Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Ігор Рахаєв: «З дня на день очікуємо приїзду легіонерів»
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Наставник «Металіста» розповів «УФ» про початок підготовки команди до нового сезону, новачка Кулакова та перспективи повернення орендованих гравців

— Ігоре Володимировичу, після майже місячної перерви харків’яни приступили до навчально-тренувального збору. Чи усі гравці повернулися до розташування команди вчасно, чи, можливо, на когось ще чекаєте?

— Ні, усе нормально. Більшість футболістів вже на місці, сумлінно тренуються. Були, щоправда, певні проблеми зі здоров’ям у деяких гравців, але зараз вони працюють у загальній групі. З дня на день очікуємо приїзду легіонерів, котрі поки що через різні причини не змогли прибути до Харкова. Але не потрібно зараз спекулювати на рахунок їхньої відсутності. Про свою затримку вони попередили, це нормальний, робочий момент, ніякого прихованого підтексту в цьому шукати не потрібно.

— Першим новачком «Металіста» став екс-півзахисник «Дніпра» Денис Кулаков. Як його прийняли в колективі? У плані адаптації у нього, часом, проблем не виникає?

— Кулаков став частиною нашої команди і чудово освоївся в колективі. Гадаю, проблем з адаптацією у нього не повинно бути, адже це не інша країна, мова тут та побут — усе рідне. Інша справа — як швидко він зможе пристосуватися до нашої моделі гри, порозумітися з партнерами. Маю надію, що в нього все складеться, і він допоможе нам.

— Останнім часом Денис мало грав у складі дніпропетровського колективу. Чи немає побоювань за його фізичні кондиції?

— З цим узагалі жодних проблем немає. Денис хоча грав мало, проте постійно перебував у формі, тренуючись у загальній групі. Людина ж працювала, не сиділа на місці. Крім того, потрібно враховувати, наскільки велика конкуренція в Дніпропетровську, тому Кулакову іноді доводилося грати й у захисті. Узагалі я задоволений цим придбанням, адже Денис дійсно хороший футболіст, і йому ще є куди рости.

— Стосовно легіонерів «Металіста», то останнім часом у мережі з’явилося дуже багато інформації з приводу їхнього трансферу до інших клубів. Подейкують, начебто Бланко однією ногою вже в мексиканській «Америці», аргентинський «Расинг» всерйоз зацікавився Вільягрою, про перехід Моледо до «Бешикташу» говорять як про реальний. Тож що з цього правда, а що ні?

— Жоден з наших футболістів нікуди не перейшов, хоча стосовно них дійсно є пропозиції. Зрештою, усі вони пов’язані з клубом контрактними зобов’язаннями, відтак піти вони можуть з «Металіста» тільки за згоди керівництва команди. Наскільки мені відомо, наразі такого бажання в очільників нашого ФК немає.

— А стосовно орендованих гравців, наскільки реальним може бути повернення Соси, Кристальдо та Вілліана Гомеса, який чудово проявив себе в «Крузейро», ставши в його складі чемпіоном Бразилії?

— Знову ж таки, футболісти, котрі виступали в інших клубах на орендних умовах, повинні повернутися в розташування «синьо-жовтих». Вони належать «Металісту» і повинні дотримуватися контрактних зобов’язань. Тому ми їх чекаємо і розраховуємо на їхню допомогу.

— По Жажі ситуація аналогічна?

— Так, по закінченні терміну оренди він повернеться до нас.

— Як команда готуватиметься до нового сезону?

— З 23 червня і протягом наступних чотирнадцяти днів готуватимемося на базі у Високому. Після чого у нас заплановані навчально-тренувальні збори у австрійському містечку Насфельд, які триватимуть з 7 по 19 липня. Зак­лючну частину підготовки плануємо провести вдома, адже з урахуванням терміну старту чемпіонату, виїжджати кудись немає жодного сенсу.

— Останнім часом у «Металісті» доволі часто відбувається рокіровка на керівних посадах. З новим першим віце-президентом Володимиром Карпенком та генеральним директором Олександром Нотченком працюється нормально?

— Знаєте, у нашому клубі із самого початку так склалися відносини, що кожен ставиться до своїх службових обов’язків з великою відповідальністю та професіоналізмом. «Металіст» — це команда однодумців, об’єднаних спільною ціллю. Тож усі служби в клубі працюють злагоджено та якісно. З Володимиром Олександровичем та Олександром Миколайовичем ніколи жодних непорозумінь не було, вони прислухаються до мене, а я до них. Можна сказати, працюємо в унісон.

Роман КИРІЄНКО.

http://www.ukrfootball.ua/news/igor-raha...legioneriv

Главный тренер «Металлиста» Игорь Рахаев рассказал о взаимоотношениях с легионерами команды.

«Никаких сложностей мы не испытывали. Самым главным перед вторым кругом было собрать вместе всю команду, выяснить, не беспокоят ли игроков травмы, и поставить футболистов встрой в полной функциональной готовности. Я понимал, какая ответственность ложится на мои плечи, на всю нашу команду. И мы все вместе готовы были эти трудности преодолеть.

Все было хорошо и сейчас остается так же. И Клейтон Шавьер, и другие наши иностранцы — настоящие профессионалы. Приятно и то, что все ребята имеют отличные человеческие качества. В командном виде спорта это всегда играет не последнюю роль. Они прекрасно знают и понимают, для чего выходят на поле, чего хотят добиться. Любому тренеру приятно такое отношение подопечных к своим обязанностям.

Впрочем, мне, видимо, особенно повезло, так как в нынешнем «Металлисте» все футболисты действуют с запредельной самоотдачей, бьются за честь клуба. И поверьте, это не пустые слова, им можно найти множество подтверждений», – сказал Рахаев в интервью газете «Команда».

Здесь
А почему бы не задать вопрос, скажем, по Ксензу? Или это неудобный вопрос? А может быть нам не нужен этот игрок?
(2014-07-03 21:07)valera_vvv писал(а): [ -> ]А почему бы не задать вопрос, скажем, по Ксензу? Или это неудобный вопрос? А может быть нам не нужен этот игрок?

А может быть посчитали что не стоит Ксёнз этих трёх миллионов? Хороший игрок, но всё же не хочется, чтобы Дыминский помер от счастья! Smile
Почему еще не задали вопрос по Богданову? Тоже какая-то мутная история
URL ссылки