Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Як приборкати бразильців?
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Йожеф Сабо сказав багато розумних речей, у тому числі й про латиноамериканців. Багаторічний тренер «Динамо» та збірної України якось зазначив, що коли в команді багато бразильців — це початок карнавалу. Звісно, в кожному твердженні може бути виняток, адже все залежить од конкретної особистості. Але останнім часом слова Сабо знаходять все більше підтвердження.

ХАРКІВСЬКІ БУНТІВНИКИ


Перед виходом «Металіста» з відпустки я робив інтерв’ю з Мироном Маркевичем, якого спеціально запитав, чи не попереджали його іноземці з далеких країв, що затримаються з поверненням у розташування команди. Керманич харків’ян сказав, що ніхто його ні про що не попереджав, і взагалі він не бачить в цьому проблеми. Як згодом з’ясувалося, після виходу з відпустки у Харків прибув лише один (!) легіонер із Латинської Америки — Родріго Моледо. В Емірати на перший збір доїхали Дієго Соуза й Марлос. Ще з більшим запізненням до харків’ян приєдналися Себастьян Бланко й Алехандро Гомес. Останніх двох сватали в різні клуби — Бланко назад в Аргентину, а Гомеса — в Італію. Очевидно, футболісти не квапилися з приїздом, допоки не вирішиться їхнє подальше майбутнє.

Проте всі рекорди із запізнень побив Хав’єр, який лише на третьому зборі пристав до команди. Бразилець пояснив свою затримку з поверненням труднощами з паспортом, зазначивши, що підтримував ігрову форму в Бразилії. «На жаль, я пропустив перші збори через проблеми з паспортом. Тому мені так і не вдалося приїхати раніше. Але клуб увійшов в моє становище й допоміг їх вирішити». Однак недавно з’явилися чутки, що Хав’єр нібито переходить у «Сан-Пауло». А чутки, як відомо, на рівному місці не з’являються. Тим більше, це вказує на істинні причини, через які Хав’єр затримався на батьківщині.

Чому латиноамериканські легіонери «Металіста» так чинять? Мабуть, вирішили змінити місце роботи після того, як команду залишив один із лідерів — Хосе Соса. Подумали, що без нього команда буде вже інакшою. Але це всього лише моє припущення. Адже раніше у харківському клубі вистачало схожих проблем.

Свого часу не уникнув штрафних санкцій за запізнення нинішній капітан «Металіста» Папа Гуйє. За словами Мирона Маркевича, сенегальський захисник пропустив початок збору через сімейні обставини. Та, попри це, він був оштрафований. На яку суму — не повідомлялося. Але відповідно до внутрішнього розпорядку у ФК «Металіст» запізнення на один день збору карається штрафом у 1000 доларів.

Без поважної причини запізнювався на збори Жажа. Зараз Маркевич дає йому вже третій шанс, але чи виправдає футболіст надії тренера — складно сказати, особливо якщо вірити деякій інформації, що Жажа занадто любить розважатися поза полем.

У понеділок у інтерв’ю ЗМІ нападник харків’ян Марко Девич сказав, що цей останній збір перед відновленням сезону команда повинна використовувати максимально: «У першу чергу, для того, щоби гравці, які запізнилися, доклали всіх зусиль, аби вийти на свій колишній рівень».

ДОНЕЦЬКІ ВІРТУОЗИ

Спізнився в розташування «Шахтаря» бразильський півзахисник Бернард. Пізніше гравець, за якого донеччани виклали рекордні 25 мільйонів євро, розповів, чому він був відсутній у таборі команди. За словами Бернарда, він мав поважну причину: «Ніхто не повинен засуджувати мене. Адже я відсутній на зборах із поважної причини», — написав Бернард у одній із соцмереж, при цьому не пояснивши, яка саме причина не дозволила 21-річному футболісту виконати свій професіональний обов’язок. Мірча Луческу заявив, що запізнення розцінюється як неповага до партнерів, а Бернард буде крупно оштрафований.

До речі, за даними бразильських ЗМІ, у «Шахтарі» серйозні штрафи за порушення: якщо футболіст затримався без поважної причини після відпустки або матчів збірних, будь ласкавий, заплати 50 відсотків зарплатні. За повторного порушення штраф складе вже 90 відсотків. П’яту частину окладу доведеться викласти за куріння, вживання спиртних напоїв і походеньки ресторанами й барами після 11 години вечора.

