Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Итоги седьмого тура УПЛ. Мнение редакции UA-Football
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Здесь привожу оценки редакцией ua-football нашего матча и матча нашего следующего соперника. Полный текст здесь: ua-football.com

Результативность Девича – это следствие качественной игры целой команд или наоборот - Металлист держится на плечах Марко?

Сергей Швец: Без Девича Металлист не был бы сейчас на первом месте в турнирной таблице, но и без партнеров Марко не лидировал бы в гонке бомбардиров. Все же одно дело получать передачу раз за полтайма, и то случайную в результате выноса из своей штрафной площади, совсем другое иметь сразу несколько вариантов продолжения атаки, которая не прекращается на протяжении всего матча. При этом форвард должен обладать необходимым мастерством, чтобы воплощать в голы задумки Сосы, Бланко и других латиноамериканских кудесником мяча. В данном случае можно говорить о том, что Металлист и Девич нашли друг друга.

[Изображение: 2013-08-24_IMG_4972.JPG]

Ігор Семйон: "Металіст" – це, взагалі, команда сильних за своїм характером особистостей. В кожного другого (якщо не в кожного) гравця харківського колективу є схильності до лідерства. При цьому варто віддати належне підопічним Маркевича: ніхто з них свої особисті інтереси не підносить вище інтересів команди, від того й гра яскрава, і результат на табло.

Девіч, без сумніву, бомбардир від Бога. Варто подивитись тільки на ситуації, з яких забиває Марко: що не гол, то міні-шедевр, або ж створений власними силами момент. Але говорити, що "Металіст" тримається суто на плечах цього нападника – неправильно. Так само неправильно, як і говорити, що Марко забиває виключно через якісну гру всього колективу. Можна знайти немало прикладів, коли гра команди збалансована, а нападник раз за разом губить свої нагоди. Але з іншого боку було б нерозумно відхрещуватись від твердження, що "Металіст" – це цілком і повністю команда Марко Девіча. Тут він почувається своїм і діє так, як дійсно вміє. У виграші, в результаті, всі…

Володимир Миленко: Тут можна згадати приклад "Барселони", де теж є один головний бомбардир. Але при цьому і вся команда працює потужно, бо де були б рекорди Ліонеля без роботи півзахисту. Так і в "Металісті" - працюють всі, а забиває Девіч. Якщо Марко випаде зі складу - забиватиме хтось інший. Харків`яни нині в такому стані, що навряд чи залежатимуть від одного футболіста. Навіть якщо його звуть Марко.

Можно ли по матчу с Днепром судить о неготовности Шахтера к старту в Лиге Чемпионов?

Володимир Миленко: Скоріше, про готовність "Дніпра" до раунду плей-офф можна судити. У гірників же до старту ЛЧ ще є досить часу, аби виправити ситуацію.

Сергей Швец: Как и в матче с Динамо, Мирча Луческу решил довериться проверенным кадрам. Против киевлян этот ход сработал, но не стоит забывать, что горняки играли на своем стадионе при неистовой поддержке родных трибун, против команды, которая ищет свою игру. Днепр по заветам Хуанде Рамоса играет достаточно долго, чтобы понимать, что хочет от него тренер. До вчерашнего матча Шахтер зачастую побеждал дома и играл вничью на выезде, но раньше-то в составе был Фернандиньо и Мхитарян, да и про Виллиана не стоит забывать. За счет ухода этих исполнителей Шахтер потерял свое преимущество. Новичков же Луческу не спешит вводить в серьезную игру, что для меня лично остается загадкой. Получается, что Фред, Фернандо, Бернард могли бы получить опыт матча серьезного европейского уровня на внутренней арене. Теперь же в групповом этапе Лиги Чемпионов им придется выходить с чистого листа. Раньше Шахтер на равных играл с Челси и Ювентусом, сейчас же такой уверенности нет, по крайней мере, пока Луческу не встроит в игровую конструкцию новых исполнителей.

[Изображение: 1fff8c.jpeg]

Ігор Семйон: По суті, "Шахтар" в цьому сезоні вперше зустрічався з з настільки організованним суперником, загальнокомандний клас якого приблизно співставний з класом донеччан. Був ще матч з "Чорноморцем", але одеситам саме класу не вистачило, щоб витиснути з дуелі з "гірниками" щось вагоміше, ніж просто схвальні відгуки пр гру.

Так от, "Дніпро" яскраво продемонстрував слабкості нинішнього "Шахтаря". Команда Мірчі Луческу, взагалі, дуже цікава: вона вміє маскувати власні недоліки і тільки найбільш по-спортивному зухвалим суперникам вдається висвітлювати всі проблеми "гірників". Матчі з Боруссією, до прикладу, пам’ятаєте? Тепер от "Дніпро"… Перше, що кинулось у вічі – програний центр поля. Джаба Канкава та Руслан Ротань були повноправними господарями центральної зони, що й було запорукою успіху "Дніпра". В "Шахтаря", при цьому, повністю розчинився на полі Тарас Степаненко, Алекс Тейшейра, хоч і не вперше грав на позиції опорного, але почувався наче не в своїй тарілці. Ще одне – це програний Даріо Срною фланг Коноплянці. Як виявляється, якщо виключити з гри хорвата, міць "Шахтаря" зменшується чи не вдвічі. Особливо це позначається на атаці, коли немає фірмових підключень захисника до наступів "гірників", дії попереду в "Шахтаря" стають якимись академічними. Агресивності бракувало також Дугласу Кості – це вже "прерогатива" Івана Стрініча. В цілому, "Шахтар" виявися безпорадним проти компактного, організованого й швидкого "Дніпра". Звичайно, перед Лігою Чемпіонів це насторожує, але в той же час – попереджає.

Іван Гук: Однозначно на даному етапі «Гірники» не готові до Ліги Чемпіонів, Луческу поки що не визначився з стартовим складом команди, не видно і тактичної гнучкості чи варіативності тактик. А надмірна обережність наставника «Шахтаря» тільки відтерміновує, а не вирішує проблеми. Ні в матчі проти «Динамо», ні у вчорашній грі Мірча Луческу не наважився випустити на поле зі стартових хвилин жодного новобранця команди. Відповідно ніхто з них не отримав необхідного досвіду боротьби проти сильного суперника. Наразі не помітно за рахунок чого Мірча Луческу збирається компенсувати втрату лідерів минулорічного «Шахтаря». Загалом складається враження, що наставник донеччан намагається зберегти тактичний малюнок гри, але виконавці, які на даний час є в його розташуванні за своїми індивідуальними навиками не відповідають тим вимогам. Звідси і надмірна обережність з новачками команди, яка загалом ніколи не була йому властива. За неповний місяць, що залишився до старту турніру, ситуацію виправити ще можна, та часу втрачено вже багато.
Мне вот тоже интересно. Это ШД такой беззубый или Мирча решил справиться проверенными бойцами а сюрпризы приготовил на нас ?
Думаю,нам следует больше опасаться не Мирчиных а Ахметкиных сюрпризов. Protest
URL ссылки