Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Український легіонер: Польський чемпіонат цікавіший за наш
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Український легіонер: Польський чемпіонат цікавіший за наш


Півзахисник польської «Корони» Сергій Пилипчук дав ексклюзивне інтерв'ю sport.ua.

- Сергію, як ти опинився в Польщі?

- Сам не очікував. Варіант з «Короною» запропонував агент. Все-таки тут багато плюсів, і, головне, стабільність. З урахуванням того, що діється в українському футболі, я і приймав рішення.

- Настільки сумно?

- У мене багато друзів у різних клубах і вони багато цікавого розповідають. Фінансова криза сильно б'є по українському футболу. Зникають клуби, складно сказати, що буде завтра. Проаналізувавши всі ці фактори , я і прийняв рішення продовжити контракт з «Короною».

- Наскільки менше стала твоя зарплата порівняно «Волинню»?

- Не мало . Але я вибирав стабільність, як у фінансовому так і в психологічному плані. У Польщі зовсім інші цінності. Тут комфортно в усіх відношеннях.

- Що собою представляє «Корона»?

- Середняк чемпіонату. Рівень українських команд нижче п'ятого місця. Зараз йдемо на дванадцятій позиції, але до п'ятої - шість очок.

- Це правда, що всі польські стадіони дуже затишні?

- Однозначно . Нещодавно ми грали на кубок проти команди першої ліги. Так там такий стадіон, що у багатьох клубів української Прем'єр-ліги таких немає.

- Чому в єврокубках польські клуби нічого не показують?

- Тут немає дуже багатих клубів. Фінансування не порівняти з українським . «Легія» цього сезону виступала у груповому раунді Ліги Європи, але взяла тільки три очки і закінчила турнір на останньому місці в своїй групі. Їх багато критикували, але такі тут реалії.

З одного боку, немає клубів, які успішно виступають у єврокубках, з іншого - всі рівні, тому й чемпіонат цікавий. Тут немає явного лідера , який перевершував би всіх за всіма показниками, як в Україні. Судді коректно працюють, дозволяють грати. .

- Чому нам варто повчитися у польського чемпіонату?

- Багато чому . Рівень і комфортабельність стадіонів, ажіотаж навколо матчів, відвідуваність трибун. Те , як тут кажуть і пишуть про футбол.

Деякі вболівальники не йдуть на стадіон, а люблять дивитися футбол по телевізору, тому що показують все до найдрібніших деталей. Ставлення до вболівальників тут також дуже поважне.

- Польське телебачення багато платить клубам?

- Від двох до двох з половиною мільйонів євро на рік. Багато команд живуть, в основному, за рахунок цих грошей.

- Польські клуби утримують олігархи?

- Ні. В основному, міські бюджети. Цей фактор і телевізійні гроші роблять польський чемпіонат стабільним. Є гарантії, що клуби не будуть зникати. А в Україні все залежить від настрою і фінансових успіхів власника. Все може звалитися в будь-яку хвилину .

- Скільки заробляють футболісти в Польщі? Мільйон доларів на рік хоч один гравець отримує?

- Таких захмарних зарплат тут немає. Чув, що максимум - 400 тисяч. Найбільше заробляють в «Легії» та «Заглембе». Молоді або невідомі футболісти можуть заробляти тисячі три -чотири доларів на місяць. Тут фінансово не балують.

- Де футбол люблять більше, в Україні чи Польщі?

- Думаю, у Польщі. Тут підйом після Євро - 2012 помітніший. Наприклад, на виїзний матч проти « Краковії», поїхало тисячі наших уболівальників. Фанатські групи дуже розвинені. І взагалі, навколофутбольна частина в Польщі сильніша.

Взяти хоча б, як вони радіють після перемог. Таке враження, що виграли трофей. Всі кричать, кричать, святкують. Справжнє видовище. Це заряд енергією, обмін емоціями. А в українських клубах часто йдеш після матчу як після звичайного тренування.

Гы Думаю Металлист-чемпион
URL ссылки