Перед зміною місця роботи були проблеми з поверненням у розташування «гірників» у бразильця Вілліана. Такий гріх помічався й за іншими гравцями з Бразилії, котрі виступали у «Шахтарі». А, приміром, Брандао не змінив своїй звичці, навіть виступаючи у Франції: недавно він примудрився запізнитися на збір свого нинішнього клубу «Сент-Етьєна».

Перед трансфером у дортмундську «Боруссію» не прибув на збір «Шахтаря» навіть вірменин Генріх Мхитарян. Гендиректор «гірників» Сергій Палкін тоді розповів, що Мхитарян зобов’язаний був з’явитися в розташуванні команди: «З якої причини він не зробив цього — ми не знаємо. Якщо Генріх найближчим часом у команді з’явиться, доведеться його штрафувати. Чому він отак чинить? Ніяких здогадок. Запитайте про це в нього».

КИЇВСЬКІ ХУЛІГАНИ

Дуду десь зник ще минулої зими. Згодом з’ясувалося, що в нього виникли проблеми на батьківщині, коли він був доставлений у поліцейський відділок, завдавши перед тим тілесних ушкоджень своїй дружині та тещі. Конфлікт було залагоджено, однак сам футболіст попросив у Ігоря Суркіса відпустку на кілька місяців. Цієї зими атакувальний півзахисник «Динамо» знову не з’явився на перший у міжсезоння збір, який команда проводить у Іспанії. Ігор Суркіс натякнув, що штраф гравцеві буде виписаний згідно з контрактом, і буде досить значним. Президент киян уважає, що проблеми Дуду, в першу чергу, в ньому самому: «Причина, мабуть, у нього в мізках. Як зазвичай, у нього сімейні обставини. Він буде оштрафований відповідно до свого контракту, дуже жорстко». Дуду повідомив, що він приєднається до команди вже на других зборах у Марбельї, однак досі футболіст не з’явився в розташуванні динамівців.

Свого часу разом запізнилися на збір «Динамо» Клебер і Родріго, які вирізнялися крутим норовом і в яких нерідко виникали проблеми з партнерами. Ігор Суркіс тоді сказав, що Клебер попередив про запізнення: «У нього був непростий переліт. Затримувався рейс, через що Клебер не встиг на стиковку в Амстердамі, перелетів у Франкфурт, і звідти прибув в першу ж добу збору, в 11 вечора. За це футболістові навіть складно дорікнути, тож, природно, він покараний не буде. Що стосується Родріго, за нашою інформацією, в нього сталося нещастя в родині. Але це непідтверджена інформація. Приїде — будемо розбиратися. Якщо поважної причини не знайдеться, він буде оштрафований на всі ті дні, які пропустив. Але це єдиний такий випадок цього року. Деякі молоді гравці навіть заїхали на базу на добу раніше й ночували там».

Запізнювалися на збори киян також Корреа, Бетао та Діого Рінкон. Останній одного разу прибув у Київ із травмою, і, подейкують, 10 кілограмами зайвої ваги. За словами адміністратора Олександра Чубарова, в Корреа та Бетао зайвої ваги ніколи не було, а ось Рінкону доводилося бігати в трьох костюмах, аби спалити зайві кілограми, при цьому відмовлятися від усіх виробів із борошна, картоплі.

Президент «Динамо» сам визначає суму штрафу за запізнення. Окрім того, за запізнення на командні заходи згідно зі встановленим навчально-тренувальним процесом, в тому числі на медичні процедури, штраф — 500 доларів, пропуск цих заходів — 1000 доларів. За недотримання встановленої ваги — 500 доларів.

ВАЖКОВАГОВИК І ДНІПРОВСЬКИЙ ЗБРОЄНОСЕЦЬ

Незрозуміло, з яких причин донецький «Металург» запрошував кілька сезонів тому бразильця Аілтона. Так, цей колись прославлений форвард показував блискучу гру у «Вердері», став найкращим бомбардиром бременців у бундеслізі, але в Донецьк прибув із явним надлишком ваги. Складно було уявити, що він — футболіст, адже більше був схожий на важковаговика. Аілтон нехлюйськи ставився не тільки до своїх безпосередніх обов’язків на полі, а й поза його межами. Однієї прекрасної миттєвості бразилець просто не захотів повертатися в Донецьк і розірвав контракт із «Металургом».

Навіть у «Говерлі» виникли схожі проблеми. Вже другий збір у це міжсезоння пропускає нігерійський півзахисник Гармоні Іканде. І де він знаходиться — в клубі навіть не здогадуються.

