Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Підсумки 1-го туру Прем'єр-ліги в цифрах
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
[Изображение: irDHvsn.jpg]
Перша п’ятірка команда за підсумками попереднього сезону нові змагання розпочала з перемог.

Господарі-гості. У зв’язку з тим, що деякі команди проводять домашні матчі на нейтральних полях, іноді ця статистика може мати умовний характер, однак на старті вона принесла повну рівновагу: по 3 перемоги у тих, хто грав вдома та на виїзді, а також 1 нічия.

Великі перемоги. Перший вагомий виграш змагань (перевага однієї команди над іншою у 3 м’ячі або більше) дістався "Чорноморцю", який на своєму полі здолав новачка Прем’єр-ліги "Олімпік" - 4:0.

Вольові перемоги. "Волинь" змогла у підсумку записати максимальний здобуток в актив у зустрічі проти "Іллічівця", незважаючи на те що програвала маріупольцям, але зуміла змінити цифри з 0:1 на 2:1.

Голи. На всіх учасники турніру поки що забили 19 м’ячів. Трохи влучнішими виявились господарі: 11 проведених голів проти 8-ми у гостей. Середня результативність туру – 2,71.

Перший тайм – другий тайм. Кращою реалізація створених моментів спостерігалась після відпочинку: 11 голів (4 з боку господарів та 7 – гостей). Тоді як у перших таймах зафіксовано 8 м’ячів у воротах (7-1).

Автоголи. Розпочато змагання без казусів у вигляді результативних ударів футболістами по своїх воротах.

Дублі та хет-трики. У першому ж матчі 2 гравці "Чорноморця" (Олексій Гай та Віталій Балашов) зуміли "вистрілити дуплетами". Представники інших команд в індивідуальний залік не записували більше одного м’яча.

Попередження. Дисципліна на початку турніру знаходиться на досить високому рівні, про що свідчать лише 24 жовті картки (по 3,43 за гру), які розподілились між господарями та гостями як 13 до 11-ти. Відбувся і перший поєдинок взагалі без "гірчичників" ("Шахтар" - "Металург" З, арбітр Сергій Лисенчук).

Вилучення. Першим, хто у Чемпіонаті ПЛ 2014/2015 рр. побачив перед собою червону картку, став Муртаз Даушвілі, чиї "Карпати" проводили зустріч у гостях.

Пенальті. Одразу 4 рази судді вказували на 11-метрову позначку: тричі на користь господарів і одного разу на користь гостей. Реалізовано 3 з низ (2-1), що становить 75% ефективності. За домашні команди забили Владислав Кулач ("Іллічівець"), та Віталій Балашов ("Чорноморець"), за гостей Матеус ("Дніпро"). А от Александре ("Металург" Д) голкіпера "Дніпра" Дениса Бойка не переграв.

Глядачі. Першими свідками нового сезону вітчизняного футболу з трибун стали 54 382 глядача. Рекорд туру (18 630) належить столичному НСК "Олімпійський", а також "Динамо" та "Ворсклі", які там сперечались між собою. Середня відвідуваність на разі – 7 769.

Серії (з урахуванням попереднього сезону):

- "Чорноморець" до гри з "Олімпіком" не міг провести 4 голи за матч та виграти з різницею у 4 м’ячі після 26 жовтня 2007 р. ("Чорноморець" - "Карпати" - 4:0).

- "Шахтар" має 7-матчеву загальну та 6-матчеву домашню виграшні серії.

- "Дніпро" подовжив до 6-ти ігор забивну серію.

- "Металіст" довів до 10-ти поєдинків безпрограшну серію.

- "Волинь" зупинилась на 8-ми поспіль поразках, залишивши цю серію як антирекордну для себе.

- "Динамо" перервало домашню 4-матчеву серію з пропущеними м’ячами.

- "Говерла" вдома тричі поспіль не програє.

- "Карпати" не знають поразок на виїзді протягом останніх 5-ти поїздок до інших міст.

- Безвиграшна серія "Іллічівця" в якості господаря – 4 поєдинки.

- У "Зорі" 3 останні матчі завершувались поразками, однак серія із забитими м’ячами зросла до 10-ти турів.

- У "Ворскли" також 3 гри без набраних очок, однак до цього ще додаються 254 хвилини без забитих м’ячів.

- Донецький "Металург" перервав 4-матчеву домашню серію з самих виграшів і продовжив не перемагати в іграх з "Дніпром" (7-й поєдинок поспіль).

- Безвиграшна серія запорізького "Металурга" загалом – 9 зустрічей, у гостях – 30.

- "Олімпік" лише розпочав свою історію у лізі найсильніших.

Ювілеї:

- Перший м’яч "Дніпра" став для команди 1000-м, забитим у Чемпіонатах України. Історичній гол на рахунку Євгена Коноплянки.

- Перший гол "Металіста" став для харків’ян 300-м гостьовим за час виступів в еліті вітчизняного футболу. Провів його Денис Кулаков.

- "Карпати" забили 700-й гол найсильнішим українським командам (другий м’яч у ворота "Говерли", яким відзначився Грегор Балажіц). Одночасно львів’яни пропустили за той же час 750 разів, і цей менш приємний ювілей галичанам оформив Александру Тудосе ("Говерла").

- "Зоря" зазнала 200-ї поразки у Чемпіонатах України.

- Другий влучний удар Олексія Гая ("Чорноморець") дозволив йому досягти позначки у 30 голів на найвищому українському клубному рівні.

- Перший м’яч його одноклубника Віталія Балашова у ворота "Олімпіка" став для гравця 10-м у Прем’єр-лізі. Такого ж результату в Україні досяг і Ерік Бікфалві ("Волинь").

- Дмитро Трухін ("Говерла") відіграв 50 матчів на тому ж рівні.
http://www.ua-football.com/ukrainian/high/53d6b436.html
URL ссылки