Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Назаренко: Девіч однозначно підсилив би збірну України
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
[Изображение: 288875.jpg?20151110165657]

В інтерв'ю "Футбол 24" екс-півзахисник збірної України Сергій Назаренко - про "стики" зі Словенією, життя після "Металіста" і роздуми над завершенням кар'єри.

Кілька днів тому "Металіст" прибрав прізвище 35-річного Сергія Назаренка із заявки на сезон. Сам футболіст одразу ж підтвердив найгірші припущення: відтепер йому не по дорозі з харківським клубом. Щоправда, розповісти детальніше про ситуацію, що виникла, Назаренко категорично відмовляється. Тим не менше "Футбол 24" знайшов теми для розмови із хавбеком, який провів за збірну України 56 матчів.

"Не думаю, що у Словенії буде якась перевага"


- Сергію, якого футболу і результату очікуєте від матчів збірних України та Словенії?

- Результату? Перемоги, звісно ж. Будемо всі сподіватися, що збірна України все-таки потрапить на Євро. Зі словенцями доведеться непросто. Це сильна команда. Та й, зрештою, зараз скрізь навчились грати у футбол. Якщо збірна України недооцінить Словенію - то буде дуже важко.

- Чи всіх найсильніших футболістів викликав Михайло Фоменко? От вам особисто кого не вистачає у цьому списку?

- Є головний тренер, який визначає склад. Станом на цей момент у збірній зібрані справді найкращі.

- Доводилося чути нарікання на відсутність серед запрошених Марко Девіча, який останнім часом забив кілька важливих м'ячів. Чи підсилив би Марко нашу атаку?

- Я думаю, що так. І підсилив би, і урізноманітнив. Я ще раз наголошую: є тренери, які вирішують. Але моя особиста думка - Девіч однозначно підсилив би атаку.

- Ви кажете - "урізноманітнив"... Справді, у чотирьох матчах проти Іспанії та Словаччини збірна України не забила жодного м'яча. Що відбувається з нашою атакою?

- Були моменти, які нам не вдалося реалізувати. Сподіваюся, все те, що вони не забили у попередніх матчах, заб'ють у ворота Словенії.

- Кістяк збірної Словенії становлять легіонери із топ-чемпіонатів, чого не скажеш про збірну України. Чи має це значення у співвідношенні сил? Можливо, дає нашим суперникам певну перевагу?

- Не думаю, що у Словенії буде якась перевага. Все-таки чемпіонат України - теж на хорошому рівні. Достойними є обидві збірні.

- На жаль, у нас "вилетів" з обойми Руслан Ротань. Наскільки це катастрофічна втрата?

- Безумовно, величезна втрата. Все-таки це капітан команди, який вів за собою в усіх матчах. Його бракуватиме, але у збірній є кадровий вибір. Ротаневі знайдеться заміна.

- Що скажете про форму лідерів збірної України? Коноплянка, звичайно, на ходу. А от Ярмоленко, наприклад?

- Я думаю, що Ярмоленко також у хорошій формі. В останній грі забив два м'ячі. У табір збірної всі приїжджають з гарним настроєм. Кожен прагне достойно зіграти за честь держави. Тому всі будуть старатися і працювати.

- У 1999-му ви вже були гравцем "Дніпра". Чи пригадуєте ті епічні листопадові "стики" із Словенією?

- Коли у двох матчах вирішується - потрапиш ти у фінальну частину, чи ні, то завжди дуже образливо і боляче програвати. Завжди хочеться посісти у групі таке місце, щоб не грати оці "стики". Бо у "стиках" шанси 50 на 50.

- Можливо, збираєтеся приїхати до Львова на перший матч?

- Ні, мені, на жаль, не вдасться. За збірну України вболіватиму перед телевізором (Усміхається).

- На прогноз наважитеся?

- Я прогнозів ніколи не роблю. Вболіватиму за те, щоб Україна пробилася у фінальну частину. Це буде свято для всієї держави.

"Рівень чемпіонату впав"

- Які у вас враження від нового сезону УПЛ? Бо все вказує на відчутний регрес: бідні клуби, величезні заборгованості перед гравцями, мізер глядачів на трибунах...

- Ми доклали великих зусиль до того, щоб підняти рівень нашого чемпіонату. Зараз він, звичайно, дещо впав. У всіх команд є проблеми, тож, можливо, у зв'язку з цим регресуємо. Але я сподіваюся, що все налагодиться і футбол повернеться на попередній рівень.

- Якісь аналогії із "лихими 90-ми" у вас виникають?

- Не знаю. Поки що не порівнював ці чемпіонати...

- У "Дніпрі" ви провели близько 13 років своєї кар'єри. Якої думки про виступи команди Маркевича у новому сезоні?

- Ключові ігри із "Сент-Етьєном" програли, але попереду - ще два матчі, тому шанси на євровесну залишаються. Команда підібралася хороша попри те, що чотири провідні гравці пішли з "Дніпра". На їх місце прийшли інші виконавці. Можливо, десь щось не вдається "Дніпру" зараз, потрібен час. Якщо наберуть шість очок у заключних двох матчах Ліги Європи - все може змінитися.

"Без футболу не залишуся"

- Зараз ви позбавлені можливості виходити на поле. Як підтримуєте форму?

- Підтримую форму на базі. Зараз - вихідні, в інший час там і "дубль" тренується. Можна буде з ними займатися. Без футболу, думаю, не залишуся (Усміхається).

- Дай Боже! Ви, до речі, маєте на увазі базу "Дніпра"?

- Так, я у Дніпропетровську.

- Сім'я, напевно, дуже зраділа, що може проводити з вами значно більше часу.

- Звичайно! За стільки років кар'єри я перший раз приділяю сім'ї так багато часу.

- На які ще справи з'явився час? Можливо, більше книг читаєте, фільмів передивляєтеся, насолоджуєтеся природою?

- Якщо хороша погода, то виходимо на прогулянку всією сім'єю по набережній Дніпра. Дітям приділяю увагу на тренуваннях. Є чим зайнятися!

- Ваш син опановує футбол в академії "Дніпра". Як успіхи? Які ігрові елементи є для нього коронними?

- Почнемо з того, що він любить футбол. Я його ні до чого не змушував. Якщо хоче - будь ласка. Скаже "ні" - то ні. Вважаю, якщо дитину змушувати до чогось, то користі з того не буде. Поки що йому подобається, він тренується з великим задоволенням. Приходить з тренування і продовжує бігати з друзями у дворі. Енергії йому не позичати. У десятирічному віці ще важко визначити якісь коронні елементи. Ну, ліва нога у нього хороша. У мене - права, а в нього - ліва.

- Наостанок: кар'єру завершувати ви ще не збираєтеся, правда ж?

- Можна сказати так: я ще не вирішив. Є час подумати і тоді вже прийняти правильне рішення.

Олег Бабій, Футбол 24

Здесь
URL ссылки