Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: 7-й тур. "Карпаты" (Львов) - "Металлист" (Харьков). Статистика встреч. Анонсы.
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
[Изображение: 20c425.jpeg]

Украинская Премьер-лига 2014-15. 7-й тур.
21 сентября 2014 года. 19:30. Львов. Стадион "Украина".
"Металлист" (Харьков) - "Карпаты" (Львов)
Прогноз погоды: +15°С, небольшой дождь
Телетрансляция: канал "2+2"

Рефери: Ярослав Козик (Мукачево)
Ассистенты арбитра: Евгений Халамендик (Киев), Наталья Рачинская (Киев)
Четвертый арбитр: Сергей Лисенчук (Киев)


Статистика встреч




Анонс матча от UA-Футбол

Обставини змінюються. "Металіст" наче грає у єврокубках, але радше деградує і є лише одним з багатьох претендентів на "зону Ліги Європи" у сезоні поточному. Натомість півоборонець "Карпат" Денис Кожанов у своєму останньому інтерв’ю пообіцяв, що львів’яни поборяться за вихід до континентальних Кубків уже через рік. Воно й не дивно, адже у галичан є нехай і трохи манірна, але певність у завтрашньому дні. Майбутнє харків’ян, чий власник визнаний спонсором тероризму, виглядає невизначеним. Власне, чи варто дивуватися, що "Карпати" вперше за останніх чотири, а то й навіть п’ять років до зустрічі з "Металістом" підходять у ролі фаворитів?

Українська Прем’єр-ліга-2014/2015. Сьомий тур

21 вересня. Львів. Стадіон "Україна"


[Изображение: ZNkydAf.png]

Котирування букмекерів: 3,90 – 3,5 – 2,04

Погода в день гри: +17, похмуро, дощ

Родзинка

Персона Павла Ксьонза, який минулий чемпіонат відіграв у "Металісті" в статусі арендованого, залишилася недооціненою. Павло наче й демонстрував непоганий футбол, але тодішній наставник слобожанців Мирон Маркевич довіряв гравцеві не надто охоче. На правому фланзі оборони Мирон Богданович віддавав перевагу Крістіану Вільяґрі, а Ксьонз вважався дублером. З приходом на тренерський місток Ігоря Рахаєва і втратою кількох леґіонерів Павло грав на фланзі атаки частіше. Втім, продовжувати співпраці з Ксьонзом "Металіст" не став. Нині Павло має змогу згадати про себе колишньому клубові сповна.

Історична складова

Останню перемогу над "Металістом" в рамках чемпіонатів України "Карпати" здобули ще наприкінці лютого 2010-го, на старті весняної частини першості-2009/2010. Хоч слобожанці тоді вели з "Дніпром" боротьбу за бронзу, а львів’яни боролися за п’яте місце, цей результат сенсацією не став.

Активніше ту зустріч розпочали гості. Матеріалізувати свою перевагу підопічні Маркевича зуміли на 11-й хвилині, коли Жажа Коельо, отримавши передачу від Марко Девіча, влучно пробив по воротах Андрія Тлумака метрів з 25-ти. Зрештою, відігралися "зелено-білі" дуже швидко. Денис Олійник, граючи у власному карному майданчику в підкаті, зачепив м’яч рукою. Рефері Євген Арановський призначив пенальті, який реалізував Ігор Ощипко. Надодачу до всіх бід харків’ян, у середині першого тайму травму отримав лівий оборонець Фініньо, замість якого Маркевич змушений був випускати Віталія Бордіяна.

Переможний гол господарі забили в дебюті другого тайму. То Олег Голодюк, отримавши передачу від Дениса Кожанова, пробив з 16-метрової лінії точно по центру воріт Ігоря Бажана, однак голкіпер свою команду не врятуввав. На 62-й хвилині за грубий підкат метрах в 30-ти від власних володінь друге попередження отримав Едмар. Становище "Металіста" стало критичним. Заключних півгодини підопічні Олега Кононова в обороні відіграли надзвичайно зібрано і результат 2:1 відстояли.

[Изображение: Ui6KAEp.png]

Розклади

Склад "Карпат" на цей матч спрогнозувати трохи легше, ніж основу втомленої після поразки від "Трабзонспора" в поєдинку Ліги Європи харківської команди. Ворота львів’ян, найвірогідніше, знову захищатиме Олександр Ільющенков. У центрі оборони незамінною персоною є Ґреґор Балажіц. Поряд з ним можуть зіграти Ігор Пластун чи Андрій Гітченко. Привабливішою виглядає кандидатура останнього, проте Андрій у Полтаві не потрапив до заявки через пошкодження. На флангах оборони місцні позиції Дениса Мірошниченка (справа) та Володимира Костевича (зліва). В опорній зоні вочевидь знову вийде Муртаз Даушвілі, котрий останнім часом виглядає дуже сильно. Поряд з ним можуть вийти Ігор Худоб’як, Олег Голодюк чи той же Гітченко. У разі третього варіанту в центрі оборони ґарантовано зіграє Пластун.

