Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Доведеться розглядати питання про скорочення команд?
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Василь РАЦ, екс-керманич «Оболоні»:
— Думаю, «Металісту» і «Чорноморцю», які найбільше змінилися за міжсезоння, буде важко виконати поставлені на сезон задачі. Одесити втратили майже всіх провідних футболістів. На мій погляд, «морякам» буде складно потрапити навіть у п’ятірку. Дуже прикро за те, що відбувається з харків’янами — команда довгі роки вибудовувала гру, ставала все кращою, у минулому сезоні, нарешті, зробила крок уперед, здобувши срібні нагороди, але зараз може стати такою, що не переслідуватиме жодних задач. Що стосується багаторічного наставника «Металіста» Мирона Маркевича, який залишив свою посаду, то він, мабуть, розумів ситуацію, передбачав, що колектив очікує не краще майбутнє. В інтерв’ю, в тому числі і «УФ», Маркевич наголошував, що проблеми «Металіста» виникли не сьогодні, а тягнуться ще з минулого року. Деякі фінансові питання клуб намагається закрити, але, наскільки мені відомо, про те, аби повністю розрахуватися за боргами, мова поки не йде. Тим більше, легіонерів важко мотивувати, коли немає грошей. З українцями в цьому плані простіше — місцеві футболісти готові перетерпіти, але не знизити до себе вимог. Іноземців це не цікавить. Вони, передусім, думають про гроші й безпеку. А коли керівники клубів не можуть це гарантувати, закордонні футболісти відповідно ставляться до своїх професіональних обов’язків і роблять усе можливе, аби знайти кращу долю в іншому місці.

Така плачевна ситуація з «Металістом» і «Чорноморцем» може зіграти на руку «Динамо» і «Дніпру», у яких побільшало шансів у боротьбі за місце в Лізі чемпіонів. На мою думку, за перше місце динамівцям і дніпрянам важко сперечатися з «Шахтарем», а от за друге будуть вести справжній бій.

Щодо місць у «зоні Ліги Європи», то подобається стабільність донецького «Металурга», «Зорі», «Ворскли» та «Іллічівця», які не розкидалися футболістами і робили точкові підсилення складу. Думаю, хтось із них втрутиться в боротьбу за єврокубкові позиції.

Невизначеним залишається становище кримських команд. Думаю, якщо «Таврія» і «Севастополь» продовжать виступати в чемпіонаті України, то зможуть зберегти місце у вищому дивізіоні. Принаймні, потенціал команд дає підстави на це сподіватися. Але все залежатиме від політичної ситуації в Криму: як скоро все нормалізується і чим це все завершиться.

Незавидне становище у запорізького «Металурга», не кращі часи переживає «Волинь». Проте невідомо, що нас чекає попереду і хто головний претендент на виліт. Не виключаю, що деякі команди може спіткати ситуація, яка спіткала «Кривбас» і «Арсенал». Тоді знову нікому не доведеться понижуватися в класі. Можливо, доведеться розглядати питання про скорочення команд у прем’єр-лізі. До 14 або 12 — вирішувати керівникам нашого футболу і клубів еліти.
http://ukrfootball.ua/news/dovedetsya-ro...nya-komand
URL ссылки