Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: ФФУ лишила Карпаты шести очков
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
[Изображение: OA5QTeI.jpg]

Как сообщает официальный сайт УПЛ, руководствуясь документами, предоставленными ФФУ, Карпаты лишены шести очков в турнирной таблице чемпионата Украины сезона 2014/2015. Это решение вступило в силу, поэтому с сегодняшнего дня в графе "Очки" у львовян будет "-1".

Напомним, в январе Карпатам было вынесено официальное предупреждение, основанное на деле о невыполнении контрактных обязательств перед экс-голкипером команды Мартином Богатиновым.

Позже к клубу применялись финансовые санкции, а также лишение трех турнирных очков. Тем не менее, решение Палаты споров выполнено не было, поэтому в силу вступил следующий уровень наказания.

Также стоит отметить, что Карпаты ведут медийную войну с нынешним руководством ФФУ, обвиняя последних в коррупции. Генеральный директор львовского клуба Игорь Дедышин обвиняет вице-президента ФФУ Анатолия Попова в организации целого подпольного синдиката.
http://football.ua/ukraine/253756-ffu-li...chkov.html
Главный редактор журнала "Футбол" прокомментировал ситуацию с "Карпатами".

"Такое впечатление, что нынешнее руководство "Карпат" всерьез озабочено задачей банкротства клуба в кратчайшие сроки...", - отметил Артем Франков.

"Что касается остальных: необходимо выполнение процедуры! Богатинов ее прошел, а вот игроки других клубов пока такого не сделали. Будет решение по ним - снятие очков получат и другие клубы. Насколько я знаю, "Говерла" закрыла долги по своим возмущавшимся легионерам", - написал Артем Франков в своей конференции на MatchDay.ua.


Здесь
Место обанкротившихся Карпат во Львове займет донецкий ШахтерGrin
Может получится зимой Ксёнза вернуть?
(2014-11-05 15:53)TIGER писал(а): [ -> ]Может получится зимой Ксёнза вернуть?
Только, если Сержик продаст клуб, а так вряд ли face-angry
АГА,и др. желающих заполучить КСЁНЗА конечно же НЕТ????А вообще, ЭТО ИМ ОБОРОТОЧКА за якобы договорной матч и КРАСНИКОВА!!!Напоролись на свою же мину,УМНИКИ.
Да уж ... сливаются Карпаты или сливают!
Дыминский уже долго, старательно и планомерно пытается не то обанкротить Карпаты, не то их дискредитировать. Хотя, по-моему, это не для того, чтобы уничтожить или бросить клуб. Это, как мне кажется, попытка реализации гибридной модели капиталистического менеджмента по советски: отличие официальной и фактической оплаты, многозначная казуистика в договорах, "ловля блох" в трактовках регламентных и нормативных документов УПЛ, ФФУ, УЕФА и ФИФА, апеллирование к формальным ответам на свои запросы в адрес футбольных организаций как к прецеденту ну и вечное балансирование "на грани". Ничего личного, это Дыминский так экономит.
Органи ФФУ плюють на свої ж закони, породжуючи беззаконня

Президенту ФФУ
Конькову А.Д.

Копії:
Голові Комітету з атестування футбольних клубів ФФУ
Гатаулліну І.Ф.
Голові Комітету з етики і чесної гри
Мариновському В.М.
Голові Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ
Морозову Р.С.

Відкритий лист

Шановний Анатоліє Дмитровичу!

Змушені констатувати, що протягом останнього тижня як мінімум три комітети (їхні голови – серед адресатів цього листа) очолюваної вами Федерації футболу України через свою непрофесійність і незнання основних законів (або, припускаємо, свідомо) завдали удар по репутації Національної федерації, скомпрометувавши її в очах футбольної громадськості та всього цивілізованого світу.

1. Комітет з атестування футбольних клубів ФФУ

Як вам відомо, 29.10.2014 о 12:30 на офіційному сайті ФФУ з’явилась ЗАЯВА. Опускаючи її зміст, висловлюємо наше захоплення титанічною працею її авторів, що скрупульозно підібрали матеріали та документи «справи». Однак у своїх пошуках «доказів» відверто перейшли межу (а по суті – порушили закон), опублікувавши оці листи – 1 і 2.

