Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: 2009-12-15 "Металіст" - "Дніпро" (Дніпропетровськ) 3:2. Інколи вони повертаються ("Український футбол")
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Інколи вони повертаються

В останньому турі цього року зійшлися дві сили, які прагнуть другого місця, але опиняються на третьому (або й нижче). Якщо не брати до уваги травми дніпропетровця Русола та ГРЗ Пашаєва, то в розпорядженні обох тренерів були всі, кого можна так чи інакше долучити до основи. З наявного матеріалу коучі вибудували такі розстановки. Володимир Безсонов зіграв класичні 4-4-2. Місце на правому фланзі оборони дісталося Холеку (здебільшого, там грає Пашасв), центрбеки — Чеберячко та Лисицький (обидва вихованці динамівської ДЮСШ), ліворуч розташувався Денисов. Роль опорного півзахисника виконував Ротань, на флангах діяли Феррейра та Калиниченко, під нападниками — Назаренко, а на вістрі атаки — два тарана, Гоменюк та Селезньов.

Мирон Богданович теж зіграв 4-4-2, але, на відміну від Безсонова, в нього не було яскраво виражених крайніх півоборонців, а Олійник номінально хоч і грав у нападі, постійно відтягувався на лівий фланг. Стовідсотковим вістрям був лише Коельо.

Жодна з команд не побігла відразу ж у атаку — основні бої розгорілися за центральний плацдарм, який, врешті-решт, став надбанням господарів. Як з’ясувалося, саме цей факт і став вирішальним. Перший гол влетів у ворота гостей після паса Рикуна й удару Коельо, але, в першу чергу, хотілося б звернути увагу на те, як красиво за півхвилини до цього Денис Олійник на правому фланзі захисту дніпрян розправився з двома захисниками — легко й невимушено, довівши, що технічне поводження з м’ячем — не тільки привілей іноземців. Взагалі, спостерігаючи за діями Дениса, подумав, що в київському «Динамо» не відзначаються далекоглядністю.

Другий гол — з пенальті, за гру рукою Денисова. Рішення арбітра — правильне хоча б тому, що навіть дніпропетровці самі не мали нічого проти. А реалізація стандарту навела на думку, що перед грою Коельо переглядав матчі туринського «Ювентуса» за участю Фабриціо Раванеллі.

Перед тим, як піти погрітися до роздягальні, Рикун вирішив, що голевої передачі на сьогодні буде недостатньо й забив сам. Той же Олійник на фланзі обіграв Назаренка й Ротаня, прострелив, а Рикун замкнув. Здавалося, що це вже все.

Але після перерви вийшов другий «Дніпро», і річ навіть на в заміні Назаренка на Коноплянку, бо Євген не зовсім добре увійшов у гру. Справа в настрої. З перших хвилин гості пішли вперед, а гол, забитий Селезньовим метрів з 30-ти, тільки додав команді куражу й надії. «Металіст» був розгублений, і якби елементарна точність, то рахунок міг стати рівним хвилин за десять, але Селезньову не вистачило лічених сантиметрів аби замкнути простріл Гоменюка з правого флангу. А ще через кілька хвилин Євген втратив ще один шанс. Коноплянка навісив у штрафний майданчик, Горяїнов нечітко зіграв на виході, зіткнувшись з Бордіяном, але Селезньов не зміг закинути м’яч у порожні ворота.

Втім, Женя швиденько реабілітувався. Відмінним фінтом втік від Папи Гуйє (на правому фланзі) і прострілив від лінії воріт в центр, а там Калиниченко без перешкод скоротив рахунок до мінімуму — 3:2.

Здавалося, що ось-ось — і гості дотиснуть харків’ян, і першу перемогу на новому стадіону доведеться святкувати в наступному році. Але, до честі підопічних Маркевича, вони змогли взяти себе в руки й вирівняти гру. Ініціативою, як і раніше, володіли дніпропетровці, але вона вже не була такою тотальною. Гра стала спокійнішою, і моменти виникали вже не так часто. Зокрема, після виходу на побачення з Лаштувкою, міг відзначитися Едмар, але вдарив занадто слабко. Та піком напруги в цьому поєдинку став момент на доданих арбітром хвилинах. Гості отримали право на штрафний метрів за 30 до воріт. Калиниченко пробив, Горяїнов не зміг зафіксувати м'яч. Навіс в штрафний, Ротань головою пробиває — і знову Горяїнов!

Олександр ОЗІРНИЙ.

Мирон МАРКЕВИЧ, головний тренер «Металіста»:

— У перерві я попереджав футболістів, що «Дніпро» не здаватиметься. Він уміє вичавлювати максимум. Той гол, який забив Селезньов, був для нас, як холодний душ. Поки ми опам’ятовувалися, пропустили другий гол. Але самовіддачею гравців я задоволений, і якістю гри в першому таймі. Після перерви — ні.

— Наскільки серйозно позначилася на «Металісті» травма Валяєва?

— Дуже серйозно, ви самі бачили, що нам його не вистачало. Замість нього вийшов Слюсар. Я не хочу сказати, що він зіграв гірше, але Валяєв швидший і встигав виконувати багато чорнової роботи. У першому таймі ми повністю виграли центр поля, і в цьому є заслуга Валяєва. Я сподіваюся, що до початку першого збору він буде здоровий.

— Наскільки глобальні зміни в «Металісті» наступного року?

— Глобальних змін не буде. Якщо з'являться два-три футболісти, я буду дуже радий.

Володимир БЕЗСОНОВ, головний тренер «Дніпро»:

— Цікава гра вийшла для уболівальників. Можна сказати, перший тайм виграв «Металіст», другий — ми.

— Назаренко був замінений через помилку, яка призвела до третього гола?

— Назаренко був замінений по грі.

— Чому був замінений Коноплянка, він не увійшов у гру?

— Ні, він молодий хлопець, перспективний. Просто він трохи розгубився.
"Інколи вони повертаються", як же нам пощастило, що вони не "повернулися" Grin
После второго гола в наши ворота, мое сердце не выдержало, и я выключил трансляцию, а включив за несколько секунд до конца, был счастлив, что выстояли! Прошу не судить строго, но не мог с собой ничего поделать...сердце болело, на душе было тревожно, потому и выключил, что бы не случилось чего плохого Злость2
О, да, я хорошо помню этот матч!!! Было свежо, но на стадионе холода никто не почувствовал. Выходили с мыслью ФУХ, ОТСТОЯЛИ!
URL ссылки