Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: 1978-05-08 "Спартак" (Житомир) - "Металіст" 1:0. Поступилися у Житомирі (Газета "Вечірній Харків")
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Газета "Вечірній Харків" від 08-05-1978 р.


[Изображение: 1978-05-08_Spartak-MKh_1-0.jpg]

Текстовий варіант звіту про матч
На сьогодні спартаковці Житоміра провели дев`ять ігор, з них у трьох вону здобули перемоги: над ужгородською „Говерлою”(в гостях), полтавським „Колосом” і вчора над харківським „Металістом” (вдома) з однаковим рахунком — 1:0. У чотирьох зустрічах зазнали поразок: від нікопольського „Колоса” — 0:2, „Кривбаса” — 0:2, армійских колективів Львова і Київа — 0:1. І дві нічиї — із „Зіркою”(0:0) і „Дніпром” (1:1). Як бачимо житомірці все-таки краще грають вдома. Тому їх попередня перемога над полтавцями додала їм упевненості в своїх силах і господарі поля вирішили дати бій і „Металістові”.

Ось уже кілька років для харків`ян „Спартак” з незрозумілих причин вважається незручним суперником. Так , наприклад, минулого сезону наші земляки програли йому вдома (0:2) і завершили матч унічию на виїзді. Не став винятком і вчорашній поєдинок давніх знайомих.
У першому таймі гра проходила в обопільних атаках і була майже рівною. І все таки реальних можливостей для взяття воріт у „Спартака” було значно більше, ніж у харків`ян. Так, наприклад, вже на другій хвилині напівзахисник житомірців Яцишин міг відкрити рахунок, але несподівано пробив мимо воріт. У гостей кілька разів з дальної відстані бив Берніков, але його удари, нажаль, були неточними. Отже жодній з команд у першому таймі відкрити рахунок так і не вдалося.

У другому таймі у житомірців після тривалої перерви на полі замість Яцишина з`явився Шишков і з його виходом гра набула гостроти. І на 74-й хвилині з його подачі Кушков сильним і точним ударом послав м`яч у сітку воріт Двурєченського. Цей гол і виявився єдиним у цій зустрічи.

Програвши „Спартакові” харків`яни, безперечно, значно погіршили своє турнірне становще. І виправляти їм тепер доведеться вдома, де 13 і 17 травня вони прийматимуть відповідно „Торпедо” й „Авангард”.

URL ссылки