Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: 1980. 1-е сборы "Металлиста" в Сочи. Отчеты о спаррингах ("Вечерний Харьков")
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Подробнейшие отчеты о 5 матчах "Металлиста", на первых зимних сборах 1980 года, в г.Сочи (Хосте и Адлере)!

1. "Металлист" - "Динамо" Киев
[Изображение: 1980-01-09_VH_Sbory_MKh-DK_Sochi.JPG]

2. "Металлист" - "Локомотив" Москва
[Изображение: 1980-01-20_VH_Sbory_MKh-LM_Hosta.JPG]

"Металлист" - "Локомотив" Москва - текстовая версия
2). КОНТРОЛЬНІ МАТЧІ ТРИВАЮТЬ...
16 СІЧНЯ в Москві в інституті фізкультури завершили роботу курси в підвищення кваліфікації тренерів футбольних команд майстрів вищої і перших ліги, ЯКІ проводилися Управлінням футболу Спорткомітету PCP. Наставники прослухали цикл лекцій, в яких йшлося про особливості підготовки спортсменів вищого класу в сучасних умовах.
Як нам повідомив один із учасників курсів — старший тренер «Металіста» Євген Пилипович Лемешко, котрий щойно повернувся з Москви до Сочі, де його вихованці перебувають на учбово-тренувальному зборі, великий Інтерес у слухачів викликали змістовні лекції спортивних вчених. Після закінчення курсів і здачі екзаменів всі тренери пройшли переатестацію.
— 17 і 18 січня тренери команд, — продовжує Євген Лемешко, — взяли участь у роботі всесоюзної методичної конференції. На ній виступили начальник Управління футболу Спорткомітету СРСР В. Колосков. Він зупинився на найбільш характерних причинах, що уповільнюють зростання майстерності провідних наших команд і футболістів. Це, зокрема, невисокий науково-методичний рівень учбово-тренувальної роботи, невеликий обсяг навантажень і низька інтенсивність занять, недоліки у виховній роботи
Про хід підготовки збірної СРСР до ОЛІМПІЙСЬКИХ ігор розповів старший. тренер
К. Бєсков.
Питань, пов'язаних з психологічною підготовкою гравців, торкнувся у своєму виступі Н.Axaлкаці. Про те, як проходить учбово-тренувальний процес у професійних клубах, розповіли В. Носов і І.Мороз, які стажувалися в Голландії й Італії. Темі виховання спортсменів присвятили свої вистуди Б.Малафєєв і І.Секеч. Про проблеми підготовки резервів розповіли В.Лобановський, Ю.Морозов, Я.Беца.
— А у неділю, 20 січня,— говорить, наставник «Металіста», — ми провели в Xості другу контрольну зустріч з командою вищої ліги — московським «Локомотивом». Під час гри, яка, на мій погляд, вдалася обом колективам, йшов дощ. Тому футболісти у завершальній стадії атак припускалися браку. Та, незважаючи на це в харків'ян у першому таймі було більше, ніж у москвичів, можливостей влучити в ціль. Так, Берников не зміг використати прострільну передачу Ткаченка. а Шеленков з близької відстані про-бив мимо воріт.
Після перерви гра вирівнялася. І віддати перевагу будь-якій з команд важко. А за п'ять хвилин до фінального свистка півзахисник «Локомотива» Бадусов неподалік від кутового прапорця майстерно обігрів захисника Журавчака і переадресував м'яча Муханову, удар якого був невідпорним. На жаль, в цьому епізоді на перехоплення м'яча запізнився Сивуха. «Металіст», як бачите, поступився залізничникам — 0:1. Програли, і дублери — 2:4. До речі, шість харків'ян виступали за дубль «Локомотива».
Команди виступали в таких складах:
«МЕТАЛІСТ»: Сивуха, Шаленко, Дегтярьов, Ледней, Крячко, Улинець (Журавчак), Берников (Кузнецов), Ткаченко, Заяць, Бачіашвілі, Шеленков.
«ЛОКОМОТИВ»: Леонов, Камзулін, Александров (Калайчев), Шишкін. Кузнецов, Бондар (Шелест)г Бадусов, Муханов, Михайлов, Авер'янов, Васін.
Наступна гру плануємо провести 27 січня з армійцями Ростова-на-Дону.
Для любителів футболу наведу результати трьох зустрічей за участі «Дніпра», який поступився донецькому «Шахтареві» — 0:1, московському "«Локомотиву» — 1:3 1
динамівцям столиці — 1:3.
А.КУЗНЕЦОВ. Сочі (телеф.).