Якщо капітан Голодюк, як і в Полтаві, виконуватиме роль "хвилеріза", то під нападником знову вийде Амбросій Чачуа. Найміцнішими ж є позиції вінґерів Павла Ксьонза та Дениса Кожанова. На вістрі атаки привабливішою виглядає кандидатура Михайла Сергійчука. Хоча з огляду на те, що Михайло ніяк не може відкрити лік забитим голам у Прем’єр-лізі, появи Тараса Пучковського виключати теж не можна.

Орієнтовний склад
[Изображение: 12_1683.png]


Тренер гостей Ігор Рахаєв у воротах, найімовірніше, виставить вихованця львівського футболу Богдана Шуста, а Олександра Горяїнова, який грав у матчі з "Трабзонспором", залишить у резерві. Справа в обороні не буде дискваліфікованого Крістіана Вільяґри, замість якого треба очікувати виходу екс-карпатівця Василя Кобіна. Ще один колишній гравець "зелено-білих" Сергій Пшеничних вочевидь зіграє зліва. У центрі ж оборони поряд з Марко Торсільєрі спрогнозуємо вихід Айїли Юссуфа. То якщо ніґерієць встигне відновитися після травми. У будь-якому разі заміна Папі Ґуйє, який останнім часом помиляється дуже часто, напрошується.

За великим рахунком, якість гри слобожанців залежатиме від того, чи встигне видужати лідер команди Едмар. Якщо не встигне, то в опорній зоні поряд з Олегом Красноперовим знову зіграє Клейтон Хав’єр, а Жажа Коельо, який виглядає дуже важким, через відсутність вибору займе місце під нападником. Роль центрфорварда майже напевне виконуватиме автор голу у ворота "Трабзонспора" Володимир Гоменюк. На флангах атаки треба очікувати на вихід Дениса Кулакова і Павла Ребенка, які у грі проти турків з’явилися на полі лише в кінцівці. Хоча поява замість Павла Сергія Болбата зліва теж не здивує.

Орієнтовний склад
[Изображение: 3_1684.png]


Думка експерта
Ростислав Поточняк,оборонець "Карпат" (1966-1977) і "Металіста" (1978-1983), наставник "Карпат" (1991) Євген Назаров,півоборонець "Металіста" (1991-1995, 2001-2003) та "Карпат" (1996-2000, 2004)
- Після деморалізуючих поразок "Металіста" від "Дніпра" і "Трабзонспора" поточний стан "Карпат" вважаю привабливішим. Львів’яни, звісно, теж рещультатами не вражають, але вони після матчу в Полтаві мали тиждень перепочинку. До того ж, не сказав би, що в зустрічі з "Ворсклою" "зелено-білі" виглядали зовсім безнадійно. Фрагментами футбол у виконанні львів’ян був доволі пристойним. Як і в попередні матчах, до слова, теж. Однак щоб претендувати на позитивний результат, треба реалізовувати моменти. З нападниками ж у "Карпат" відчутні проблеми. Вже й не знаєш, кого їм шукати. Сергійчуку та Пучковському забивати не вдається. Спишемо це на брак досвіду. Але ж Олександр Гладкий, який нині постійно забиває за "Шахтар", у Львові теж результативністю не вражав. Мабуть, проблема не лише в індивідуальному рівні форвардів. Зрештою, думаю, що з тими проблемами в обороні, які відчуває "Металіст", нагоди забити у "Карпат" обов’язково будуть. Ці проблеми – тактичного й індивідуального характеру. Папа Ґуйє – то бліда тінь самого себе взірця річної давнини. Мене вразила ситуація, після якої "Металіст" вдруге пропускав від "Трабзонспора". Тробє оборонців після подачі зі штрафного стояли і чекали, намагаючись створити офсайдну пастку, коли лайнсмен підійме прапорець. То ж абсурд. Невже не можна розібратися з нападником в індивідуальному єдиноборстві? Нащо ризикувати і створювати у такому елементарному моменті положення "поза грою"? На мій погляд, то банальна лінь і бажання спростити собі гру. До чого призволять такі вчинки, ми побачили. "Металіст" після двох поразок поспіль перебуває не в найкращому психологічному стані. Окрім того, харків’янам буде непросто напередодні цього поєдинку відновитися фізично. Гра з "Трабзонспором" відібрала чимало фізичних й емоційних сил. Безперечно, Ігор Рахаєв вдасться до ротації. Інша річ, що вибір у тренера "Металіста" не надто широкий. Бажаючи перемоги "Металісту", все ж смію припустити, що шанси на перемогу в обох команд у цій зустрічі рівні. Львів’яни теж не вражають результатами, але в останньому матчі проти "Ворскли" їхня гра безнадійною не виглядала. Моментів галичани створили чимало, однак не зуміли їх реалізувати. Другий же м’яч Ільющенкову Ковпак взагалі забив з офсайду. Думаю, повинен набрати форму Ігор Худоб’як. Його повернення до складу має підсилити гру "Карпат". Та й загалом у порівнянні зі стартом сезону. Коли за львів’ян виступало чимало молодих футболістів, нині основа "зелено-білих" виглядає цілком конкурентоздатною.

