Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Олександр Косирін: "Чорноморець", скоріше, один пункт придбав, аніж два втратив"
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Екс-гравець одеської команди прокоментував нічию з харківським "Металістом".

[Изображение: kosirin_0.jpg?itok=0TU6HomP]

- У недільному поєдинку одесити одне очко придбали чи два втратили?

- Враховуючи перебіг подій на полі та кількість голевих моментів, вважаю, "Чорноморець", скоріше, один пункт придбав, аніж два втратив. Все ж харків’яни набагато переважають "моряків" у всіх компонентах: ігрових, фінансових. Тому нічиєю команда Григорчука має пишатися. Це результат, який дійсно заслуговує на повагу.

- А вам не здалося, що у другому таймі "Чорноморець" підсів, через що харків’яни почали створювати небезпечні моменти біля воріт Безотосного?

- Я б не сказав, що одесити підсіли, просто вони почали грати на утримання рахунку. Все-таки "Металіст" грав удома, де він завжди виступає потужно: команда діє першим номером, багато комбінує, увесь час націлена на атаку. Власне кажучи, за рахунок цього вона й нагнітала обстановку на полі, бо необхідно було будь-що забивати, а "моряки" уміло захищалися. Логічно, що їм довелося великими силами відійти в оборону, аби стримувати численні атаки місцевих футболістів. Не бачу у цьому нічого дивного. Абсолютно нормальна тактична побудова у матчі з командою, котра на три щаблі переважає свого опонента. З "Металістом" дуже небезпечно грати у відкритий футбол, адже у такому разі результат для суперника може бути вкрай не радужний.

- З оборонними редутами усе зрозуміло, однак як бути з атакою? Чим можна пояснити настільки беззубі дії "чорно-синіх" попереду?

- Тут на перший план виходить виконавча майстерність, підбір футболістів. Певна річ, у слобожан вона вища. Господарі пройшли достатньо довгий шлях, щоби створити колектив, який би відповідав найвищим європейським стандартам. "Чорноморець" наразі тільки став на цей шлях і йому потрібен час та копітка робота. Можливо, через рік-два, коли в команді з’являться більш кваліфіковані гравці, одесити зможуть на рівних битися з "Металістом", а не тільки відсиджуватися в обороні й займатися руйнуванням.

- Як гадаєте, після такого виснажливого поєдинку гравці одеської команди встигнуть відновитися до матчу Ліги Європи з болгарським "Лудогорцем"?

- Та навіть якщо вони не встигнуть відновитися, зобов’язані це зробити. У команді є лікарі, котрі повинні за цим слідкувати, тренери… Гадаю, футболістів такий графік не повинен лякати, адже у Європі вже давно команди грають у режимі за два дні на третій і ніхто на втому не жаліється. Судячи з останніх результатів "Лудогорця" в єврокубках, можу сказати, що "Чорноморцю" легко у будь-якому разі не буде. Там команда цілком пристойна: вони й голландців на виїзді обіграли, й з хорватами доволі упевнено розібралися. Григорчуку варто добре вивчити болгар, аби здобути три очки.

"Український футбол"
URL ссылки