Як бачимо, ці офіційні листи зареєстровані в Комітеті з атестування футбольних клубів ФФУ. І все б нічого, тільки от щороку, проходячи процедуру атестування, ФФУ, кожен працівник Комітету з атестування та клуби підписують документи про нерозголошення інформації, якою обмінюються.

Ось витяг з «Політики керівництва ФФУ щодо управління національною системою клубного ліцензування» (Норматив атестації футбольних клубів України у системі національної федерації) – Програмної заяви на спортивний сезон 2013/2014 за Вашим підписом:

«Щоб підтримувати високу репутацію системи атестації клубів в Україні, всі її учасники дотримуються основних етичних цінностей, а також правил конфіденційності і незалежності. Будь-яке порушення вимог, пов'язаних із цими цінностями неможливе і карається дисциплінарним стягненням та відстороненням від роботи у Системі атестації. Вказані правові зобов’язання завжди виконуються нами в повному обсязі».

А ось витяг з Регламенту з атестації футбольних клубів Прем’єр-ліги України 2012 року:

«Стаття 12. Забезпечення рівних умов і конфіденційності
... 12.2. Ліцензіар (тобто - ФФУ) гарантує претендентам на атестат повну конфіденційність щодо будь-якої інформації.
12.3. Кожна особа, яка входить до складу Комітету ФФУ з атестації футбольних клубів, повинна заздалегідь, до початку своєї роботи та виконання покладених на неї функцій, підписати угоду про конфіденційність».


Виходить, що своїм вчинком (оприлюдненням документів, отриманих атестаційним підрозділом ФФУ від клубу в рамках процедури атестації, при чому, незалежно навідь від того, яка саме інформація в цих документах міститься) Комітет з атестування футбольних клубів ФФУ просто наплював не лише на свої нормативи, але і на принципи системи атестації УЕФА в цілому. Постає питання: чи будуть у майбутньому професійні клуби України дотримуватись цих правил під час процедури атестування чи матимуть повне право за прикладом самого ж Атестаційного комітету (!) на ці ж правила плювати?

Чи не здається Вам, Анатоліє Дмитровичу, що цей «Троянський кінь» у стінах Будинку футболу перевершує навіть свого історичного попередника ?

Просимо Вас у адміністративному порядку зобов’язати вашого підлеглого – голову Комітету з атестування футбольних клубів ФФУ п.Гатаулліна І.Ф., впродовж 48 годин від 09:00 год. 06.11.2014р. надати публічні пояснення щодо порушення атестаційним підрозділом ФФУ положень вищенаведених нормативів , а також щодо дисциплінарних заходів, вжитих до відповідальних осіб за оприлюднення конфіденційної інформації. Нагадуємо, що згідно з «буквою закону» чи то п. Гатауллін І.Ф., як керівник атестаційного підрозділу ФФУ, чи він вкупі з іншими відповідальними працівниками, повинні бути відсторонені від роботи у Системі атестації.

Окремо просимо Вас зобов’язати п.Гатаулліна І.Ф. пояснити яким чином низка клубів (у тому числі і ФК «Карпати»), що мали заборгованості перед своїми співробітниками чи іншими клубами отримали атестати на участь у професійних змаганнях у сезоні 2014/2015?


Якщо громадськість не отримає пояснень і з боку ФФУ не буде дано адекватної оцінки вищевказаній ситуації, ФК «Карпати» у найкоротший термін звернеться з відповідним запитом до УЄФА та вимагати вжиття належних заходів, аж до позбавлення ФФУ права атестувати професійні футбольні клуби..

2. Комітет з етики і чесної гри ФФУ

Як відомо, громадськість так досі і не отримала відповіді від Комітету з етики і чесної гри ФФУ щодо рішень, прийнятих за підсумками засідання 8 квітня 2014 року, що стосувались резонансної справи щодо публічних обвинувачень у ЗМІ першого віце-президента ФФУ пана Попова А.В на адресу Президента ФФУ Конькова А.Д. у корупції.

