Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Игорь Рахаев: у нас никогда не было проблем с финансированием
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
[Изображение: TZzBbT7.jpg]

Главный тренер "Металлиста" рассказал о своей новой должности.

О назначении главным тренером: "Это, конечно, очень приятно. Надеюсь, что не только для меня, но и для игроков. С другой стороны, это большая ответственность - вести за собой такой элитный клуб, как "Металлист", и работать с великими футболистами, которые находятся в моем распоряжении. В следующем сезоне вместе с подопечными будем пытаться доказать, что такое решение руководства было оправданным".

О времени после ухода Маркевича: "Когда Мирон Богданович оставил нас, ко мне обратились руководители клуба, чтобы я теперь самостоятельно занимался с коллективом. Подчеркну, что разговор касался исключительно в этом сезоне. Относительно задач мне поставили цель: сохранить место в верху турнирной таблицы, с чем мы, в конце концов, справились. Поиски нового специалиста не велись? Можно и так сказать. Было заметно, что мне доверяют, поэтому, если команда будет получать результат, а коллектив меня примет в новой роли, надеялся, что наш нынешний тренерский штаб все же назначат уже на постоянной основе".

О Маркевиче: "Маркевич - очень хороший специалист. Тем более, что к его заслугам можно отнести не только современный уровень харьковского клуба, а и состояние местного детского футбола. Он мне очень много дал. Думаю, каждый тренер, который с ним работал, также много получил в профессиональном плане. Было приятно, что у нас сложились хорошие отношения. Маркевич, когда уходил, говорил, чтобы мы звонили ему в любое время в случае необходимости. Если возникнет такая ситуация, то ни постыжусь его что-то спросить".

Об итогах сезона: "Металлист" все матчи играл на победу, на результат. Думаю, что настрой моих подопечных на заключительную игру с "Ворсклой" и победа над полтавчанами смогут сами за себя ответить на ваш вопрос".

О сроках контракта: "Подробно говорить об этом еще рано. Дело в том, что я никаких бумаг и документов еще не подписывал. На самом деле меня устно заверили, что я - главный тренер, но на данный момент де-юре это не так".

О настроении: "Разумеется, оптимистичный, другого и быть не может. Перед заслуженным свободным временем я говорил ребятам, что сейчас самое главное - хорошо отдохнуть. Учитывая, какой насыщенный график был у нас весной (лишь однажды играли один матч в неделю), то это действительно сейчас основное. 20 июня мы запланировали сбор в Харькове, где проведем двухнедельную подготовку. А дальше летим в Австрию, где непосредственно будем готовиться к старту соревнований".

О финансировании: "Конечно, проблем с финансированием нет! Даже не знаю, кто распускает такие слухи. У нас никогда не было проблем с финансированием. Да, задерживали на неделю-другую выплаты, но существенных проблем - никогда".
http://matchday.com.ua/news/2014-05-14-11666.html
Шо, опять? Можно хоть не лапшу, а пюре!
Новопризначений очільник «Металіста» дав перше інтерв’ю «УФ», розповівши про період після Маркевича, свої тренерські прагнення та ситуацію довкола президента клубу Курченка

— Ігоре Володимировичу, насамперед, прийміть наші вітання. Водночас, поділіться враженнями та першими думками, коли дізнались, що віднині ви — головний тренер «Металіста»?

— Це, звичайно, дуже приємно. Сподіваюся, що не тільки для мене, а й для гравців. Із іншого боку, це велика відповідальність — вести за собою такий елітний клуб, як «Металіст», відтак працюючи з великими футболістами, котрі перебувають у моєму розпорядженні. Отож, наступного сезону разом із підопічними намагатимемося довести, що таке рішення керівництва було виправданим.

— Після того, як із команди пішов колишній наставник Маркевич, певне, сподівалися, що саме вам — його помічнику — згодом доручать очолювати колектив?

— Ні. Коли Мирон Богданович залишив нас, до мене звернулися керівники клубу, щоби я тепер самотужки займався з колективом. Підкреслю, що розмова стосувалася винятково цього сезону. Щодо завдань мені поставили мету: зберегти місце на чолопку турнірної таблиці, з чим ми, зрештою, впорались.

— Виходить, пошуки нового фахівця не велися, чим, певне, дали зрозуміти, що зараз усе у ваших руках?

— Можна й так сказати. Було помітно, що мені довіряють, отож, якщо команда здобуватиме результат, а колектив мене прийме в новій ролі, мав надію, що наш нинішній тренерський штаб усе ж призначать уже на постійній основі.

— Після прощання зі слобожанами Маркевич дав не одне інтерв’ю, де зазначав, що поступово готував вас до такого кроку. На ваш погляд, яку роль зіграв Мирон Богданович у вашій тренерській кар’єрі?

— Маркевич — дуже хороший спеціаліст. Тим паче, що до його заслуг можна віднести не тільки сучасний рівень харківського ФК, а і стан місцевого дитячого футболу. Він мені дуже багато дав. Думаю, кожен тренер, який з ним працював, також багато отримав у фаховому плані. Було приємно, що у нас склалися хороші взаємини.

