Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: "Свисток по-украински" об арбитраже Годуляна в матче Шахтер-Металлист
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
«Шахтар» - «Металіст» - 1:1. Суддя – Віталій Годулян (Одеса)

Мирослав Ступар: Дуже добре, що Годулян черговий матч за участю лідерів у цьому році провів на високому рівні. Правда, результативну помилку він допустив. Ось лишень уваги на неї ніхто особливо не звертав. Мабуть, тому, що результат обидві сторони влаштував. «Шахтар» став чемпіоном, а «Металіст» одинаково націлюється в домашньому матчі проти «Динамо» на перемогу.

Сергій Шебек: В цілому матч арбітр провів добре. Годулян управляв грою, контролював її перебіг. Гравці теж арбітрові посприяли, бо намагалися грати у футбол, а не діяти грубо. Футболісти не були заведеними, а прагнули грати видовищно. Завданням арбітра було підтримати наміри команд. Годулянові це вдалося, але є нюанс.

60-та хвилина. Після навісу справа лідер слобожанців Клейтон Хав’єр виграв позиційну боротьбу у Сергія Кривцова і в падінні підняв м’яч високо в повітря. «Свічку» намагалися «загасити» нападник «металіста» Марко Девіч, котрий знаходився спиною до воріт і голкіпер «гірників» Андрій П’ятов. Воротар, граючи на виході, зіткнувся з суперником і впав, а Девіч, розвернувшись, спрямував м’яч у порожні ворота. Проте перевага гостей до 0:2 не зросла, бо рефері вгледів у діях харків’янина порушення.


Мирослав Ступар: Вважаю, що порушення тут не було взагалі. Так, Девіч, знаходячись спиною до воріт, подивився, де знаходиться П’ятов. Але чому він мав не подивитися? Зрозумівши, що Андрій рухається у його напрямку, Марко просто стояв, а потім розвернувся і пробив. П’ятов теж слідкував за «свічкою» і вишукував варіанти, як підступитися до м’яча. Але таке враження, що якби замість Девіча стояла стіна, то воротар «Шахтаря» розбив би собі ніс і голову. Через те, що Андрій не бачив перед собою нікого і нічого. Тому я схильний вважати, що то швидше П’ятов порушив правила проти Девіча, ніж навпаки. Марко, звісно, відчував, що голкіпер може в нього вдаритися чи до нього спіткнутися. Тому й стояв нерухомо. Гол арбітр мав зарахувати.

Сергій Шебек: Серйозна, результативна помилка. Зара***** арбітр цей гол, невідомо, чи зміг би «Шахтар» за відведені пів години відігратися. М’яч у повітрі. Два гравці на нього дивляться і прагнуть до нього добратися. Девіч зайняв позицію, став і стоявив. Він не рухався у напрямку воротаря, не штовхав його, правила стояти у воротарському майданчику не забороняють. П’ятов сам наткнувся на харків’янина. Цей гол арбітр мав зараховувати. При цьому П’ятов не симулював. Але Андрієве падіння – це його власні проблеми. Добираючись до м’яча, воротар навіть не підняв вгору руку.

ua-football.com
URL ссылки