Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: За Тайсона переплатили 8 мільйонів євро
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Найдорожчі футболісти українського чемпіонату грають у донецькому «Шахтарі»

Беззаперечне лідерство за Вілліаном. Його трансфер оцінюють у 25 мільйонів євро. Водночас за Тайсона «Шахтар» переплатив. Цей бразилець коштує не 20 мільйонів (саме скільки «гірники» заплатили «Металісту»), а 12. Таку інформацію наводить німецький портал transfermarkt.de.

Насамперед — про transfermarkt.de. Цей сайт оцінює вартість футболістів європейських чемпіо­натів. Німецькі фахівці швидко реагують на нові досягнення чи невдачі гравців. За словами футбольних агентів, ціни, вказані на цьому порталі, беруть не зі стелі, а є більш-менш реальними. Хоча це не означає, що хтось заплатить саме такі суми. Це ж ринок, а вартість футболіста є предметом торгу. Вочевидь, під час підрахунків німці беруть до уваги різні чинники: вік, професійні якості та навіть схильність гравця до травм, рівень чемпіонату, в якому він виступає. Знач­но підвищують вартість виконавця регулярні виклики в збірну й участь в єврокубках.

В Україні найдорожчі футболісти — у донецького «Шахтаря». Трансферна вартість усіх «гірників», які належать до обойми основної команди (26 осіб), за підрахунками transfermarkt.de, перевищує 173,2 мільйона євро. А на початку 2012-г­о «гірники» коштували 142 млн. Середня вартість одного футболіста з Донецька — 6,6 млн. До прикладу, 31 гравець з основи київського «Динамо» коштує майже 147 мільйонів (торік ця цифра була 108 млн.) за середньої вартості футболіста 4,7 млн. А 29 футболістів харківського «Металіста» коштують 71 млн. — на мільйон менше, ніж торік. 29 гравців львівських «Карпат» — 22,6 млн., що на 2 млн. менше, ніж на початку 2012-го. Середня вартість гравця «зелено-білої» команди — 780 тисяч євро.

Прогрес Вілліана та переоцінений Тайсон

Найбільше з-поміж гравців «Шахтаря» зріс у ціні Вілліан. Торік бразилець провів чимало хороших ігор, зокрема в матчі Ліги чемпіонів оформив дубль у ворота «Челсі». Ще два роки тому він коштував 15 млн. євро, через рік його вартість зросла на п’ять мільйонів. Настільки ж Вілліан подорожчав і за підсумками 2012–го. Отже, тепер найдорожчого гравця «Шахтаря» оцінюють у 25 мільйонів. Так дорого в українському чемпіонаті не коштує ніхто.

Генріх Мхітарян на початку 2011 року не належав навіть до п’ятірки найдорожчих гравців «Шахтаря». Тепер він на другому місці за цим показником. Лише за останні півроку вірменин подорожчав на п’ять мільйонів євро й тепер коштує 17 млн.

Фернандіньо впродовж року зріс у ціні на два мільйони. Тепер його трансферна вартість становить 14 млн. євро. Алекс Тейшейру подорожчав на 3,5 мільйона євро й тепер коштує 11 млн.

А ось Даріо Срна впав у ціні. Тепер його трансфер може коштувати 12 млн. євро, тоді як іще на початку 2012-го за нього можна було виторгувати на два мільйони більше. Найдорожчий український футболіст «Шахтаря» — Ярослав Ракицький. Він коштує 10 мільйонів євро — на два більше, ніж торік. У вісім мільйонів оцінюють трансферну вартість Андрія П’ятова. Подешевшав Дмитро Чигринський. Тепер він коштує не 8 млн. євро, як торік, а тільки п’ять.

Тайсона «Шахтар» придбав у «Металіста» за 20 мільйонів євро. Втім німецькі фахівці впевнені, що це не ринкова ціна бразильця. За їхніми підрахунками, футболіст коштує не більш ніж 12 млн. Від початку сезону Тайсон додав у вартості близько двох мільйонів, а загалом із літа 2010 року (саме тоді бразилець перейшов у «Металіст») його ціна зросла вже в кілька разів. Найменше коштів боси «Шахтаря» можуть виручити від продажу Сергія Кривцова — лише мільйон євро.