Просимо Вас у адміністративному порядку зобов’язати вашого підлеглого – голову Комітету з етики та чесної гри ФФУ п.Мариновського В.М., впродовж 48 годин від 09:00 год. 06.11.2014р. публічно оприлюднити рішення, прийняті по цій справі, а також пояснити причини такого тривалого замовчування цих рішень.

Якщо за твердженням Попова А.В. у діях Конькова А.Д. Комітетом з етики було знайдено прояви корупції (за визначенням статті 31 Дисциплінарних правил ФФУ - протиправного використання своїх повноважень), вимагаємо ознайомити з цими фактами футбольну громадськість.

Якщо Комітетом з етики не було знайдено у діях Конькова А.Д. ознак корупції, вимагаємо згідно з буквою закону відсторонити Попова А.В. як фальсифікатора від діяльності у футболі не менш ніж на рік.


Ось витяг з Дисциплінарних правил ФФУ.

«Стаття 32. Фальсифікація
1. Фальсифікація документа чи усна/письмова заява, яка не відповідає дійсності, а також їх використання в діяльності, пов’язаній з футболом, тягне за собою відсторонення...
2. Якщо порушник є офіційною особою, застосовується дисциплінарна санкція у вигляді заборони здійснювати будь-яку діяльність, пов'язану з футболом, строком не менше, ніж на 12 (дванадцять) місяців, а також сплати обов’язкового грошового внеску в сумі від 2500 гривень.»


3. Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ

Мабуть, не варто переповідати Вам історію з дискваліфікацією футболіста «Шахтаря» Степаненка Т. і черговим порушенням Контрольно-дисциплінарним комітетом ФФУ Регламенту змагань. Вже навіть не за дивним збігом обставин «неупередженість» КДК ФФУ закінчується рівно у той момент, коли у гру вступає «Шахтар». І це думка не лише ФК «Карпати».

Однак ми повинні звернути вашу увагу: беззаконня породжує беззаконня!

Відтепер будь-яке рішення КДК ФФУ, що повністю скомпрометував себе як дисциплінарний орган, не є обов’язковим до виконання. Ми лише щиро радимо Вам як Президенту Федерації на майбутньому Конгресі ФФУ, що відбудеться наприкінці року, жорстко поставити питання про проведення люстрації у КДК ФФУ на чолі з його головою Морозовим Р.С. (власне, як люстрації ще у двох вищезгаданих органах ФФУ), що віднині не мають ані моральних, ані юридичних підстав виносити будь-які рішення.

Ми вкотре просимо вас усвідомити: те, що докорінні зміни в українському суспільстві ще не досягнули Будинку футболу – лише питання часу, який рано чи пізно розставить всіх і вся по своїх місцях. І саме у ваших силах у світлі майбутнього Конгресу ФФУ максимально пришвидшити цей процес, адже знущання деяких органів Федерації над українським футболом вже перетнуло усі мислимі межі.

P.S. А щодо очок, які нині хвацько знімають з нашого клубу, так їх по весні рахують. Найцінніше – гідність. А гідність нації, як відомо, це заряджена рушниця...

Інформаційний центр ФК «Карпати»
13 листопада 2014 року об 11:00 у Будинку футболу відбудеться засідання Комітету з етики та чесної гри ФФУ, де буде розглянуто висловлювання, які були нещодавно зроблені генеральним директором ФК «Карпати» в інтерв’ю програмі «ПроФутбол», де йшлося, зокрема, про корупцію в українському футболі.

Висловлюючи свою готовність до діалогу на окреслену тему, ФК «Карпати» також пропонує внести до порядку денного розгляд випадку, що трапився напередодні матчу за Суперкубок України-2014 і чомусь був цілковито проігнорований Комітетом з етики. А саме – дати оцінку таємній зустрічі голови Комітету арбітрів ФФУ Василя Мельничука та адміністратора «Шахтаря» Даміра Зіннатулліна, якого у минулому неодноразово звинувачували у тиску на суддів під час матчів донецької команди.

