Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Красников: "Веллитон, Мисимович, Кобин? Мы пока никого не покупаем"
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Посеред тижня зі стану головного харківського клубу прийшли вісті, варті уваги

1 грудня «Металіст» проведе останній цього року матч у національній ПЛ. На тренерській лаві слобожанської команди звично сидітиме пан Маркевич, який однак наразі перебуває не в Харкові й навіть не в Україні. Ми спробували поговорити з ним із приводу нашого референдуму (трієчки від Мирона Богдановича — вельми цінні!), однак коли зв’язалися з одним із найкращих тренерів України, то з тривогою почули, що днями йому… зробили операцію. На щастя, нічого страшного: у відомій німецькій клініці цій непересічній особистості з хитрим поглядом лагодили коліно, відтак уже на вихідних він сам керуватиме харківською командою в поєдинку із запорізьким «Металургом».

Отож повернули акценти редакційної уваги в інший бік, спробувавши з’ясувати всі актуальні трансферні чутки, пов’язані зі слобожанським клубом, у його спортивного директора — Євгена КРАСНИКОВА. Попри втому, Євген Олексійович прокоментував практично все.

— Хоч би що говорили, — зі старту бере оленя за роги пан Красников, — проте наразі актом об’єктивної дійсності є те, що ніяких трансферів ФК «Металіст» (Харків) не проводить. Тобто нікого не купуємо, нікого не продаємо, жодних переговорів не ведемо. 6 грудня завершуємо календарний рік, а вже по тому візьмемося за справу.

— А як же всі ті розмови про бразильця Веллітона, боснійця Місімовича й українця Кобіна? Грішать проти істини?
— Загалом, не повторюватиму те, що сказав вище, лише доповню: про Місімовича — це абсолютна брехня. Я такого футболіста взагалі не знаю… Ну, тобто, знаю, але маю на увазі те, що його прізвище навіть у несерйозних розмовах у клубі не виринало. Розумієте, підходячи до відкриття трансферного вікна, кожен ФК укладає попередні списки бажаних (можливих) придбань, а боснійця в нашому переліку не буде, запевняю вас.

— Добре, тоді давайте зайду з «чорного входу»… За останні два роки в сфері «закупівель» харків’ян установилася чітка тенденція: футболістів «Металіст» запрошує переважно з двох країн Південної Америки, «розбавляючи» їх українцями — ліміт дається взнаки. Як буде прийдешньої зими?
— У цілому, ви правильно висловилися, проте внесу корективи: щодо виконавців із вітчизняним паспортом, то й справді запрошуємо їх саме через особ­ливості нашого ліміту. Ми б і не проти мати більше українців у складі, але де їх брати? Хороших майстрів із національним громадянством — обмежена кількість… А щодо латиноамериканців, то насправді не орієнтуємося на континенти й національності, наш пріоритет такий: конкретний гравець має підходити під наш стиль гри, й лише так! І виходить, що оптимальний варіант тут — бразильці та аргентинці… Про нове трансферне вікно: вважаю, що маємо сильну команду з укомплектованим складом, отож прид­баємо одного-двох, максимум — трьох футболістів. Не більше.

— Укомплектована, кажете? А як спрос­тувати те, що восени харків’яни часто виступали без форварда. Мабуть, нестача Девича й досі відчувається…
— Не погоджуюся: ми жодного разу не грали без нападника! У різних поєдинках, за ситуацією, ці функції виконували Тайсон або Бланко. За аналогічною схемою виступають сьогодні «Барселона» й збірна Іспанії, а раніше — італійська «Рома» часів Спалетті. Так що нічого нового не придумуємо.

— Євгене Олексійовичу, чинного чемпіонату «Металіст», як ніколи, близький до Ліги чемпіонів. Не в останню чергу через спад у «Динамо» й доволі неочікуваний підйом у «Дніпра», та все ж… Чи не спровокує це серйозні фінансові вливання у зимову трансферну роботу?
— По-перше, ніякого спаду в Києві немає: там працюють серйозні люди, «Динамо» — великий клуб, який наразі елементарно переживає не найкращі часи. По-друге, нинішній виступ «Дніпра» є цілком прогнозованим, бо в них і гроші серйозні вкладаються впродовж тривалого часу, а їхній тренер — один із найкращих у світі. Та й узагалі: ми на себе зважаємо, а не на конкурентів… По-третє, великі фінансові витрати на купівлю виконавців «Металіст» робив попередніми роками, тож тепер потреби в цьому не бачимо.

Володимир БАНЯС, "Український футбол".
URL ссылки