Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: 1978-08-17 "Металіст" - СКА (Київ) 2:0. Коли й статистика безсила (Газета "Вечірній Харків")
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
[Изображение: 1978-08-17_MKh-SKA(K)_2-0.jpg]

Текстовий варіант звіту про матч
Першим по воротах киян на п`ятій хвилині матчу пробив Косолапов. М`яч перехопиа Шмуц. Не йде на загострення Нікишкін. На 11 хвилині ворота гостей штурмують два нападаючих. Голкіпер армійців необережно залишив свій пост. Хижак перекинув м`яч через Шмуца і ... перекладину.

Тільки господарі поля мало не забили гол, як сами опинилися у скрутному становищі. Весь час відкривається Насташевський, пропонує себе для контрнаступу. 18-а хвилина. На відрив іде Гребеножко. Удар! — Вище... Ініциатива за харків`янами. Альошин пасує в центр Бачиашвілі. Добре пробив штрафной Косолапов — Шмуц перехопив верховий м`яч. Після кутового м`яч заплутався серед десятка ніг майже на лінії воріт. І все ж гості зуміли розрядити обстановку. 35-а хвилина. Вигідна сітуація в Бернікова, але пас потрапляє до... суперників. У штрафному майдангчику Хижак красиво відпасував собі п`яткою і вийшов на ударну позицію, однако не зумів поставити крапку над „і”.

Скрутно харківським захисникам — допоміг Альошин. До атаки підключився Сапешко. М`яч летить над перекладиною. Остання хвилина першого тайму. Прицільний удар наносить Альошин. М`яч відскакує до Дегтярьова. Перед ним два захисники. Пас Хижакові, який у вигідній ситуації, і... суддя показує на центр поля.
Наші земляки відчули смак атаки. Сапешко навішує м`яч на воротарський майданчик. Хижак головою переправляє його у ворота. Шмуц парирував. Ще одна спроба півзахисника, після прострільної передачі Дегтярьова, але на „гарячій точці” вже зібралося з півкоманди армійців.

Захвилювались глядачі — це сильний удар по воротах Двурєченського, який взяв верховий м`яч. Зосередились уболівальники — стримко проходить до штрафного майданчика армійців Альошин. Удар! М`яч у Шмуца. Двічі б`є в стінку Бачиашвілі, згодом у руки воротарю.

Затим хвилин 15 на полі тривала рівновага, яку порушили кияни. Три нападаючих вийшли на двох захисників. М`яч летить у незахищений правий кут воріт Двурєченського. Врятував Дегтярьов.

38-а хвилина. Увійшов у роль Лінке. Двічі він обводить кількох захисників у штрафному майданчику киян, яких підвели нерви і вони „фолили” нападаючого. Пенальті.! Біля м`яча заминка. Берніков, чи Лихачов? Берніков. Розгін, обманний рух. Шмуц кидається ліворуч, а м`яч котиться праворуч. Голкіпер радіє... повз ворота.
Ще є час. До атаки підключається Журавчак. М`яч летить на кутовий. Подача Лихачова — і Бачиашвілі подвоює рахунок. Затим двічи вступає у гру Дверєченський. Але фатальний момент назрівав на останній хвилині зустрічи. Армійці вийшли на ударну позицію. Харківський голкіпер метнувся на перехват і ледве дотягся до м`яча, щоб перетнути йьому шлях в порожны ворота. Фінальний свисток судді — 2:0.

РЕЗЮМЕ АВТОРА
Статистика уперта річ. Вона засвідчила, що харків`яни більше атакували, створили більше гольових ситуацій. Але забудьмо кількісний бік, звернімо увагу на саму гру. У порівнянні з останніми матчами це був кращий поєдинок „Металіста”. Вибачемо футболістам за деякі помилки. Але що грали вони з настроєм, прагнули атаки — цього не відбереш. У винагороду — перемога над сильним і досвідченим суперником.

ІНТЕРВ`Ю З КАПІТАНАМИ

ЗАПИТАННЯ БЕРНІКОВУ
—Що відчували, коли йшли бити пенальті?

—Відверто? Знав, що не заб`ю. Хай вибачать мені уболівальники й команда, але тут діє якийсь психологічний бар`єр. Мої осічки у Черкасах і у грі зі „Стартом” (маю на увазі пенальті) залишили якийсь моральний тягар. Запропонував бити Лихачову — той відмовився. Атут товариші по команді підбадьорюють. Розігнався, зробив обманний замах, і вже бачив, як „поклав” Шмуца на лівий бік, хотів просто вкотити м`яч у правий від воротаря кут, однак дуже перестарався. Ударив би посильніше і все булоб гаразд.

—Як оцінюєте гру команди?

—Були й помилки. Однак робити їх змушував насамперед сильний суперник. А, загалом, хлопці зіграли добре, навіть якщо забути про рахунок матчу.

ЗАПИТАННЯ СЕМЕНОВУ
—Чи імпонує гра лідерів української зони, і що можна сказати про сьогоднішню зустріч?
—Загалом, у нашій групі тільки три найсильніших, гідних один одного клуби: „Кривбас”, нікопольский „Колос” і „Металіст”.

[b]—Навіть і свою команду не прираховуєте до цього списку?[/b]

—У нас зараз чимало проблем. Зокрема відчуваємо ліміт у захисниках. От і сьогодні свою роль на задній лінії виконували тільки Юрецький і Шуршин. Щодо результату , то розраховували й на гірше. Сьогодні в матчі серед харків`ян виділялись Бачиашвілі, Альошин, непогано діє в центрі Берніков. Але команда ще припускається тактичних помилок. Згадайте, більшість пасів у штрафний майданчик — це навісні передачі, які не завжди виграють нападаючі. І все ж „Металіст” на сьогодні сильніший.
Спасибо за старые газеты, их всегда читать интересно!
Я учился в Харькове с 1976 по 1981 гг. потом 1 год работал на заводе ФЭД, и все почти 6 лет, что я жил в вашем замечателном городе, я постоянно смотрел матчи "Металлиста" на стадионе (за почти 6 лет, пропустил не больше 5-6 матчей)! Сейчас стараюсь не пропустить видеотрансляцию в интернете, смотрю большинство матчей команды, которая стала мне родная почти как "Арарат" Good
Удачи и победу завтра "Металлисту" в Англии, молюсь за команду Металлист-чемпион
(2013-02-13 18:08)Ararat-73 писал(а): [ -> ]Спасибо за старые газеты, их всегда читать интересно!
Я учился в Харькове с 1976 по 1981 гг. потом 1 год работал на заводе ФЭД, и все почти 6 лет, что я жил в вашем замечателном городе, я постоянно смотрел матчи "Металлиста" на стадионе (за почти 6 лет, пропустил не больше 5-6 матчей)! Сейчас стараюсь не пропустить видеотрансляцию в интернете, смотрю большинство матчей команды, которая стала мне родная почти как "Арарат" Good
Удачи и победу завтра "Металлисту" в Англии, молюсь за команду Металлист-чемпион
Вот это здорово, что и в Армении есть люди, которые за "Металлист" болеют! Ширится география болельщиков МХ Good
А как у вас с украинским языком? Как статьи читаете?
URL ссылки