Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Відбулося чергове засідання Комітету з атестації футбольних клубів
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
[Изображение: rLDGzPX.jpg]

У середу, 25 червня, у Будинку футболу відбулося чергове засідання Комітету з атестації футбольних клубів Федерації футболу України.

Основним питанням порядку денного було підведення підсумків атестації футбольних клубів Першої та Другої ліг ПФЛ України, а також аматорських футбольних клубів - претендентів на отримання атестату, який надає право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд клубів ПФЛ України спортивного сезону 2014/2015 рр.

На початку засідання було заслухано інформацію стосовно стану справ у чернівецькій «Буковині» та тернопільській «Ниві». Після того, як представники чернівецького клубу проінформували присутніх про фінансовий стан справ, а також надали інформацію про те, що на сьогоднішній день клуб має всебічну підтримку з боку влади міста, члени Комітету проголосували за видачу їм атестату.

Стосовно тернопільської «Ниви», до якої є ряд претензій по фінансовому критерію та існують ризики щодо фінансування клубу у наступному сезоні, Комітетом було вирішено перенести розгляд питання з видачі атестату тернополянам на 4 липня, коли відбудеться наступне засідання. Якщо до 4 липня «Нива» не продемонструє позитивні зрушення у приведенні фінансового критерію до норми і не зможе довести власну платоспроможність, Комітет залишить за собою право відкликати атестат. Керівник тернопільської команди Автанділ Мдінарадзе запевнив присутніх, що до встановленого строку клуб закриє ряд проблемних питань і надасть «дорожню карту» у розрахунках по заборгованостям. Слід відзначити, що командам-новачкам, які за спортивним принципом отримали право виступати у цьому дивізіоні, потрібно буде ще попрацювати над приведенням до норми всіх критеріїв з атестації у Першій лізі.

Далі на засіданні було повідомлено, що до ФФУ надійшов протокол засідання засновників армянського «Титана», де сказано, що клуб знімається з участі у Першій лізі. Крім того, було доведено до відома членів Комітету, що клуби «Украгроком» (Головківка) та ПФК «Олександрія» були реорганізовані в один, який буде виступати під назвою ФК «Олександрія».

Що стосується клубів Другої ліги, то до «Зорі» з Білозір’я, яка отримала позитивні експертні висновки у проходженні процедури атестації 27 травня, приєдналися ще 11 клубів, отримавши атестати від Комітету.

Сумська «Барса», яка виявляла бажання пройти процедуру атестації, на сьогоднішній день не відповідає мінімальним вимогам з атестації, і тому не зможе взяти участь у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд клубів ПФЛ України у Другій лізі.
http://www.footboom.com/ukrainian/news/2...lubiv.html
URL ссылки