Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Анонс 22-го тура Чемпионата Украины от УПЛ
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Найбільш очікуваними серед чергових поєдинків стануть матчі в Одесі та Кривому Розі.

29 березня (п’ятниця)

«Ворскла» − «Зоря»

19:15. Полтава, стадіон «Ворскла» ім. Бутовського»

Арбітр − Сергій Березка (Київська область)

Дискваліфікований: Вадим Сапай («Ворскла»)

Телетрансляція: «Футбол»



Фактично набрані «Зорею» навесні очки і визначають різницю у 7 турнірних рядків. При цьому луганці не продемонстрували стабільності у виступах. Втім, останній виступ став оптимістичним для подальших звершень. До того ж луганці у товариській грі проти донецького «Металурга» (3:1) зуміли підтвердити не випадковість виграшу попереднього туру. Також непогано розім’ялись і гравці «Ворскли». Щоправда, здолали вони всього-на-всього друголіговий «Кремінь» (4:1). А от в офіційних зустрічах вони не забивають вже 5 матчів, але після перерви програють лише по 0:1, незважаючи на гучні імена суперників. Ця пара є однією з найменш результативних, однак рік тому у Полтаві досягли непритаманної для них результативної нічиєї. Більш важливим цей поєдинок буде для господарів. Багато у чому успішність тієї чи іншої сторони залежить і від якості газону після погодних сюрпризів.



Статистика матчів між суперниками:

Всього − тринадцять: +3 =7 -3; у голах − 12:9

На своєму полі − шість: +2 =3 -1; у голах − 7:5

Останні три сезони у Прем’єр-лізі: 2009/2010 − 2:0 (вдома) та 1:2 (у гостях); 2010/2011 − 1:0 та 1:1; 2011/2012 − 2:2 та 0:0

Матч першого кола − 1:1



30 березня (субота)

«Говерла» − «Іллічівець»

13:30. Ужгород, стадіон «Авангард»

Арбітр − Андрій Кузьмін (Миколаїв)

Телетрансляція: «Футбол»



Єдиний раз в Ужгороді господарі програли «Іллічівцю» у сезон попереднього вильоту з Прем’єр-ліги. Якщо і тепер господарі не наберуть очок, то історія максимально наблизиться до повторення. 11-матчева серія без перемог є на сьогоднішній день головною причиною великого відставання від конкурентів, незважаючи на часом непогану якість гри. Одна з найбільших вад господарів цього поєдинку − оборона, яка у жодному з матчів сезону не зіграла «на нуль». Маріупольці, навпаки, є представниками дисципліни у захисті, що є фірмовим компонентом команд Миколи Павлова. Майже нікого не дивує поява приазовців у верхній частині перегонів, хоча команда лише будується на перспективу. «Іллічівець» готувався до чергового туру вдома, не проводячи жодних спарингів, окрім внутрішніх ігор. У противагу такій теорії заповнення паузи, Олександр Севідов планував одразу двічі вивезти «Говерлу» до сусідньої Угорщини. Але вдалось провести єдину зустріч, в якій ужгородці розійшлись миром (1:1) з «Дебреценом».



Статистика матчів між суперниками:

Всього − дев’ять: +1 =2 -6; у голах − 3:14

На своєму полі − чотири: +1 =2 -1; у голах − 3:3

Останні три сезони у Прем’єр-лізі: 2009/2010 − 0:1 та 0:1; 2010/2011 − не зустрічались; 2011/2012 − не зустрічались

Матч першого кола − 0:2



«Металург» Д. − «Металург» З.

16:00. Донецьк, стадіон «Металург»

Арбітр − Сергій Скрипак (Київська область)

Дискваліфіковані: Микола Морозюк, Олександр Воловик (обидва − «Металург» Д.) − Матеус («Металург» З.)

Телетрансляція: «Футбол»



Завжди зустріч одноклубників має трохи більшу увагу до себе − незалежно від місць, які посідають суперники, і завдань, що стоять перед кожним з них. Зараз на користь господарів говорять майже всі фактори − статистика, підбір виконавців, власні трибуни. За винятком одного − мова йде про весняні показники. Тут «металурги» з обох регіонів варті один одного, причому у найгіршому розумінні. Кожен із суперників набрав лише по одному очку за три проведені тури, і такий підсумок справедливий. Навіть трохи позитивніші враження іноді справляли запоріжці. Втім, за 2 тижні Юрій Максимов зробив усе можливе задля виправлення виявлених вад. Підготовка містила у собі товариську зустріч проти «Зорі», де донецький колектив не надто обнадіяв власних прихильників (1:3). До того ж вкотре доведеться перебудовувати захисну лінію у зв’язку із дискваліфікацією двох провідних виконавців. Запоріжці покращували кондиції, у тому числі, за допомогою перемоги над власним молодіжним складом (4:1). Звертаємо увагу, що у третьому турі Прем’єр-ліги поспіль дебютує по одному арбітру.