3. "Металлист" - "Авангард" Ровно
[Изображение: 1980-01-25_VH_MKh-AvRovno_Sbory.JPG]

"Металлист" - "Авангард" Ровно - текстовая версия
3). ЦЬОГО РАЗУ-НІЧИЯ
Футболісти харківського «Металіста», які перебувають на Чорноморському узбережжі Кавказу 23 січня провели третю контрольну зустріч. Цього разу їхнім суперником була команда другої ліги — ровенський «Авангард», який вдало виступив минулого сезону у другій зоні.
І хоча погодні умови спри¬яли проведенню зустрічі (гра проходила в Сочі, на гаревому полі при температурі +12 градусів), цей матч порівняно з матчами з динамівцями - Києва І московським «Локомотивом» був менш цікавим. У першому таймі жодній з команд так І не вдалося відкрити рахунок. Після перерви боротьба розгорталася в основному в центрі поля. І лише за дванадцять хвилин до фінального свистка форвардові ровенчан Паламарчуку вдалося від¬крити рахунок. А через чотири хвилини захисникові «Металіста» Журавчаку, який, підключився до нападу, вдалося зрівняти результат. Отже, нічия — 1:1.
«Металіст» виступав у такому складі: Сивуха (46, Двурєченський), Журавчак, Дегтярьов, Лєднєй, Крячко, Берников. Улинець, Ткаченко. Бачіашвілі, Довбій, Шеленков (46, Шаленко)...
Дублери «Металіста»- цього разу не грали.
27 січня ваші земляки проведуть чергову контрольну гру а армійцями Ростова-на-Дону, а 30-го — з краснодарською «Кубанню» і цього ж дня повернуться до Харкова.
Для любителів футболу повідомляємо результат конт¬рольного матчу між динамівськими колективами Москви і Києва. З рахунком 2:1 перемогу здобули москвичі.
Вчора ми зв'язалися по телефону з завідуючим відділом спорту сімферопольської обласної газети «Кримський комсомолець» Г. Немировським і попросили його розповісти про зміни, які сталися в «Таврії», про плани команди на нинішній сезон.
— Шанувальники «Таврії» були незадоволені виступом своєї улюбленої команди минулого сезону. На те було багато причин. І головна з них з колективу пішло чимало провідних гравців. Тому нашвидкуруч до команди запросили ряд футболістів а колективів першої і другої ліги. Чемпіонат показав, що й вони не виправдали надій керівництва «Таврії». І як наслідок — було відраховано В. Шишкова, В, Денежа, Є.Мєдникова. Подали заяви до «Чорноморця» В. Науменко, до київського «Динамо» — О. Серебрянський, до Київського СКА — О.Умрихін.
Серед новобранців «Таврії» — В. Юрковський (з «Динамо», Київ), С. Каталимов (з «Дніпра»), М. Альошин (із нальчинського «Спартака»), А. Сироватський (з одеського СКА) і В. Петров (із севастопольської «Атлантики»), запрошено також групу молодих футболістів із спортивних шкіл Сімферополя.
Гадаємо, що «Таврія» в чемпіонаті-80 порадує уболівальників змістовною і цікавою грою.
А КУЗНЄЦОВ

4. "Металлист" - СКА (Ростов-на-Дону)
[Изображение: 1980-01-29_VH_MKh-SKA(Rostov)_Sbory.JPG]