У «Динамо» найцінніший — Ярмоленко

Іще два роки тому найдорожчими гравцями київського «Динамо» були Артем Мілевський та Олександр Алієв. Трансфери кожного з них німецькі фахівці оцінювали в 10 млн. євро. На початку минулого року вартість Мілевського впала на два, а Алієва — на 2,5 млн. Футболісти дешевшали і протягом 2012-го. Тепер Алієв коштує шість мільйонів, а його товариш Мілевський — п’ять. Схоже, Артема німецькі фахівці переоцінили. Адже жодного покупця на цей «товар» досі немає, а тому існує велика ймовірність того, що футболіст продовжить кар’єру в дублі «Динамо».

Найдорожчим «динамівцем» тепер є Андрій Ярмоленко. Він коштує 13 мільйонів євро. За останні два роки його вартість зросла на 4 млн. Браун Ідейє коштує 11 млн. На мільйон менше потрібно віддати за Мігеля Велозу. Трансферна вартість Олега Гусєва впродовж року зросла на мільйон, тепер він коштує 8 млн. євро. Одним із найдешевших у «Динамо» є Артем Кравець. Свого часу його вважали одним із найперспективніших футболістів столичного клубу. Але надій він не виправдовує. Тепер футболіста, який перестав виходити на поле в основі «Динамо», оцінюють у 500 тисяч євро.

«Металіст»: аргентинці та бразильці

На першому місці в рейтингу найдорожчих футболістів «Металіста» — гравець національної збірної Аргентини Хосе Соса — його оцінили в сім мільйонів євро. Аргентинець постійно прогресує, відколи перейшов у «Металіст», і досяг познач­ки, яка вже підкорялася йому 2007 року під час переходу до «Баварії».

Не залишилися непоміченими і ювелірні дії диригента команди Клейтона Хав’єра — його вартість становить сім мільйонів євро. До цього пік ціни на Клейтона припадав на 2009 рік, коли футболіст грав за «Палмейрас»: його оцінювали в 5 млн.

Слідом за ними розташувалися Вільягра, Марлос і Крістальдо, кожен з яких коштує як мінімум 5,5 млн. євро. Марлос, наприклад, від початку року зріс у ціні вдвічі. Пара центральних захисників Торсільєрі — Гуйє в сумі коштує щонайменше 10 мільйонів — кожен по п’ять. На іншому полюсі першої команди розміщені менш відомі футбольній Європі молодий український футболіст Денис Барвінко та наддосвідчений рекордсмен Олег Шелаєв — кожен з них, за оцінками transfermarkt.de, коштує 500 тисяч євро.


Коноплянка набирає обертів

Євген Коноплянка надалі дорожчає. Ще на початку 2011-го німці оцінювали його в 3 млн. євро, через рік — у 7,5 млн., а тепер — у 10 млн. Він хоч і не коштує стільки, як його оцінив наставник «Дніпра» Хуанде Рамос (50 мільйонів євро), але, втім, є найдорожчим футболістом «Дніпра».

На другому місці — Жуліано (вісім мільйонів). Ніколу Калініча оцінюють у 6,5 мільйона. Натомість Руслан Ротань і далі дешевшає. За останні два роки його ціна знизилася на 2,5 млн. Тепер футболіст коштує 3 млн. Мабуть, причиною цього є вік Руслана. Не секрет, що гравцям, які перетнули вікову позначку 30 років, розраховувати на пропозицію від солідного іноземного клубу годі. Ротань іще здатен провести на хорошу рівні кілька сезонів, але навряд чи його кар’єра розвиватиметься по висхідній.

Худоб’як дешевшає


Іще два роки тому найдорожчим у «Карпатах» був Ігор Худоб’як. Але він уже не є таким яскравим футболістом, як колись. Тому й ціна на нього постійно падає. За 2011 рік гравець подешевшав на 500 тисяч і коштував 2 млн. євро. На початку 2013-го німці оцінили Худоб’яка в скромні 1,3 мільйона.

Упала на 500 тисяч і ціна Олега Голодюка. Тепер його оцінюють у мільйон євро. А найбільше у львівському клубі коштує іспанець Лукас — 3 млн. Понад мільйон становить ціна Ігоря Пластуна, Семіра Штіліча й Олександра Гладкого. Найдешевшим у «Карпатах» є вихованець іспанської «Барселони» Арман Кен Елла. Щоб його придбати, достатньо 100 тисяч євро.

Комментатор



Статья, считаю, достаточно невысокого уровня, но и это хлеб для перерыва Smile
URL ссылки