Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Віктор Звягінцев: "Шахтар" та "Металіст" показали жахливий футбол"
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
[Изображение: 41dc-Viktor-Zvjagincev.jpeg]

Віктор Звягінцев,
центрбек "Шахтаря"й "Динамо" 1970-х – про матч "Шахтар" - "Металіст".

- Для поєдинку "Шахтаря" й "Металіста" в мене вже готовий заголовок: "Матч розчарувань". Команди показали жахливий футбол. Я не побачив ні швидкостей, ні якихось цікавих тактичних задумок. Рахунок - по грі.

Ураховуючи, що "Шахтар", граючи вдома, міг повернути собі лідерство, скажу, що так, як зіграла команда Луческу - це просто неприпустимо. Стільки помилок… це треба вміти! Марко Девич перебував один у оточенні чотирьох захисників, і вони йому дозволили пробити головою. У матчі з "Дніпром" "Шахтарю" після удару головою забивають (невисокий Роман Зозуля, пам’ятаєте?), з "Металістом" - те ж саме. Отож висновків ніяких "Шахтар" так і не зробив? Оборона "Шахтаря" має дуже слабкий вигляд, що перед Лігою чемпіонів насторожує. Хоча в матчі з харків’янами через травму не грав Олександр Кучер - це втрата. Але якщо Мірча Луческу не зміцнить ще кимось центр оборони, то на міжнародній арені будуть великі проблеми. Там доведеться грати не з "Ворсклою" чи "Іллічівцем", помилки ніхто прощати не буде, відразу каратимуть.

Я вважаю, що все гірше і гірше грає Ярослав Ракицький, якось нехлюйськи. Ще можу зрозуміти, що Сергію Кривцову бракує досвіду, звідси й помилки, але Ракицький уже й у Лізі чемпіонів грав, а також - за збірну України. Шкільні помилки у центральній зоні оборони не дозволяють команді діяти впевнено.

Що стосується нової пари опорників Гречишкін - Степаненко, то, на мій погляд, Гречишкін ще не готовий до вис­тупів за основний склад проти команд такого рівня, як "Металіст", хоча гравець і перспективний. Степаненко зіграв із великою кількістю браку, але найстрашніше, що він, маючи зріст 181 см, програв усі повітряні дуелі! Показовим був епізод, коли невисокий (165 см) Алехандро Гомес виграв нагорі боротьбу у Степаненка. Що стосується забитого м’яча, коли Степаненко ударом головою спрямував м’яч у сітку, то сильно спокушатися не потрібно, гравець не стрибав, та й м’яч летів на рівні талії. Захист "Металіста" теж не найкращим чином зіграв, дозволивши безперешкодно розстрілювати свої ворота.

Поведінка Даріо Срни його, звичайно ж, не прикрашає, адже він - класний футболіст і капітан команди. Не можна поводитися як хлопчи сько. Так, він усе усвідомив, але треба було думати раніше.

Те, що "Шахтар" витратив великі кош­ти на трансфери, це - зрозуміло, але я не бачу, щоби новобранці відроб­ляли ці гроші. Ясно, що Бернард ще остаточно не адаптувався. Але ось Фред вийшов на заміну, проте я так і не зрозумів, що він на полі робив?

…Дугласа Косту треба було замінити ще хвилині на 20-й, адже в нього було 100 відсотків браку. Жахливо зіграв Луїс Адріано. Він не показав своїх сильних якостей. Згадаймо те, коли різкими відривами йшов од захисників, грав із партнерами в стінку, створюючи небезпеку біля воріт суперника. Зараз же Адріано просто стояв… Ось і виходить, що Коста, Адріано, Гречишкін і Фред, який увійшов із лавки запасних, випали з гри… Півкоманди зіграли на слабку "трійку", а дехто й на "двійку".
-----------------------------------------------------------------------
http://www.footboom.com/ukrainian/high/0...utbol.html
Забавно. Позиционирует свою оценку как анализ ВСЕГО матча, дает обобщающее название "Матч розчарувань", а все песни - исключительно о Шахтере. Упоминание Металлиста, за исключением единственной фразы "Захист "Металіста" теж не найкращим чином зіграв", идет ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО в контексте того, как фигово сыграл Шахтер. Я понимаю, что ему обидно, что его клуб не выиграл, он раскритиковал все в пух и прах, но, с другой стороны, а почем у он считает, что Шатер просто обязан вечно выигрывать?
Похоже ОТВРАТИТЕЛЬНО сыграл Шахтер, тогда почему такой заголовок?

Потому что мы не смогли обыграть такую отвратительную команду?
да у кротов теперь траур. раньше они снисходительно относились к нам, как к младшему брату, а тут брат дал сдачи. хоть за старшего и заступились дядьки в черном (а в этом матче в голубом). теперь у старшего шок и истерика. как такое может быть? да, кто ты? да, что ты можешь? да, чего ты в жизни добился? - эти все реплики от неуверенности и непонимания. а заодно и комплекса Юзовки. само название говорит, это не город, а большое село (кстати, еще интересный момент, в русском/украинском языке почти все названия городов мужского рода, и лишь то, что изначально было селом, а потом стало городом женского рода. еще одних таких с комплексами вспомнитеSmile) ). но вернемся к кротам. Еще несколько лет такое в их адрес кричали болельщики Динамо, а потом их Жадсон родил ныне крылатое: "Где Динамо, где?". Дай Бог, чтоб уже скоро (не буду специально говорить временной отрезок) кто-нибудь из наших мог сказать что-то типа: "А где там тот Шахтер?".
А давайте дождемся окончания хотя бы первого круга?! Я верю в Металл, но не факт, что до конца чемпионата "Всё будет по-честному!!! В смысле по-настоящему!!!"
URL ссылки