"Металлист" - СКА (Ростов-на-Дону) - текстовая версия
4). МАТЧІ НА ПІВДНІ
ЗО СІЧНЯ футболісти харківського,«Металіста» проведуть останню контрольну зустріч на півдні з дебютантами вищої ліги — Краснодарською «Кубанню» і цього ж дня повернуться додому. А минулої неділі спаринг-партнером наших земляків були армійці Ростова-на-Дону. Зустріч відбулася в Кудепсті на базі ростовчан.
Матч у цілому пройшов жваво й енергійно. Але, на жаль, при чималій кількості взаємних помилок. Вже на 5-й хвилині неузгодженість у діях Журавчака і Леднея дала можливість найкращому форвардові ростовчан Андрееву з близької відстані спрямувати м'яча у сітку воріт Сивухи.
У подальшому армійці, безперечно, були кращими і в техніці, і в тактиці. І на 38-Й хвилині зрілий майстер армійців Бердиєв якимось невловимими рухами обіграв у штрафному майданчику «Металіста» трьох захисників і вискочив сам на сам з голкі-пером. Так рахунок став 2:0 — на користь СКА. А через дві хвилини ростовчани поблизу кута штрафного майданчика порушили правила. Дегтярьов вдало навісив м'яча на дальню штангу — І новобранець команди Шеленков головою надіслав його під верхню перекладину. Спроби наших земляків у другому таймі зрівняти результат так І не принесли їм бажаного успіху.
Команди виступали у таких складах
«МЕТАЛІСТ» — Сивуха, Журавчак, Поточняк, Крячко, Леднєй, Берников, ТкаченКО, Шаленко, Довбій, Шеленков, Дегтярьов.
СКА — Радаев, Зуєв, С. Кузнецов, Яшин. Паркетов, Гусев, В. Кузнецов, Андреев, Чуркін, Бобков (Дектярев), Бердиев.
Дублери «Металіста» також поступилися армійцям — 0:1.
Для любителів футболу наводимо результати деяких Ігор, що відбулися на півдні: «Шахтар» (Донецьк) — «Кубань» (Краснодар) — 1:1, «Зоря» (Ворошиловград)
— «Авангард» (Ровно) — 2:2. СКА (Ростов на-Дону) — «Цементник» (Новоросійськ) — 4:1.
З Івано-Франківська «Вечірньому Харкову» про зміни, що сталися в місцевому «Спартаку». повідомляє заступник відповідального секретаря обласної газети
«Прикарпатська правда» О. Олексишин:
— Новим старшим тренером спартаківців призначено Валентина Яковича Тугаріна, другим тренером — майстра спорту Іштвана Шандора, який раніше працював в уж-городській «Говерлі». З команди відрахована майже вся лінія оборони. Це, насамперед, В.Микитюк, С. Крупей і П. Кушлик. а також півзахисник Т.Самуляк. Закінчили виступати І.Диров. Р. Покора.
За «Спартак» виявили бажання грати захисники Сергій Симушин та Анатолій Ділай — з «Говерли», а також нападаючий Юрій Ципля. З чернігівської «Десни» прийшли Геннадій Горшков і Володимир Лобанов. Очікується поповнення ще двома — трьома здібними футболістами з команд другої ліги, а також молодих спортсменів — вихованців групи підготовки при команді «Спартак».
А.Кузнєцов.

5. "Металлист" - "Кубань" Краснодар
[Изображение: 1980-02-01_VH_MKh-Kuban_Sbory.JPG]

"Металлист" - "Кубань" Краснодар - текстовая версия
5). ЗАКЛЮЧНИЙ МАТЧ
перед від'їздом ДО Харкова провели ЗО січня в Адлері на стадіоні «Трудові резер-ви футболісти харківського «Металіста». їх суперником були дебютанти вищої ліги — спортсмени Краснодарської «Кубані». Треба відзначити, що погодні умови не сприяли проведенню матчу, бо гра відбувалася на засніженому полі. І все Ж у першому таймі шанси у наших Земляків були значно кращими, ніж у краснодарців. На 8 и хвилині послідувала одна з небезпечних атак на ворота Олександра Артеменка і нападаючий «Металіста Віктор Шеленков метрів з вісімнадцяти точним ударом спрямував м'яча у сітку воріт «Кубані». У подальшому краснодарці посилюють натиск на ворота харків'ян, але вдало грає захист на чолі з Ростиславом Поточняком.
У другому таймі гра вирівнялася. Обидві команди мають можливості влучити у ціль, але у завершальній стадії футболістам бракує точності. І все ж за 15 хвилин до закінчення зустрічі Юрій Сьомін з подачі Олександра Плотника метрів з трьох у падінні головою зумів надіслати м'яча у ворота В'ячеслава Двуреченського. Правда, наш голкіпер дотягнувся до м'яча, але утримати його все-таки не зміг. У підсумку нічия — 1:1.
«Металіст» виступив у такому складі: Двуреченський, Журавчак, Поточняк, Лєднєй, Крячко, Улинець (Малько, 50), Берников, Шаленко, Дегтярьов, Шеленков, Довбій.
«Кубань»: Артеменко, Чеботарьов, Ніколаєв, Рибак. Лагонда, Чугунов, Єркович, Сьомін, Плошник, Калешин, Адрейченко (Семенюков, 46).
Дублери «Металіста програли «Кубані, з рахунком 0:1.
Як показав чемпіонат-79. добре виступали в ньому футболісти воронезького «Фа-кела». У московський «Локомотив» перейшли один з найкращих бомбардирів першої ліги минулого сезону В. Муханов. а також О. Васін. Завершив свої виступи у спорті захисник Є. Щоголєв. Відраховано з команди В.Никонова і О.Сухорукова. З різних причин залишив «Факел» один із кращих його захисників Г.Матвеев. До «Металіста прийшов В.Шеленков. Команда поповнилася к основному випускниками місцевої дитячої юнацької спеціалізованої школи олімпійського резерву. Як зазначив наставник «Факела» Б. Яковлев, колектив повинен ще, крім того, доукомплектуватись кількома футболістами з команд вищої, першої та другої ліг.
Футбольна збірна СРСР вилетіла З1 січня в Індію, де проведе кілька товариських матчів з італійськими командами.
Під керівництвом старшого тренера збірної СРСР Костянтина Бескова підготовку до футбольного турніру Олімпіади-8О продовжать
воротарі Дасаєв (московський "Спартак" і Пильгуй (московське "Динамо), захисники Родін ("Карпати", Чивадзе (тбіліське "Динамо"), Хідіятуллін і Романцев (обидва "Спартак", напівзахисники Федоренко ("Шахтар"), Безсонов (київське "Динамо"), Оганесян ("Арарат"), Гаврилов, Шавло і Черенков (всі "Спартак"), нападаючі Андрєєв (СКА Ростов-на-Дону), Петраков ("Локомотив"), Гесс і Сидоров (обидва - "Спартак").
А.Кузнєцов.