Статистика матчів між суперниками:

Всього − двадцять дев’ять: +13 =7 -9; у голах − 42:32

На своєму полі − чотирнадцять: +8 =4 -2; у голах − 23:12

Останні три сезони у Прем’єр-лізі: 2009/2010 − 3:0 та 2:3; 2010/2011 − 0:1 та 2:1; 2011/2012 − не зустрічались

Матч першого кола − 2:1



«Арсенал» − «Таврія»

17:30. Сімферополь. Стадіон «Локомотив»

Арбітр − Юрій Можаровський (Львів)

Дискваліфікований: Богдан Сарнавський («Арсенал»)

Телетрансляція: «2+2»



Майже кожен з тих, хто подивиться на склад учасників чергового поєдинку, мимоволі згадає ті проблеми, з якими зіткнулись колективи взимку. У цьому сенсі між ними, дійсно, багато спільного. І якщо непрямі футбольні проблеми можуть слугувати певним виправданням у зустрічах з більш благополучними супротивниками, то в особистому протистоянні очікується бій з підтекстом. Очевидно, краще, з точки зору результатів, проявила себе «Таврія», яка заробила 6 очок і навіть має 2-матчеву серію з перемог. Втім, «Арсенал» зіграв з більш іменитими опонентами, а зараз спробує ще і скористатись перевагою власного поля. Щоправда, з певного часу у даній парі цей аспект справедливо видається суперечливим. Ось вже четвертий сезон вдома команди тут не перемагають, а столичний колектив взагалі тричі поступився. Готувались обидва суперники у Криму. Щоправда, «Арсеналу» через погодні катаклізми довелось скасувати спаринг с «Севастополем». А от ті ж умови «Таврії» не завадили потренуватись у зустрічі з друголіговою «Жемчужиною» (6:0). Як з’ясувалось в останній момент, зустріч через погодні умови відбудеться у Сімферополі.



Статистика матчів між суперниками:

Всього − тридцять п’ять: +14 =13 -8; у голах − 48:36

На своєму полі − сімнадцять: +8 =4 -5; у голах − 27:18

Останні три сезони у Прем’єр-лізі: 2009/2010 − 1:6 та 2:2; 2010/2011 − 1:2 та 1:0; 2011/2012 − 2:3 та 1:1

Матч першого кола − 1:1



«Карпати» − «Шахтар»

19:30. Львів, стадіон «Україна»

Арбітр − Євген Арановський (Київ)

Дискваліфіковані: Грегор Балажіц, Ігор Пластун (обидва − «Карпати») − Даріо Срна («Шахтар»)

Телетрансляція: «2+2»



Зараз головна інтрига в іграх за участі «Шахтаря», за скільки турів до завершення Чемпіонату України команда забронює за собою четверте поспіль «золото». На разі, донеччанам за 9 матчів, що залишились, необхідно набрати 13 очок, але це за умови, що переслідувачі йтимуть взагалі без втрат. У «Карпат» перспективи менш амбітні, але також важливі: закріпитись у середині турнірної таблиці після невиразного першого кола, а, можливо, спробувати замахнутись і на 6-й рядок. Важко це буде зробити хоча б тому, що з четвіркою лідерів у львів’ян ігри попереду. Прийом чемпіона − перша з них. Обом командам доведеться грати без лідерів у задній лінії. «Шахтар» не зможе розраховувати на капітана та універсала Даріо Срну. Господарям належить знайти гідну заміну для пари центральних оборонців. Не завжди «гірники» після матчів збірних виглядають злагоджено, і у цьому маленький козир галичан. Спаринг з молодіжним складом донеччан (4:1) мав для «Шахтаря» умовний характер, адже більшості з основного складу не було на той час в Україні. А «Карпати» стали черговою жертвою погодних умов, адже їхня товариська зустріч зі «Скалою» не відбулась.



Статистика матчів між суперниками:

Всього − тридцять дев’ять: +8 =7 -24; у голах − 25:75

На своєму полі − дев’ятнадцять: +8 =4 -7; у голах − 18:25

Останні три сезони у Прем’єр-лізі: 2009/2010 − 0:2 та 1:5; 2010/2011 − 1:0 та 0:1; 2011/2012 − 0:5 та 1:2

Матч першого кола − 0:3



31 березня (неділя)

«Чорноморець» − «Динамо»

15:00. Одеса, стадіон «Чорноморець»

Арбітр − Анатолій Абдула (Харків)

Дискваліфікований: Франк Джедже («Чорноморець»)

Телетрансляція: «Футбол»



Багатостраждальний матч (у зв’язку з епопеєю про переноси) відкриє недільну програму туру. Мабуть, це протистояння слід вважати центральним, оскільки «Чорноморець» продовжить складати іспити в іграх з тими, хто йде вище. До того ж ще тур тому суперників розділяли 5 очок. Зараз ця відстань зросла, і, у разі успіху гостей, для поточного сезону розмови про приєднання одеситів до когорти лідерів завершаться. Однак господарі мають надії і підстави, щоб не повторити результат проти «Шахтаря». На сьогодні представники Півдня України набрали у 6-ти останніх домашніх поєдинках 16 очок, а на очах у власних уболівальників не пропускають вже 362 хвилини. «Динамо» у нинішньому сезоні, як ніколи, непереконливе у гостях. Однак після антракту саме у Луцьку проти «Волині» був показаний найкращий футбол киян. У їхніх діях важливим моментом стане відновлення лідерів збірної України. Поки що «Чорноморець» встиг зіграти з молдавським «Мілсамі» і переміг (2:1), столична ж команда розійшлась миром (2:2) із «Динамо-2», а от молодіжний склад клубу розгромила (6:0). Востаннє одесити не програли «Динамо» (0:0) саме на своєму полі, але було це давно − у сезоні 2007/2008 рр.