Нагадаємо, що факт такої зустрічі зафіксував і оприлюднив екс-рефері ФІФА Сергій Шебек: «Складається враження, що Василю вручили цю посаду лише для того, аби він захищав інтереси одного з клубів Прем’єр-ліги. І як захищає? Не за законом, а в ресторані, сидячи за столом з одним з представників цього клубу і виголошуючи тости за майбутні їхні перемоги. І коли? Напередодні відкриття нового сезону-2014/15. Так, Київ — велике місто, але нікуди від людських очей не сховатися».

А сайт «Футбольний клуб» підтвердив даний факт, оприлюднивши аматорське фото
[Изображение: 777.jpg]

зроблене у київському ресторані «777», де й відбулась згадана зустріч, що в будь-якій іншій європейській країні спричинила б нечуваний скандал та блискавичне внутрішнє розслідування. Однак ФФУ і підконтрольний йому Комітет з етики навіть оком не повели, наче нічого і не було – жодної реакції!

Скільки ще часу правити балом нинішнім господарям Будинку футболу – вирішить черговий Конгрес ФФУ, призначений на 18 грудня. Однак той «букет» скандальних рішень та кричущих помилок у виконанні Попова та його команди не залишають сумнівів – криза у ФФУ поглибилась настільки, що змія вже пожирає свій хвіст.

ФК «Карпати» запрошує представників ЗМІ взяти участь у висвітленні завтрашнього засідання Комітету з етики та чесної гри. Нагадаємо, що раніше львівський клуб звернувся з вимогою проводити усі засідання Комітету з етики та чесної гри у відкритому режимі, в тому числі – за присутності представників засобів масової інформації.

Інформаційний центр ФК «Карпати»
[Изображение: orig_243054.jpg]

Грузинский клуб «Зестафони» требует от Федерации футбола Украины наказать львовские «Карпаты» и потребовать от них 180 тысяч евро, согласно решению Спортивного арбитражного суда в Лозанне.

Суть спора двух клубов – компенсация «Зестафони» за подготовку игрока Муртаза Даушвили, который перешел в «Карпаты» в 2012-м году.

CAS принял решение в пользу грузинского клуба, обязав «Карпаты» выплатить 180 тысяч евро. Решение было принято еще 6 октября и у львовян было на выполнение 30 дней, которые уже истекли. Не дождавшись выплаты в свою пользу «Зестафони» обратился с письмом в ФФУ, с требованием к «Карпатам» обязательно погасить задолженность.

[Изображение: FK_Zestafoni.jpg]

Sport.ua
По Карпатам хоть форум заводи, нескушный клуб )) Некоторые их действия, например те, которые не позволяют лишний раз зажираться руководству ФФУ и УПЛ, вроде и полезны, но остальные... Вот в случае с Даушвили о чем думали ? Не знали, что нужно платить за подготовку или просто морозятся ?
(2014-11-20 17:47)domic писал(а): [ -> ]По Карпатам хоть форум заводи, нескушный клуб )) Некоторые их действия, например те, которые не позволяют лишний раз зажираться руководству ФФУ и УПЛ, вроде и полезны, но остальные... Вот в случае с Даушвили о чем думали ? Не знали, что нужно платить за подготовку или просто морозятся ?

Да знали они прекрасно Smile Это манера Дедишина - авось обойдется и платить не придется.
Сегодня в Доме футбола состоялось заседание Комитета по этике и честной игре Федерации футбола Украины.

Речь идет о заседании Комитета, которое было перенесено с 13 ноября на начало декабря по ходатайству генерального директора львовских Карпат Игоря Дедишина. На нем футбольный функционер предложил продолжить рассмотрение дела в присутствии ее фигурантов, предоставив Комитету конкретный список с именами и фамилиями.