UA-Футбол

Анонс матча от Sport.ua

У неділю, 21 вересня, «Карпати» повертаються на стадіон «Україна», де прийматимуть «Металіст», який у четвер на «Арені Львів» в матчі з турецьким «Трабзонспором» стартував у груповому етапі Ліги Європи. Підопічні Ігоря Йовічевіча намагатимуться перервати безвиграшну у чемпіонатах серію проти команди Ігоря Рахаєва, яка триває вже 8 (!) ігор – дві нічиї та шість поразок.

В історії зустрічей давніх суперників нова гра стане вже 53-ю за ліком. В національних чемпіонатах суперники провели 30 ігор і лише п’ять разів перемагали «Карпати», в тому числі чотири рази у Львові. Востаннє «зелено-білі» святкували перемогу над «жовто-синіми» у лютому 2010 року – 2:1. До речі, тоді один з голів провів нинішній капітан «Карпат» Олег Голодюк. Відтоді забивна серія харківського клубу у ворота львівського триває вже 15 (!) ігор – 28 голів.

Востаннє в рамках Прем’єр-ліги підопічні Ігоря Рахаєва приїжджали до Львова 11 травня цього року, коли при порожніх трибунах перемогли «жовто-сині» – 4:2. У складі «Карпат» тоді відзначились Бартуловіч, Зеньов, а у гостей – Хавьєр, який оформив хет-трик, та Гомес. «Родзинкою» недільної гри стане те, що «карпатівець» Павло Ксьонз та «металісти» Василь Кобін і Сергій Пшеничних свого часу виступали за обидва клуби. Натомість, ще один екс-«карпатівець» Богдан Шуст за спортивними показниками переведений у молодіжний склад харківського клубу.

У «Металісті» продовжуються чималі кадрові проблеми: травмовані Едмар, Торрес та Юссуф. Не допоможе у Львові команді Рахаєва і вилучений у минулому турі Вільягра. Виведе на поле суперників арбітр Ярослав Козик з Мукачевого, при якому «Карпати» ще жодного разу не перемагали у п’яти матчах чемпіонату: дві нічиї та три поразки. «Металіст» при Козику ще внічию не грав: дві перемоги та поразка.

За словами одного з ветеранів «Карпат» Дениса Кожанова, на матч проти таких команд, як «Металіст», готувати команду морально, мотивувати гравців додатково не потрібно, вони і самі хочуть в таких іграх продемонструвати свій максимум. З іншого боку, гравці «Металіста», який ще із середи базується у Львові, також прагнутимуть реабілітуватися перед своїми уболівальниками за недавні поразки від «Дніпра» та «Трабзонспору». Тим цікавішою обіцяє бути недільний поєдинок на «Україні».

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Ильющенков – Костевич, Пластун, Балажиц, Мирошниченко – Чачуа, Голодюк, Даушвили, Кожанов, Ксенз – Сергийчук

«Металлист»: Горяинов – Пшеничных, Папа Гуйе, Торсильери, Вильягра – Болбат, Кобин, Красноперов, Хавьер – Жажа, Гоменюк

Травмы: Карноза («Карпаты») – Эдмар, Торрес, Юссуф (все – «Металлист»)

Дисквалификации: Вильягра («Металлист»)

Котировки букмекеров:
Марафон: 3,90 – 3,50 – 2,04
William Hill – 4,00 – 3,25 – 1,83
Bwin – 3,80 – 3,40 – 1,85

Sport.ua

Анонс матча от УПЛ

19:30. Львов, стадион «Украина»
Арбитр - Ярослав Козык (Мукачево)
Дисквалифицирован: Кристиан Вильягра («Металлист»)
Телетрансляция: «2+2»