Статистика матчів між суперниками:

Всього − тридцять три: +3 =5 -25; у голах − 25:76

На своєму полі − шістнадцять: +2 =5 -9; у голах − 13:27

Останні три сезони у Прем’єр-лізі: 2009/2010 − 0:1 та 0:5; 2010/2011 − не зустрічались; 2011/2012 − 1:2 та 1:3

Матч першого кола − 0:2



«Волинь» − «Дніпро»

17:30. Луцьк, стадіон «Авангард»

Арбітр − Сергій Бойко (Київська область)

Дискваліфіковані: Даніель Суботіч, Сергій Пилипчук, Сергій Сімінін (усі − «Волинь») − Роман Зозуля («Дніпро»)

Телетрансляція: «2+2»



Велика історична перевага «Дніпра» не говорить про те, що хоча б одна гра з часу повернення лучан до еліти складається без боротьби. Дещо окремо стоїть успіх «Волині» у гостях на початку минулого сезону, однак зараз команда Хуанде Рамоса виглядає значно потужніше, хоча і не може похвалитись вмінням стабільно брати очки саме у гостях. Зараз на користь дніпропетровців 4-матчева серія з поразок у суперника, відсутність у того одразу трьох дискваліфікованих, а також велике бажання реабілітуватись у власних очах після поразки від «Кривбаса». Проти претендента на нагороди − необхідність обійтись без нападника збірної України Романа Зозулі. Дніпряни традиційно не шукали суперника для перевірки сил у період паузи для збірних, а «Волинь» побувала кілька днів у кримській Новопавлівці і перемогла тернопільську «Ниву» (1:0), яка прагне повернути собі кращі традиції.



Статистика матчів між суперниками:

Всього − двадцять три: +3 =5 -15; у голах − 20:46

На своєму полі − одинадцять: +2 =4 -5; у голах − 14:22

Останні три сезони у Прем’єр-лізі: 2009/2010 − не зустрічались; 2010/2011 − 1:1 та 0:2; 2011/2012 − 1:2 та 2:1

Матч першого кола − 1:2



«Кривбас» − «Металіст»

19:30. Кривий Ріг, стадіон «Металург»

Арбітр − Юрій Мосейчук (Чернівці)

Дискваліфікований: Богдан Шершун («Кривбас»)

Телетрансляція: «2+2»



Вдалий і у значній мірі сенсаційний березневий старт «Кривбаса» різко підвищив увагу до себе. Тим більше, напередодні зустрічі ще з одним клубом, який бажає потрапити до Ліги Чемпіонів УЄФА. Буде чудова можливість порівняти на фоні міцного суперника «Металіст» з «Динамо» та «Дніпром», які не змогли знайти ключі до команди Олега Тарана. Якщо традиція трьох останніх сезонів не зміниться, то господарі не програють, адже вони беруть у згаданий відрізок хоча б по одному очку за турнір, а у першому колі харків’яни були сильніші. Поєдинок у Кривому Розі може увійти в історію «Металіста». Якщо гості виграють, то досягнуть найдовшої у своїй історії серії матчів без втрат. Не варто применшувати і турнірний інтерес для гостей: вони вперше зійшли на другий рядок у нинішньому змаганні і закріпитись на цій позиції нелегко з психологічної точки зору. А От «Кривбас» може як піднятись вгору до 6-го місця, так і втратити кілька рядків.



Статистика матчів між суперниками:

Всього − тридцять один: +9 =7 -15; у голах − 29:39

На своєму полі − п’ятнадцять: +7 =2 -6; у голах − 18:19

Останні три сезони у Прем’єр-лізі: 2009/2010 − 2:2 та 0:1; 2010/2011 − 0:0 та 4:3; 2011/2012 − 0:1 та 1:1

Матч першого кола − 1:3


Прем’єр-ліга
Ндаааа, Кривбас, Кривбас... Поеду поддерживать. Интересно, что там с полем?
(2013-03-28 23:31)kostazz писал(а): [ -> ]Ндаааа, Кривбас, Кривбас... Поеду поддерживать. Интересно, что там с полем?

Три недели назад:


Кривбас не плох сейчас,но хочется надеятся хоть теперь увидеть металл, который мы видели осенью,и и пожелать им хорошей игры и хорошего результата для нас всех,иначе нашу команду просто трудно будет понять ,будем ждать........
URL ссылки