Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Ігор КРИВЕНКО: «У харків’ян вистачає футболістів, аби не виходити на ринок.»
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
«УФ» разом із відомим футбольним агентом проаналізував трансферний застій в УПЛ


— Ігоре, наразі трансферна діяльність в Україні, м’яко кажучи, не вражає. Наприклад, «Шахтар» порівняно з минулим літом не зробив жодного зіркового придбання. На вашу думку, що стало причиною такої скупої трансферної політики у вітчизняному футболі?

— Знаєте, у цьому питанні я з вами не згоден. Той же «Шахтар» придбав доволі непоганого плеймейкера із харківського «Металіста» — Марлоса. Повернули чимало хороших футболістів із оренди: Ордеця, Болбата, Худжамова та інших. Це також придбання. Єдиним, хто залишив клуб, став нападник Едуардо. Але тут усе просто: в нього закінчився контракт, і сторони не стали його продовжувати. А що стосується, так би мовити, скупої трансферної діяльності решти вітчизняних ФК, то її причини, насправді, лежать на поверхні: українські клуби закуповували або легіонерів, або місцевих футболістів. Ураховуючи нинішню ситуацію в країні, із запрошенням якісних легіонерів виникає проблема, адже й раніше їх було непросто заманити в УПЛ, а тепер тим паче. Гадаю, тим же дніпропетровцям буде дуже складно знайти гідну заміну Джуліано, який був стрижневим гравцем. Окрім того, наразі в українських клубів є тенденція щодо скорочення бюджетів. Яскравий приклад цьому — «Карпати», які ще минулоріч установили максимальну планку заробітної платні. Звісно, це також ускладнює процес запрошення іноземців.

— Стосовно «Дніпра». Команді Мирона Маркевича незабаром належить стартувати в кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів, а серед придбань значиться лише Лео Матос. Із утрат, як ви вже зазначали, Жуліано. Щось дуже скромно виходить для учасника європейської ліги.

— Зрозумійте правильно: знай­ти футболіста, який би відповідав рівню дніпропетровської команди, дуже складно, особливо з урахуванням нинішньої ситуації. Гроші в наш час навчилися рахувати практично всі, якщо не брати до уваги шейхів. Переплачувати за футболіста ніхто вже не буде. Я хочу сказати, що «Дніпро» доволі добре укомплектований. Як на мене, єдиною проблемою для них залишається заміна Джуліано. Хоча час у «біло-синьо-блакитних» ще є, побачимо, можливо, когось знайдуть.

— У луганської «Зорі» ситуа­ція дещо схожа. За нинішнє міжсезоння вони втратили основ­них гравців — Шуніча та Данило, при цьому придбавши лише Караваєва. Можливо, під Лігу Європи потрібно було активніше рухатися в напрямку підсилення складу?

— Це дуже просто пояснюється. «Зоря» вийшла на певний рівень, і в зв’язку з відомими подіями на сході, легіонери відмовляються жити та працювати в таких умовах. Вони ж куди пішли? Де спокійніше й де платять більше! Тому тут немає нічого дивного, що відбувається такий відтік кадрів. Дружини футболістів, рідні слідкують за новинами, й, повірте, бажання продовжувати мешкати в нашій державі їм це аж ніяк не додає. Нинішнього сезону луганцям доведеться вести кочівний спосіб життя — чемпіонат грати в Запоріжжі, а Лігу Європи — в Києві. Не знаю, як довго вони затримаються на міжнародній арені, проте певний час у столиці їм потрібно буде провести. Ну, а кого візьмуть на місце тих, хто пішов? Гадаю, це будуть футболісти з українським паспортом.

— Тоді прокоментуйте ситуацію із «Чорноморцем». Із табору одеситів легіонери стали йти ще взимку. Тепер же пішов згаданий Лео Матос. Антонов перейшов до «Актобе». Невже в них настільки складна ситуація з фінансуванням?

— По-перше, Матос не пішов, а його продали за хороші гроші. Узагалі на сьогодні «Чорноморець» придбав одного легіонера — Сівакова із білоруського «Гомеля». Можливо, ще когось придбають. Знаю, що й іншим футболістам там активно шукають заміну. Так, прийшов Фомін, зовсім недавно придбали Назаренка. Узяли досвідчених, хороших виконавців, які їм, безумовно, допоможуть як у чемпіонаті, так і в європейській лізі. Загалом, усі клуби шукають підсилення, але відхід легіонерів неминучий.