Напряжение соперничества немного должно снизиться после того, как Мирон Маркевич, львовянин и бывший наставник «Карпат», покинул Харьков. Однако традиции остаются среди болельщиков. Хозяева попытаются вспомнить, что такое победа над «Металлистом», через 5 лет после последнего подобного успеха (сезон 2009/2010 гг. - 2:1 во Львове). Кстати, галичане снова возвращаются на более привычный стадион «Украина», газон которого требовал определенной передышки и небольшого ремонта. На сегодня для харьковчан несколько главных задач: правильно рассчитать силы между 3-мя различными соревнованиями, что в условиях постоянного кадрового дефицита будет делом не из легких. Во-вторых, очень скоро выяснятся претензии каждой из команд, на что она может рассчитывать в этом сезоне, и для бронзовых призеров победа необходима, чтобы хотя бы не отстать от других претендентов на «зону еврокубков». При таких обстоятельствах отсутствие необходимости осуществлять переезд после игры с «Трабзонспором» - существенное облегчение. Перед «Карпатами» меньше раздумий: им просто нужно исправлять положение, и впечатления от их последних поединков позволяют на это надеяться.

Статистика матчей между соперниками:
Всего - тридцать: +5 =8 -17; в голах - 25:41
На своем поле - пятнадцать: +4 =3 -8; в голах - 14:17
Последние три сезона в Премьер-лиге: 2011/2012 - 1:2 (дома) и 1:3 (в гостях); 2012/2013 - 1:1 и 1:2; 2013/2014 - 2:4 и 1:2


УПЛ

Анонс матча от Footboom.com

[Изображение: 247b9-Karpaty-Metallist.jpeg]

21 сентября 2014 года. 19:30. Львов. Стадион «Украина»

Арбитр: Ярослав Козык (Мукачево)

Ассистенты: Евгений Халамендик, Наталья Рачинская (оба - Киев)

Четвертый арбитр: Сергей Лисенчук (Киев)

Делегат ФФУ: Михаил Митровский (Ужгород)

Угнетенному поражением от «Трабзонспора» в матче Лиги Европы «Металлисту» предстоит встреча со львовскими «Карпатами» на фартовом для галичан стадионе «Украина». Львовяне уже стали забывать вкус побед, так что футболисты местной команды постараются сделать максимум, чтобы воспользоваться сложной ситуацией в «Металлисте»

В другом статусе

Если наставник львовских «Карпат» Игор Йовичевич не придумает, что можно сделать с имеющимися в арсенале исполнителями, чтобы они начали показывать толковую игру, хорват рискует потерять доверие президента клуба. А может даже и место наставника «Карпат». За шесть туров галичане победили только один раз, обыграв «Волынь» и единожды сыграли вничью – с «Говерлой». С соседями разобрались, но что с остальными? Если поражение днепропетровскому «Днепру» можно классифицировать как предсказуемое, то проигрыш запорожскому «Металлургу» вряд ли порадовал Йовичевича. Поражения в принципе редко радуют тренеров, но проиграть команде, с которой «Карпатам», возможно, предстоит бороться за выживание – вдвойне неприятно.

В такой ситуации матч против «Металлиста» кажется для «Карпат» проигранным еще до стартового свистка… Но не сегодня. Впервые за много лет галичане встретятся со слобожанами не в качестве безоговорочных андердогов.

Удар по амбициям

Скорее всего, на голову Рахаева свалилось слишком много проблем, чтобы он мог с ними справиться. Административные проволоки, проблемы с составом, проваленные матчи… Это не хроника жизненных неурядиц в карьере Рахаева – все это случилось и происходит далее за какой-то месяц. О поражении «Металлиста» в прошлом туре не говорил только ленивый. «Днепр» проехался по харьковчанам бульдозером и прийти в себя к матчу группового этапа Лиги Европы подопечные Рахаева так и не смогли. В матче против турецкого «Трабзонспора» слобожане выглядели очень пассивно и хаотично, так что на звание победителя матча вряд ли наиграли. Однако и «Трабзон» не играл так уж хорошо, чтобы заслужить три очка. Логичным результатом была ничья и к 93-й минуте матча все к тому и шло. Непонятная замена от Рахаева, переигранное дополнительное время, расконцентрация футболистов «Металлистов» и на 94-й минуте в ворота Горяинова влетает мяч… «Металлист» уступает «Трабзону» в самый обидный из всех возможных способов.

