Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: 1978-04-27 "Металіст" - "Шахтар" (Горлівка) 3:0. Впевнена перемога (Газета "Вечірній Харків")
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Газета "Вечірній Харків" від 27-04-1978 р.


[Изображение: 1978-04-24_MKh-Shahtar_3-0.jpg]

Текстовий варіант звіту про матч
Харків`яни на гру з футболістами Горлівки виішли майже в тому складі, що і з „Новатором”. Тільки замість Лихачова, який тоді одержав травму, виступав Лінке. Наші земляки почали зустріч без розвідки.

Вже на початку першого тайму Бачиашвілі, отрмавши точний пас від Ткаченка, пройшов правим краєм майже до лінії воріт і звідти „вистрелів” у штрафний майданчик гостей: м`яч потрапив до Дегтярьова, але його удар, нажаль, прийшовся прямо у воротаря. Потім Косолапов і Берніков з дальної відстані намагаються влучити у прямокутник воріт, та м`яч летить вище цілі.

Наступ харків`ян триває. І на 17-й хвилині Лінке обвівши двох захисників „Шахтаря”, спрямував м`яч у сітку воріт. Його співавтором треба назвати півзахисника Ткаченка.

Через кілька хвилин знову послідувала атака господарів поля і захисники, розряджаючи обстановку відправили м`яч на кутовий. Ткаченко швидко розіграв його з Журавчуком, той віддав пас Бачиашвілі, який, не вагаючись, сильно вдарив по воротах. Саванчук відбив м`яч, але Лінке, який набігав подвоїв рахунок.

Після того, як Мартишов і Бачиашвілі, здобувши травми, залишили поле, гра передньої лінії харків`ян стала маловиразною. На вістрі атак перебував лише Лінке. Правда, йому намагалися допомагати Альошин, Дегтярьов, Сапешко але їх передачі у більшості випадків були не точними. Надто вже важко виглядають наші нападаючі в грі, не відчувається легкості, гостроти в їх діях. Тому й голи даються нашій команді не легко. І це в зустрічи із суперником, який посідає на сьогодні передостаннє місце в турнірній таблиці. Лише ті два удари, що нанесли гірники по воротах Двурєченського за весь матч, цілком відповідають становищу команди, в якому вона перебуває. — Так, нашим хлопцям треба ще багато працювати над удосканаленням майстерності.

На сьогодні ми, безперечно, виглядаємо на полі поки що блідо, — сказав після матчу тренер команди Юрій Ананченко. — Що ж, поступово будемо налагоджувати всі лінії команди. І, в решті-решт, гадаю, порадуємо уболівальників нашого міста хорошую грою.
Якщо порівняти другий тайм гри харків`ян з „Шахтарем” з другою половиною зустрічі з „Новатором”, то тоді він був набагато цікавішим, ніж учора. Слід відзначити, що цього разу наші земляки майже не провели жодного прицільного удару по воротах Саванчука, грали одноманітно, без запалу й натхнення. І тільки після того, як один з захисників гостей випадково зіграв у своїй штрафній рукою, глядачі побачили ще один м`яч, пробитий Берніковим з 11-метрової позначки.

Як показали чотири гри, які провів „Металіст” вдома, у команди поки що не вистачає бійцівських якостей, а головне — солідності, притаманних коллективові, що бореться за перше місце в зоні.

Мне тогда было всего 6 лет, и естественно, что этот победный год "Металлиста", прошел мимо меня face-angry
Зато, я успел увидеть Владимира Линке в действии в 1980-83 гг., который был, судя по этому отчету, неужержим в этом матче!
Конечно в 82 и 83 гг. он был уже не тот, что раньше (у него в то время как раз был спад в карьере), но в 1980 и 81 гг., Линке был просто красавец!
Благодаря этим отчетам, начну изучать 1978 год!
Спасибо всем, кто работает над этим разделом форума Good
URL ссылки