Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Підсумки 28-го туру Прем'єр-ліги в цифрах
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
[Изображение: tNcvg8K.jpg]

Дублі та хет-трики.
Цього разу за матч по 2 голи записали собі в актив Луіс Адріано ("Шахтар") у домашньому поєдинку проти "Іллічівця", а також Олександр Гладкий ("Карпати"), який був принциповим з клубом, якому і нині належить, – з "Дніпром". Кількість гольових "дублів" зросла до 56-ти, окрім яких проведено 5 хет-триків та 1 "каре".

Вилучення. Єдину картку червоного кольору побачив перед собою Ігор Скоба ("Волинь"), чия команда грала у гостях. З початку турніру було застосовано 47 випадків найсуворіших санкцій (20-27).

Пенальті. До 11-метрової позначки був привід підійти лише у Сергія Зеньова ("Карпати"), і він зумів вразити ворота господарів у Дніпропетровську.

Глядачі. Останні матчі турніру подивились з трибун стадіонів 65 895 прихильників футболу. Рекорд туру належить Одесі, де грали "Чорноморець" і "Металіст", і складає 21 686. На сьогодні сукупна відвідуваність Чемпіонату ПЛ - 2 382 310, а середня у звітному турі – 9 414, загальна – 11 453.

Серії (з урахуванням попереднього сезону):
− "Шахтар" не визнає нічиїх протягом 16-ти турів. Донеччани вдома виграють 4 матчі до ряду, однак у 3-х останніх з них пропускають.
− "Дніпро" не програвав двічі поспіль з 8-го-9-го турів сезону 2011/2012 рр. Тоді ж востаннє дніпропетровці пропускали 4 м’ячі за матч (причому також вдома: "Дніпро" - "Динамо" - 0:4, 28 серпня 2011 р.).
− Безпрограшна серія "Металіста" складає 6 поєдинків, забивна – 11.
− "Чорноморець" вдома не знає поразок 5 ігор поспіль.
− "Зоря" поліпшила особистий рекорд: 7 поєдинків луганців ніхто не може перемогти. У гостях підопічні Юрія Вернидуба не пропускають 209 хвилин.
− Донецький "Металург" перервав безвиграшну 10-сезонну серію у Сімферополі.
− "Ворскла" забиває хоча б раз 5-ти останнім суперникам.
− "Карпати" не вигравали у гостях з "великим" рахунком до останньої зустрічі, починаючи з сезону 2010/2011 рр. ("Волинь" - "Карпати" - 0:3). При цьому львів’яни не забивали на чужих полях хоча б 4 м’ячі за поєдинок ще на 2 роки довше ("Таврія" - "Карпати" - 1:4, "Іллічівець" - "Карпати" - 1:5, "Львів" - "Карпати" - 2:4).
− "Іллічівець" не виграє у "Шахтаря" усі 32 зустрічі у Чемпіонатах України.
− "Севастополь" припинив свою "суху" захисну серію на позначці 389 хвилин.
− "Волинь" має найгірший показник в історії – 6-матчеву серію поразок.
− "Говерла" лише втретє виграла з "великим" рахунком на рівні еліти (попередні такі матчі завершувались однаково – по 3:0). Ужгородці вперше забили на цьому рівні більше 3-х м’ячів, але одразу 6.
− Запорізький "Металург" не виграє загалом 7 останніх турів, програє вдома – у 3-х матчах до ряду і не забиває на своєму полі вже 337 хвилин.
− Безвиграшна серія "Таврії" - 13 поєдинків. Вдома сімферопольці не забивають довше за запоріжців – 360 хвилин.

Ювілеї:
− "Шахтар" забив 800-й гол у домашніх матчах Чемпіонату України. Його автор – Дуглас Коста.
− "Металіст" пропустив 350-й м’яч у гостях, граючи у вітчизняній еліті. Таким чином у воротах харків’ян відзначився один з колишніх гравців цієї команди – Олексій Антонов (нині – "Чорноморець").
− Донецький "Металург" на тому ж рівні і також на виїзді забив 250-й голом, який записав собі в актив Сергій Болбат.
− Андрій Тотовицький ("Іллічівець") допоміг забити своїй команді 200-й історичний гол під час ігор у гостях у зустрічах з найсильнішими українськими супротивниками.
− "Зоря" забила 350-й м’яч у найсильнішій лізі країни. Так себе в історію луганського клубу вписав Микита Каменюка.
− "Говерла" відсвяткувала трохи менший ювілей у нападі: 150-й командний гол на рахунку В’ячеслава Шарпара.
− Сергій Зеньов ("Карпати") забив 20 голів у Прем’єр-лізі.
− Василь Прийма ("Металург" Д.) зіграв 100 поєдинків у Чемпіонаті України.
− Євгеній Зубейко ("Чорноморець") має 50 виходів на поле на тому ж рівні.
http://www.ua-football.com/ukrainian/high/53686cb9.html
URL ссылки