О психологическом состоянии игроков «Металлиста» говорилось не раз. К сожалению, чем дальше, тем только хуже. «Металлист» проигрывает и поражения эти больно бьют по футболистам и тренеру.

В матче против «Карпат», харьковчане имеют сверх мотивацию на победу. Даже, несмотря на отсутствие травмированных Эдмара, Юссуфа и Торреса, а также дисквалифицированного Вильягры, «Металлист» будет бороться.

Фемида

Обслужит матч рефери из Мукачево Ярослав Козык. При нем «Карпаты» ни разу не побеждали: две ничьи, три поражения. «Металлист» же, при судействе Козыка, дважды побеждал и один раз уступил.

Ориентировочные составы:
[Изображение: 29e80-Karpaty.jpeg][Изображение: 29e81-Metallist.jpeg]

Прогноз Footboom – 0:1

Footboom.com

Анонс матча от Football.ua

[Изображение: 249767.png]

Поединки Карпат и Металлиста в последние годы носили характер принципиальных. Конечно, сейчас обе команды должны думать совершенно о другом после неудачного старта сезона. Харьковчане уже успели проиграть три матча, а в четверг неудачно стартовали в групповом турнире Лиги Европы. У Карпат и вовсе одна победа и сразу четыре поражения в шести турах. И ведь при этом календарь львовян совершенно не выглядел ужасным.

Наверняка после предыдущего поражения от Ворсклы Игорь Йовичевич вновь задумается о составе. По крайней мере, выход из положения обязательно нужно искать, иначе в скором будущем хорватский наставник может потерять доверие со стороны президента клуба.

Вероятно, будет новый вариант в линии атаки, Сергийчук пока только в Кубке Украины за Карпаты забивал. Далеко не показывают игры уровня своего прошлого пребывания в клубе Ксенз, Кожанов и Худобяк. Впрочем, именно на их опыт может быть сделана ставка сегодня. Вряд ли новая партия молодых парней способна решить текущие проблемы с результатами.

Металлист сейчас переживает не лучшие времена. Помимо проблем с кадрами и результатами команда еще психологически учится проигрывать. Всегда непросто это делать успешному в прошлом коллективу. Игорь Рахаев пытается найти варианты для изменения ситуации, но все не так просто. Все еще хватает травмированных исполнителей, а сегодня еще и не сыграет дисквалифицированный Вильягра.

Возможно, выход вместо аргентинца на правый фланг Кулакова станет единственным изменением в составе после матча с Трабзонспором, но многое будет зависеть от восстановления игроков, все-таки матч был сыгран только в четверг.

Карпаты (ориентировочный состав): Ильющенков — Мирошниченко, Балажиц, Пластун, Костевич — Ксенз, Даушвили, Худобяк, Кожанов — Голодюк — Пучковский

Металлист (ориентировочный состав): Горяинов — Кобин, Торсильери, Гуйе, Пшеничных — Красноперов, Клейтон Шавьер — Кулаков, Жажа, Болбат — Гоменюк

Травмированные: Карноза — Эдмар, Юссуф, Дишленкович

Дисквалифицированные: Вильягра (Металлист)

История противостояния

Всего сыграно 30 матчей: +5=8-17 25:41
На поле Карпат: +4=3-8 14:17

Последний матч на поле Карпат (11.05.2014): Карпаты — Металлист — 2:4 (Бартулович, 10, Зенев, 23 – Гомес, 6, Шавьєр, 38, 53, 85).

Текущая безвыигрышная серия Карпат против Металлиста длится 8 игр: +0=2-6 8:16.

Среди действующих игроков лучший голеадор встреч – Клейтон Шавьер (4 гола).

Интересные факты

Текущая безвыигрышная домашняя серия Карпат длится 6 игр: +0=2-4 7:12.

Голевая серия Металлиста во встречах с Карпатами длится 15 игр – 28 мячей.

Голевая серия Карпатами во встречах с Металлистом длится 7 игр — 8 мячей.

Павел Ксенз, Сергей Пшеничных и Василий Кобин раньше выступали за оба клуба.

Металлист при Игоре Рахаеве может одержать 10-ю победу в чемпионатах.

Баланс 5 игр Карпат при судействе Ярослава Козика: +0=2-3 2:9.

Баланс 3 игр Металлиста при судействе Ярослава Козика: +2=0-1 5:4.

Football.ua прогноз 2:2

Football.ua



Все материалы, посвященные матчу


[Изображение: 8E3VoHC.png]
Да, Саша ... (( Благодаря ляпу вечер перестает быть томным.
Да там не только Саша.Защиты как не было так и нет.Опять на последних секундах пропускаем.Отдали выигранный матч.
URL ссылки