Материалы нашла nato
Материалы подготовил retvizanAS
Наточка и Прохожий! Спасибо вам большущее за ваши труды!
Читал Read, вспоминал Думаю и ностальгировал Святой А "Вечёрка" в те годы была лучшим рупором нашего "Металлиста"! Отчеты из других газет были намного скупее!
Я тоже аж зачиталась! Smile
Про матч с "Динамо" Киев я как то ничего не знал! Пропустил тогда наверно газету! Хотя читал "Вечёрку" постоянно Read
Посмотрите с какими звездами играли наши перволиговцы в том матче! Балтача, Веремеев, Коньков, Колотов, Демьяненко, Серебрянский, Таран и Буряк! И сыграли на равных!
(2012-10-21 21:32)bodry писал(а): [ -> ]Про матч с "Динамо" Киев я как то ничего не знал! Пропустил тогда наверно газету! Хотя читал "Вечёрку" постоянно Read
Посмотрите с какими звездами играли наши перволиговцы в том матче! Балтача, Веремеев, Коньков, Колотов, Демьяненко, Серебрянский, Таран и Буряк! И сыграли на равных!
С "Кубанью", которая в том году дебютировала в высшей лиге, тоже в ничью скатали! Отличный состав тогда был у краснодарцев: Чеботарев, Рыбак, Лагойда, Чугунов, Сёмин Пока, Плошник, Калешин, Семенюков!
А вот ростовскому СКА продули face-angry Но там составчик тоже был ничего себе, один Сергей Андреев чего стоил Good А Яшин, В.Кузнецов, Бобков и Бердыев? Кроме матча с ровенским "Авангардом", все товарняки были очень и очень приличными!
Спасибо за наше просвещение! Низко кланяюсь каюсь и жду ещё подарков из старой "Вечёрочки" Drag
(2012-10-21 21:32)bodry писал(а): [ -> ]Про матч с "Динамо" Киев я как то ничего не знал! Пропустил тогда наверно газету! Хотя читал "Вечёрку" постоянно Read
Посмотрите с какими звездами играли наши перволиговцы в том матче! Балтача, Веремеев, Коньков, Колотов, Демьяненко, Серебрянский, Таран и Буряк! И сыграли на равных!
Стоит упомянуть, что Каплун, Буряк, Бойко и Балтача из того состава ДК, были нам не чужие, и в разное время играли за нашу команду!
Ай да, спасибо! Потешили меня в ДР! Отличный подарочекGood
Прочитал не отрываясь!
Глаза немного устают читать сканы старых газет! Но оно того стоит, вроде как настоящую газету видишь перед собой Read
Вопрос к власть имущим на форуме! А можно ли под сканами статей, размещать эти же статьи, набранные в тексте?
(2012-10-21 22:19)Sérieux писал(а): [ -> ]Вопрос к власть имущим на форуме! А можно ли под сканами статей, размещать эти же статьи, набранные в тексте?
Я хоть и не "власть имущий" форума, но постараюсь по свободному времени, набирать в текст статьи о клубе, и размещать набраное под сканами!
Но это же самое может делать любой зарег. на форуме, болельщик МХ, у которого будет время и желание, сделать доброе дело для болельщиков любимой команды!
В тему добавлены текстовые версии статей, подготовленные retvizanAS!
URL ссылки