— Чи справді останнім часом він більше доручав вам роботу з командою?

— Чесно, я цього не помічав. Хоча, можливо, з боку це було краще помітно. Завжди слухався Маркевича, тому ніколи не зважав на доручений обсяг роботи.

— Чи тримаєте надалі контакт із Мироном Богдановичем? Либонь, отримуєте поради?

— Певно, що так. Маркевич, коли йшов, то говорив, щоби ми телефонували йому в будь-який час у разі необхідності. Якщо виникне така ситуація, то не посоромлюсь його щось запитати.

— За результатами сезону, що задовольнили керівництво, вас призначили повноправним керманичем. Для вас такий підсумок теж хороший, чи до останнього сподівалися, що зможете зачепитися за «срібло»?

— «Металіст» усі матчі грав на перемогу, результат. Думаю, що налаштування моїх підопічних на заключну гру з «Ворсклою», відтак перемога над полтавцями зможуть самі за себе відповісти на ваше питання.

— Зважаючи на те, що рано завершили ігрову кар’єру через травму, зараз немає відчуття, щоби надолужити втрачене вже на тренерській ниві?

— Гадаю, що не варто ці речі поєднувати. Передусім, я вдячний клубним функціонерам за отриманий шанс. Я готовий віддавати всі сили задля отримання хороших результатів. А як вийде — залежатиме від багатьох факторів.

— До речі, в повідомленні прес-служби не згадувалося про термін вашого контракту. Може, скажете, на який термін він розрахований?

— Детально говорити про це ще рано. Справа в тому, що я жодних паперів і документів іще не підписував. Насправді мене усно запевнили, що я — головний тренер, але на даний момент де-юре це не так.

— Таким чином, із яким настроєм ідете у відпустку?

— Зрозуміло, з оптимістичним, іншого й бути не може. Перед заслуженим вільним часом я говорив хлопцям, що зараз найголовніше — добре відпочити. Зважаючи, який насичений графік був у нас навесні (лише одного разу грали один матч на тиждень), то це справді зараз основне. 20 червня ми запланували збір у Харкові, де проведемо двотижневу підготовку. А далі летимо в Австрію, де безпосередньо готуватимемося до старту змагань.

— Ймовірно, передчасне запитання, та все ж: чи варто сподіватися місцевим уболівальникам на латиноамериканський «десант» після завершення відпустки? Гадаю, прізвища називати не варто…

— Справді, поки ще рано говорити про це. Зараз для нас головне у цій площині — зберегти нинішній склад виконавців. Зустрічатимемось із керівництвом, обговорюватимемо тему кадрів. Зізнаюсь, у нас уже є певні напрацювання селекційної служби. Конкретики поки немає, але, певне, з’явиться до 20 числа.

— Чи немає пріоритетного завдання, щоби до завершення відпочинку визначитись із усіма бажаними футболістами?

— У будь-якому випадку це було би дуже добре, але ніхто не може знати наразі, як воно складеться. Звичайно, краще розпочинати підготовку з тими виконавцями, з якими проходитимемо увесь турнірний відрізок, аніж у розпал сезону з деякими гравцями розпочинати все із чистого аркушу. Відзначу, що в нинішніх умовах не все залежатиме від нас, адже, хтозна, чи захочуть деякі футболісти їхати до України через нестабільну політичну ситуацію.

— Наостанок залишив, вочевидь, найнеприємнішу тему. Як позначається на життєдіяльності ФК, що президент клубу довгий час відсутній у країні внаслідок міжнародного розшуку та чималий список звинувачень?

— У сучасному світі є достатньо можливостей для спілкування на відстані. Повірте, у цій площині не виникає проблем. Тим паче, що наш президент доволі часто та із задоволенням контактує з командою. Якщо потрібно вирішити якісь питання, можна завжди звернутися до пана Курченка. А так, звичайно, хотілося, щоби він частіше був поруч із «Металістом». Тим більше, в такій ситуації в країні. Сергій Віталійович — хороша людина, котра, попри все, продовжує фінансувати та допомагати харківській команді. Сподіваюся, що із часом усе зміниться лише в кращий бік.

— Отож і проблем із фінансуванням у вас теж немає?

— Звісно, що ні! Навіть не знаю, хто розпускає такі чутки. У нас ніколи не було проблем із фінансуванням. Так, затримували на тиждень-другий виплати, але суттєвих негараздів — ніколи!

Євген ДЕМЯН.

http://ukrfootball.ua/exclusive/igor-rah...niy-trener
Маркевич троль? - Я вас умоляю! Маркевич - совесть.
(2014-05-23 18:56)mymetall писал(а): [ -> ]Маркевич троль? - Я вас умоляю! Маркевич - совесть.

А кто же он по факту? Конечно троль, да еще и заполитизированный, удачи ему в перди, Рахаев действительно достоин уважения, не распустил слюни и не ноет на весь мир, в отличии от некоторх.
URL ссылки