Комитет по этике и честной игре ФФУ выслал приглашение всем предъявляемым Игорем Дедишиным субъектам футбола, включая и самого генерального директора Карпат, но представитель львовского клуба на заседании не появился.

Председатель Комитета Владимир Мариновский получил письмо от Карпат, в котором Игорь Дедишин сослался на невозможность взять участия в заседании в связи с командировкой и попросил перенести рассмотрение дела по его высказываниям в программе ПроФутбол на телеканале 2+2 от 28 сентября 2014 на более поздний срок.

Заслушав других приглашенных лиц, Комитет постановил удовлетворить просьбу и пойти навстречу генеральному директору Карпат о переносе текущего заседания для как можно объективного рассмотрения этого дела.

http://isport.ua/football/ukraine/313159...arpat.html
Вашему вниманию полный текст очередного заявления Карпат в адрес Федерации футбола Украины.

"Президенту Федерації Футболу України
п. Конькову А.Д.

Шановний Анатоліє Дмитровичу!

Останніми днями у засобах масової інформації з’явились щонайменше три повідомлення, що не можуть наш клуб, як суб’єкта українського футболу, залишити байдужим, адже прямо вказують на кричущі факти присутності корупційних явищ у вітчизняному футболі.

Йдеться, зокрема, про такі матеріали:

• "Правоохоронні органи порушили кримінальне провадження за фактом діяльності керівництва ФФУ"

• "Профутбол. Розслідування історії зі скандальними м’ячами ФФУ"

• "Футбольна мафія по-українськи"

Оскільки у даних журналістських розслідуваннях фігурують прізвища ваших безпосередніх підлеглих, високопосадовців Федерації Футболу України – віце-президента ФФУ Анатолія Попова та виконавчого директора ФФУ Максима Бондарєва, звертаємося до вас як голови Національної Федерації з наполегливим проханням у найкоротші терміни:

Скерувати від вашого імені заяву у правоохоронні органи з метою розпочати перевірку оприлюднених фактів і, в разі їхнього підтвердження, порушити кримінальну справу.

Провести внутрішнє службове розслідування у Федерації Футболу України з метою виявлення причетності згаданих осіб до перевищення службових повноважень та зловживань службовим становищем.

Негайно, на час перевірки, відсторонити від своїх посад віце-президента ФФУ Анатолія Попова та виконавчого директора ФФУ Максима Бондарєва, а також інших працівників Федерації, що були замішані у "справі м’ячів".

Внести до порядку денного майбутнього Конгресу Федерації Футболу України питання про розгляд оприлюднених ЗМІ фактів та надання їм належної оцінки з боку колективних членів ФФУ".


http://football.ua/ukraine/257212-karpat...j-ffu.html
Как же Карпаты притомили...
(2014-12-11 19:31)nato писал(а): [ -> ]Как же Карпаты притомили...

Це точно!
КДК ФФУ вполне может вновь применить санкции по отношению к «Карпатам». Львовский клуб может потерять очки в чемпионате из-за задолженности перед бывшими игроками – Артемом Федецким (нынешнему защитнику «Днепра» «Карпаты» должны миллион гривен) и Иваном Милошевичем (к выплате 150 тысяч долларов). Из-за этого клуб уже был оштрафованн на 52,5 тысячи гривен. Об этом в эфире ТК «Футбол» рассказал юрист Дмитрий Коробко.

«Это уже третье заседание КДК по этому вопросу. В результате за невыполнение решений Палаты по спорам ФФУ относительно Милошевича «Карпаты» оштрафованы на 25 000 гривен, а за невыполнения решения САS Лозанны по Федецкому – на 37 500 гривен.

Кроме того, «Карпаты» были предупреждены, что если решения не будут выполняться, то могут быть применены нефинансовые санкции: запрет на трансферную деятельность, перевод в низшую лигу, снятие очков».
http://football.sport.ua/news/246984
Сообщение: #18 С 'Карпат могут вновь снять очки или перевести в Первую лигу

С 'Карпат' должны вновь снять очки И перевести в первую лигу.
URL ссылки