Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: 1978-04-03 "Металіст" - "Атлантика" (Севастополь) 1:0. Почали з перемоги (Газета "Вечірній Харків")
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Газета "Вечірній Харків" від 03-04-1978 р.


[Изображение: 1978-04-03_MKh-Atlantika_1-0.jpg]

Текстовий варіант звіту про матч
Ось уже кілька днів у нашому місті стоять теплі і сонячні дні. Чудовим виявився день і вчора. Урочисто було і на стадіоні „Металіст”, де відбулося відкриття чемпіонату країни серед команд другої ліги классу „А”. Парад місцевих футбольних команд, „винуватців” торжества — харківського „Металіста” і севастопольскої „Атлантики”, привітання заступника голови міського спорткомітету з фізичної культури і спорту О. Зубова, підняття прапора змагань, квіти — все це сприяло хорошому настрою як учасників матчу, так і уболівальників.

Обидва суперники, які добре знають один одного, розпочали гру без розвідки. І якщо у харків`ян склад команди, у порівнянні з минулим роком, змінився майже неа половину, то у севастопольців в середній лінії слід визначити появу лише досвідченого Грігор`єва, який торік виступав за сімферопльску „Таврію”.

Здавалося, що це повинно було насторожити гостей, але вони спочатку ні в чому не посткупалися харків`янам. Всановивши щільну опіку, футболісти „Атлантики” не давали змоги господарям поля наблизитись до підступів своїх воріт. І лише в середині першого тайму „Металістові” вдалося створити перше небезпечне становище, та капітан наших земляків Берніков, опинившись у вигіднму становищі, не зміг як слід обробити м`яча. Через кілька хвилин сітуація повторилась: необачний вихід з ворот Гудзя міг дорого коштувати севастопольцям, але на жаль сильний удар Лихачова не виправдав надій глядачів. Так само було й на останній хвилині тайму, коли після „вистрілу” Бернікова, досвідчений форвард знов-таки не зміг влучити в ціль.

Друга половина матчу, як, до речі, і перша, проходить у безперевних атаках харків`ян. Вони увесь час намагаються, здавалося б, взяти „штурмом” фортецю севастопольців, багато нашіх гравців імпровізують, але цієї імпровізації виявляється замало, коли в команді поки що не відчувається чіткої системи в організації атак. А звідси й брак. Можливо, його можно віднести й на початок сезону. Бо „Металіст”, посідаючи на сьогодні за своїм добре підібраним складом ледь не перше місце в зоні, повинен надалі показувати більш змістовну і цілеспрямовану гру, особливо у нападі. Так в другому таймі Берніков, двічі підряд Бачиашвілі і Дегтярьов не використовують вигідні можливості для взяття воріт суперників. Нарешті 80-а хвилина зустрічи. Лінке, увійшовши з м`ячем у штрафний маіданчик „Атлантики”, намагався в стрибку головою пробити по воротах Гудзя, та севастопольці при цьому порушили правила. І суддя в полі Б. Швецов призначив вільний удар. До м`яча підійшов Давид: пас Косолапову — і м`яч у сітці воріт моряків.

Останні хвилини гри знов-таки проходять у безперервних атаках харків`ян, але їм так і не вдається збільшити рахунок. В обороні господарів поля слід відзначити чітку гру досвідченого Поточняка. В середній лінії „Металіста” вдало зіграв Леонід Ткаченко, який активно допомагав як своїм товаришам по захисту, так і по нападу. Він і одержав спеціальний приз „Вечірнього Харкова”, як кращий футболіст команди. У гостей таким виявився Володимир Сугак. Йому вручено приз спортклубу „Металіст”.

Наступну гру, яка відбудеться 6 квітня, наші земляки проведуть також вдома. Їх суперниками будуть футболімсти херсоньского „Кристала”

Спасибо за начало публикаций отчетов из "Вечернего Харькова" за 1978 год! Как жаль, что я не старше на 3 года, и не приехал в Харьков на учебу не в 1981-м, а именно в 1978 году face-angry
Тогда я ещё жил в Виннице, и ходил с отцом на матчи винницкого "Локомотива", и мне было ещё неизвестно, что через 3 с небольшим года, я стану завзятейшим болельщиком "Металлиста", на всю жизнь Металлист-чемпион
Был я в том году и на матче ЛВ-МХ, который состоялся осенью, и закончился нулевой ничьей. Тот матч естественно совершенно стерся из памяти (кто помнит нулевые ничьи, спустя столько лет?), и только спустя много лет, будучи уже поклонником МХ, я узнал, что именно после той ничьи, наш МХ стал досрочно чемпионом УССР! Good
С нетерпением буду ждать отчета об этом матче!
bodry, специально для Вас! Вышел из графика публикации тем за 1978 год 1978-10-14 "Локомотив" (Вінниця) - "Металіст" 0:0. "Металіст" - чемпіон України! (Газета "Вечірній Харків")
Помню тот матч! Запомнил наверно потому, что это был матч открытия того победного для Металла чемпионата! Спасибо за статью Good
URL ссылки