— Порівняно з минулим роком паузу на трансферному ринку взяло київське «Динамо». «Біло-сині» взагалі жодної угоди не провернули!

— Я з вами не згодний. Подивіться, скільки висококласних орендованих гравців повернулося в Київ: Рибалка, Тремулінас, Кранчар. Цих хлопців також можна вважати придбанням. Сергій чудово проявив себе у Чехії, став одним із найкращих гравців тамтешнього чемпіонату. Тремулінас за «Сент-Єтьен» відіграв на серйозному рівні, а Кранчар допоміг КПР повернутися до АПЛ. Я вже не кажу про Люльку з Буяльським, які мають поборотися за місце в основному складі, хоча, враховуючи рівень конкуренції в київському клубі, їм це зробити буде доволі складно. Насправді, є безліч прикладів, коли футболісти поверталися з оренди і ставали основними гравцями. Приміром, Макаренко подолав подібний шлях. Придбання — це не тільки, коли заплатили за гравця певну суму відступних, а й коли повернули з оренди вже обкатаних і досвідчених гравців. Усе залежить од трансферної політики клубу.

— Судячи з ваших слів, од динамівців не варто сподіватися якихось придбань?

— Не потрібно забувати, що й «Динамо», і «Шахтар», і «Дніп­ро» — це клуби, які добре укомплектовані. За минулі роки вони придбали достатню кількість футболістів, і тепер якихось масових закупівель од них очікувати не варто. А за нинішніх умов клубам ще й випала нагода розібратися, хто є хто, й пошукати внутрішні резерви.

— У «Металісті» ситуація аналогічна динамівській?

— Так, у харків’ян також вистачає футболістів, аби не виходити на ринок. Із оренди повернулася ціла група людей, з якими й буде найближчий сезон працювати Рахаєв. Добре, що Соса, Торсільєрі, Кристальдо, Вілліан перебувають на контракті, відтак для харків’ян це є великим плюсом.

— Чому не викупили конт­ракт Ксьонза, який за минулі півроку став основним виконавцем у харківському колективі?

— За нього запросили чималу суму, тому його й відпустили. Окрім того, його вже замінили Кулаковим.

— Новачок УПЛ «Олімпік» наразі також веде «партизанську» діяльність на трансферному ринку. Можливо, ви, як агент, знаєте, ким усе ж таки збираються підсилюватися донеччани?

— Справа в тому, що я володію обмеженою інформацією щодо цього клубу. Але те, що знаю, відповідаючи дипломатично, то їм буде дуже складно затриматися в прем’єр-лізі.

Здесь

Новичок украинской Премьер-лиги, донецкий «Олимпик», продолжает укреплять свои ряды накануне дебюта в элитном дивизионе. В частности, дебютант украинского элитного дивизиона в ближайшее время планирует подписать контракты с тремя легионерами из Латинской Америки. Об этом рассказал президент «Олимпика» Владислав Гельзин.

«Мы продолжаем просматривать потенциальных новичков. Мы сохранили „костяк“ команды, с которой победили в первой лиге. Это 10-12 человек, на которых выпала основная нагрузка по выходу в элитный дивизион. Понимаем, что для элиты такого количества игроков мало. И мы продолжаем поиск новых футболистов.

Вскоре к нам присоединятся легионеры. Нам подтвердили, что ребята с Латинской Америки к нам таки прилетят. Два аргентинца и один бразилец. Игроки дали слово, что прилетят, и мы подпишем с ними контракты. Надеюсь, эти игроки нам помогут. Один парень — форвард, с которым мы без просмотра подпишем контракт. Но пока не готов называть фамилии. Подписание соглашений с футболистами, которые нам подходят, состоится на днях. Тогда мы официально и объявим о наших новичках», — сообщил Гельзин.

Здесь
Ребята,подскажите куда делся Бланко?
(2014-07-19 13:06)дзофф писал(а): [ -> ]Ребята,подскажите куда делся Бланко?

Huh и Соуза....тишина....
Ну ну ...
(2014-07-19 13:09)rokus писал(а): [ -> ]
(2014-07-19 13:06)дзофф писал(а): [ -> ]Ребята,подскажите куда делся Бланко?

Huh и Соуза....тишина....

У них фотосессия, Бланко снимается, Соуза его фотографирует!
URL ссылки