Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Привид закарпатського футболу
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.

Автор: Семйон Ігор

13 июля 2015, понедельник. 13:35

Написавши листа-відмову від участі в наступному розіграші чемпіонату України, донецький "Металург" зробив вірний крок: не можеш – не мучся. Відверто оголосивши про власну неспроможність утримувати команду, керівництво донеччан убезпечило всіх причетних до клубу людей від важкої, неприємної і безперспективної боротьби за існування. Подібний метод могли б взяти на озброєння і шановні пани Шуфричі. В Ужгороді футбольного клубу немає. Є силуети клубу, нариси… і порожнеча. Клуб не проявляє жодних ознак функціонування (в ФК "Говерла" відсутні такі елементарні процеси як, до прикладу, прання), та керівництво, незважаючи на абсолютну неспроможність, вперто намагається вистрибнути з коротких штанців і щось комусь довести.

[Изображение: 2015-04-10_IMG_0703.JPG]

Злочинну по відношенню до футболу бездіяльність керівництва "Говерли" можна розглянути навіть на найпростішому, найпримітивнішому прикладі. Півтора року тому Олександр Шуфрич в розмові з кореспондентом UA–Футболу обіцяв крім всього іншого встановити на стадіоні "Авангард" (домашня арена ужгородців; до речі, не власна, а також взята в оренду) таку необхідну для роботи журналістів мережу Wi-Fi… А в голому підсумку в приміщенні стадіону "Авангард" до мережі підключили один комп’ютер, щоб клуб хоч якось міг приймати листи електронною поштою.

На носі старт нового сезону, а футбольний клуб "Говерла" не проявляє жодних ознак життєдіяльності. Інформації щодо заявки, зборів, передсезонної підготовки команди вивідати майже нереально (офіційний сайт оновлюється хіба що для того, аби привітати В’ячеслава Грозного з Днем народження). Відомо тільки, що колектив, сформований з орендованих та кількох місцевих молодих футболістів, час від часу таки тренується, бо В’ячеслав Грозний пообіцяв самому собі тренувати команду до тих пір, поки її не залишать всі гравці. Якщо не брати до уваги орендованих, то тими "всіма" були Максим Шацьких та Олександр Надь. Досвідчені нападник та голкіпер були єдиними, хто залишався у "Говерлі" на контрактах. І ось Максим Шацьких нарешті вирвався з шуфричевих оков і приєднався до винниківського "Руху". А у Олександра Надя, як стало відомо UA–Футболу з достовірних джерел, є реальний варіант продовження кар’єри в Чехії. Нагадаємо, що голкіпером ще взимку цікавилися угорські та чеські команди і Надь був налаштований змінити місце роботи.

Тобто, якщо піде і Олександр, то на контракті у "Говерлі" буде… не буде жодного гравця. Чи не перший це подібний прецедент в історії українського футболу?

[Изображение: 2015-03-01_IMG_2269.jpg]

З позитивного можна відзначити яку не яку, але роботу для вболівальників. Крім привітання Грозного з Днем народження, офіційний сайт "Говерли" "розродився" оголошенням про можливість для вболівальників придбати абонементи на сезон. Хоча, тут ще потрібно розібратися наскільки це "робота для вболівальників" (з натяками на бажання керівництва клубу виручити кошти (один абонемент в звичайний сектор – 450 гривень) на фоні не виконання своїх функцій та обов’язків).

І заключне… Журналісти на домашні матчі "Говерли", очевидно, пробиватимуться з боями. Служба охорони клубу прискіпливо контролює всіх відвідувачів прес-сектору і вимагає посвідчень. А посвідчень на сезон 2015/16 немає. Просто немає, оскільки працівникові, відповідальному за виготовлення акредитаційних карточок, заборгували шістнадцять заробітних плат.

ФК "Говерла" наче привид: є, але водночас і немає.

Здесь
URL ссылки