Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: В "Таврии" произойдет смена собственника?
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
В конце нынешней недели футбольное затишье в стане симферопольцев может завершиться гулким взрывом, связанным с закулисными переговорами в Москве инвесторов "Таврии" с представителями российского олигархического клана о дальнейшей судьбе первого в истории независимой Украины футбольного чемпиона.

"Но... подождем чуть-чуть, и стрелка футбольного барометра сама остановится на отметке: "ясно" или "буря", - сообщает журналист "Крымской Правды".

--------------------------------------------------------------------------
http://terrikon.com/posts/142265
(2013-01-06 16:50)sergeo60 писал(а): [ -> ]Прочитав заглавие темы, первая мысль была о Нашем экс-Президенте...

Если бы. Далее в продолжение моего поста в теме Сергей Курченко.
Помните, как у Задорнова? Пассажир может до отупения собачиться с водителем маршрутки, но когда заходит речь о первенстве на трассе, каждый болеет за своего.
Прискорбно осознавать, что футбол, как любимая игра миллионов, носит в себе признаки чужой экспансии. Как личной, так и бизнеса, так и политической. Вариант с Таврией - пример последней. К ней же можно отнести и потуги Миллера к организации первенства СНГ. Но что-то не получается. Где у Украины слабое место? Крым. Взять любому собственнику Таврию - это выводить команду на уровень топ-четверки в течении лет 5-10. Ладно, трех - по северокавказской аналогии. За это врядли кто-то возьмется. Добыть рынок?- Есть много других менее долгосрочных способов. Создать и подпитывать имя? - таких команд, как Таврия, в России - от Москвы до самых до окраин. Цель явная - люди, крымчане, их поддержка, которая неизменно будет связана с северным соседом. Почему не запорожский Металлург, ведь хрен от редьки не слаще? Или Севастополь? - Севастополь не нужен, там и так город питается от флота "старшего брата". Там "все в порядке".
Цивилизация уже давно воюет не танками, а деньгами. И только в крайних случаях или на последних этапах силовыми методами. Южной Осетии сначала раздали паспорта, а потом "вступились" за "своих" граждан.
Если бы остров Змеиный имел бы свою футбольную команду, то цыгане уже давно нашли бы ей инвестора.
Не пора ли менять (вносить изменения), если не гражданское законодательство, то хотя бы футбольное. Звоночек звенит, нас прощупывают на бздо.
«Таврія»: Росія стає все ближчою?

Найперший чемпіон України, за чутками, невдовзі може отримати нового власника

Ліричний відступ
Як, можливо, пам’ятають окремі наші читачі, торішнього літа (конкретніше — в червні) «УФ» присвятив доволі великий матеріал 20-річному ювілею фінального матчу дебютної національної першості, переможцем якої став головний клуб АР Крим. Буквально напередодні Різдва автор цих рядків (водночас згадуваної статті-присвяти) нарешті передивився той легендарний матч літа 1992-го (точніше, його другий тайм, причому в доволі непоганій якості) в запису, майже відразу зателефонувавши Сеферу Алібаєву — тогочасному лівому беку сімферопольців, а нині, нагадаю, одному з найзатребуваніших українських агентів ФІФА. Причин для спілкування з добродієм Сефером Енверовичем було дві. Перша: захотілося висловити свої враження від гри, основні з яких полягають у тому, що «Таврія» була насправді дуже сильною командою два десятиріччя тому, до того ж, вона насправді переграла суперника по фіналу — київське «Динамо» («синьо-білі», до слова, за цілий тайм жодного разу (!!!) не поцілили в стулку воріт кримчан).

Другу причину розмови з паном Алібаєвим підкинула «об’єктивна дійсність», а саме: дивовижно цікаві чутки, що нині, наче колами, розходяться довкола «Таврії»…

Що коїться?
Отже, попервах звернемося до фактів — їх наразі назбиралося аж троє.
Факт № 1: президента СК «Таврія» Сергія Куніцина не бачили в Криму на похованні Анатолія Заяєва. Основна гіпотетична причина — зайнятість у роботі Верховної Ради України, куди Сергій Володимирович, нагадаю, пройшов за списком партії «УДАР» на парламентських виборах торік у жовтні. Узагалі, з наявної інформації можна зробити припущення, що наразі Куніцин мешкає саме в столиці України (дізнатися детальніші відомості ми не зуміли, бо абонент уже кілька тижнів не бажає виходити на зв’язок).

Факт № 2: як повідомив пан Алібаєв, дубль кримчан, який, за попередніми даними (цілком достовірними, бо розміщені на офіційному сайті «Таврії») мав їхати на зимові тренувальні збори до Туреччини, туди не відбув, «оселившись» у містечку Поштове, розташованому за 11 км від столиці Автономії), де розміщено клубну НТБ сімферопольців. Цікаво, що б це значило?

Факт № 3: той же Алібаєв повідомив, що окремі гравці із Сімферополя (імен, даруйте, не називатиму) зверталися до нього з проханням прояснити чутки довкола їхнього клубу, мовляв, навіть виконавчий директор (ідеться про Юрія Васюкова, з яким ми також не зуміли зв’язатися), до якого вони зверталися, каже, що нічого не знає. Про що йдеться? А ось про що…

Чутки
На початку 2013-го один із сайтів розповсюдив інформацію про інтерес до СК «Таврія» «… одного з крупних російських олігархів». Як стало відомо «УФ», ідеться про Михайла Прохорова (на фото). Для ознайомлення читачів із постаттю останнього наводжу дані з Вікіпедії: «Прохоров Михайло Дмитрович (нар. 3 травня 1965, Москва) — російський підприємець і управлінець, мільярдер, президент приватного інвестиційного фонду «Группа ОНЭКСИМ», президент Спілки біатлоністів Росії. Із 2011-го займається політичною діяльністю. 12 грудня 2011-го оголосив про свій намір балотуватися в Президенти Росії. Станом на жовтень 2010-го контролював такі активи: великі пакети акцій в сировинних компаніях «Російський алюміній», «Полюс Золото», «Інтерґео», енергетичну компанію «Квадра», страхову компанію «Соґласіє», великий пакет в інвестиційній компанії «Ренесанс Капітал» та ін. Також Прохорову належать такі медіаактиви, як видавнича група «Живи!» (випускає журнал «Сноб») і медіагрупа «РБК». 2010-го придбав 80% американської баскетбольної команди «Нью-Джерсі Нетс». Станом на 2010 рік, за версією згадуваного журналу, статок Прохорова оцінювався в $13,4 млрд, в 2011 — $18 млрд/…/» Отак, серйозний чоловік (і зовнішньо — також, маючи зріст понад два метри).

Отже…
Звісно, жодним офіціозом наразі не володіємо. Так само не знаємо, чи правдиві були попередні дані про інтерес «Таврії» до Леоніда Кучука, й про те, чи відбулася анонсована на 20-ті числа грудня 2012-го зустріч у Києві Сергія Куніцина з Олегом Лужним.

…До речі, про останнього: коли ми зателефонували до наставника сімферопольців, слухавку взяла його дружина, сказавши: «… О’кей, ваша газета зачекає, а Олег Романович наразі відпочиває. У Лондоні»

Володимир БАНЯС, «Український футбол».
URL ссылки