Із-поміж інших клубів у позитивному плані виокремлюється «Дніп­ро», кольори якого захищають одразу троє бразильців — Жуліано, Матеус і Дуглас, про яких не було жодних даних, що порушують загальнокомандну дисципліну. Проте вболівальники «Дніпра» повинні пам’ятати Алсідеса, який провів кілька непоганих матчів, а потім почав валяти дурня і не захотів повертатися з Бразилії. За деякими даними, його затримали в Бразилії за носіння зброї, але потім відпустили.

Як можна вилікувати цю хворобу? Найпростіші ліки — взагалі не запрошувати латиноамериканців у наші клуби, тим більше, що в нас зовсім інший менталітет, погодні умови. Складніший шлях — ретельно перевіряти, наскільки професіонально ставиться футболіст до своїх обов’язків як на полі, так і поза його межами. А який вибрати напрямок, вирішувати керівникам клубів.
http://ukrfootball.ua/news/yak-priborkati-brazilciv
Еще одна статья с вопросом "что делать?" Точнее "что делать с бразильцами?" И опять без ответа.......
[Изображение: 9c2c-Demyanenko.jpeg]

Анатолій Дем’яненко, екс-тренер «Динамо».

— Тренери завжди чекають, що підо­пічні вчасно зберуться, але не завж­ди все виходить за планом. Тим більше, коли маєш справу з бразильцями, з поверненням яких із відпусток майже кожного міжсезоння виникають проб­леми. Цього разу «постраждали» зразу троє наших провідних клубів — «Динамо», «Шахтар» і «Металіст». Бернард і Хав’єр прибули із запізненням, а Дуду взагалі не повернувся в Україну. Із приводу двох перших не знаю досконально ситуацію. Але вони на гарному рахунку у своїх командах, їм немає на що нарікати. Хіба що втрутилися інші роботодавці. А ось Дуду був явно незадоволений своїм становищем у «Динамо». Цей футболіст проводив на полі мало часу, поступався конкуренту місцем у складі. Очевидно, на батьківщині він не тільки відпочивав, а й підшукував собі інше місце роботи. Не на рівному ж місці «Греміо» запросив Дуду до себе. Тепер до кінця 2014 року він буде виступати на батьківщині, в звичних кліматичних умовах.

На мій погляд, велике запитання, чи треба повертати такого футболіста «Динамо»? Дуду не потрапляє до основ­ного складу, весь час невдоволений, і нічого не робить, аби змінити ситуацію. Хоча повинен вдвічі більше викладатися на тренуваннях, сповна працювати, доводити свій рівень. Проте в крові в нього й багатьох таких як він якесь нехлюйство. Люб­лять нічого не робити й дурня клеїти. Звичайно, є дисципліновані й відповідальні перед партнерами по команді бразильці, але таких мало.

У своїй тренерській кар’єрі зустрічав різних представників Латинської Америки. Але один випадок стоїть осторонь: коли я очолював «Динамо», Діого Рінкон десь на тиждень запізнився на перший збір команди. Керівництву нічого не залишалося, як оштрафувати футболіста. На яку суму? «Динамо» тоді готувалося до Ліги чемпіонів, і ми серйозно розраховували на Рінкона, а він мало того, що запізнився, так ще й приїхав із зайвими кілограмами. Як після цього на нього надіятися, якщо може підвести? Тренерський штаб мав обмаль часу, щоби привести Діо­го до належної форми, тож довелося вносити корективи в ігрову схему, а за тиждень щось награти дуже складно. Тоді Рінкона оштрафували на 100 тисяч доларів. Запізнювалися й Родріго, інші латиноамериканці, але не критично, й так серйозно, як Рінкона, більше нікого не штрафували.

Хто був найдисциплінованішим у «Динамо»? Одразу так і не згадаю. У «Волині» співпрацював із Рамоном Лопесом, який професіонально поводився. Із Майконом не було жодних проблем. Шкода хлопця… Шумахер до роботи був трохи байдужий, але, наскільки мені відомо, в Луцьку відмовилися від його послуг.

Узагалі, по роботі з бразильцями мені здалося, що більшість із них думають, що вони боги на полі. Але футбол за останні роки виріс, і зараз усім, без винятку, треба боротися за місце у складі.

http://www.footboom.com/ukrainian/high/1...alist.html
URL ссылки