Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Шахтер пока не продлил соглашение об аренде Арены Львов
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Донецкий клуб пытается поднять стоимость аренды стадиона.

На пути к тому, чтобы стороны пожали друг другу руки, стал газон. Дело в том, что с начала аренды стадиона Шахтер собственными средствами и с помощью работников Арены Львов удерживал поле.

Горняки не скупились на уход за покрытием арены и применяли самые дорогие технологии. Теперь представители Шахтера хотят, чтобы другие команды, которые будут играть на поле Арены Львов, частично компенсировали эти расходы.

В свою очередь, руководство Арены Львов не может согласиться на требования Горняков, ведь на таких условиях проведения матча на стадионе будет не по карману не только другим клубам, но и национальной сборной Украины.

Остроты ситуации добавляет и то, что с начала 2015 года базовая стоимость аренды стадиона выросла до 200 тыс. грн.

Государство больше не будет платить за коммунальные платежи стадиона, поэтому Арене Львов нужно кормить себя самой, а это возможно только при условии проведения большего количества футбольных матчей.

"Шахтер даже в эмиграции пытается организовывать все на высшем уровне, поэтому учитывая эти расходы, при заключении нового договора Горняки сформировали собственную стоимость проведения матча на поле Арены Львов.

Согласно условиям Шахтера, при подписании договора аренды стадиона с другими футбольными клубами, Арене Львов придется ставить в договоре сумму, которую предлагает Шахтер, - а это очень высокая цена.

Все будет выглядеть таким образом, что на львовском стадионе первоочередное право наполнения и формата футбольных мероприятий будет определять Шахтер, а это будет неправильно.

Таким образом, Арена Львов станет заложником этого договора", - комментирует ситуацию директор Арены Львов Денис Рынский.

Сейчас в Украине только два стадиона могут принимать матчи международного уровня - НСК Олимпийский и Арена Львов. А высокие ценовые условия Шахтера делают невозможным проведение матчей другими командами на Арене Львов.

"Так сложилось, что в украинском чемпионате нормы и стандарты одного клуба, продиктованы финансовыми возможностями, не всегда по карману другому клубу.

Мы хотели бы, чтобы все было честно и справедливо, чтобы решение устраивало обе стороны. Поскольку Шахтер выступает на Арене Львов как на домашней арене, понятно, что именно этот клуб тратит больше на содержание стадиона.

Мы очень ценим то, что представители Шахтера используют все свои возможности, чтобы сохранять газон Арены Львов в лучшем состоянии.

Однако, если в стоимости проведения матча учитывать дорогостоящую технологию по содержанию газона, которую применяет Шахтер, то для многих клубов проведение матчей на Арене Львов станет слишком дорогим удовольствием", - добавляет директор стадиона.

В настоящее время стороны пытаются найти компромисс. Стадион Арена Львов и ФК Шахтер должны подписать договор уже на этой неделе, ведь 21 января стартует продажа билетов на 1/8 финала Лиги чемпионов, в котором Горняки примут во Львове мюнхенскую Баварию.

Однако не исключено, что с нового сезона к руководству Арены Львов обратятся и другие клубы, ведь ситуация на востоке Украины остается неизменной, а правила УЕФА по безопасности на стадионах являются довольно суровыми.

В этом ключе для руководства Арены Львов вопрос базовой цены аренды стадиона остается стратегическим - чем больше матчей состоится на стадионе, тем лучшим окажется итоговый баланс арены.

http://stadiums.at.ua/news/3/2015-01-15-20287
Директор "Арены Львов" Денис Рынский рассказал, сможет ли "Днепр" проводить матчи ЛЕ на львовском стадионе.

- Очень много читал и слышал, что Мирон Маркевич хотел бы играть матчи Лиги Европы во Львове, поскольку УЕФА запретила проводить еврокубковые матчи в Днепропетровске. Однако дальше слов дело не пошло, и официальных обращений к руководству "Арены Львов" не поступало.

По моему мнению, если бы днепряне играли во Львове - это было бы замечательно. Ведь львовяне очень любят Мирона Маркевича, а "Днепр" показывает хорошую игру. Поэтому для нас было бы честью принимать днепропетровскую команду. Также хотелось бы предложить нашему болельщику разный футбол. Это было бы интересно, - добавил Рынский
http://terrikon.com/posts/210453
[Изображение: WZEvPlO.jpg]

Донецький «Шахтар» наразі не продовжив угоду щодо оренди стадіону «Арена Львів». На шляху до того, аби сторони потисли один одному руки, став …газон.

Справа у тому, що від початку оренди стадіону ФК «Шахтар» власними коштами та з допомогою працівників «Арени Львів» утримував поле. «Гірники» не скупилися на догляд за покриттям арени і застосовували найдорожчі технології. Тепер представники «Шахтаря» хочуть, аби інші команди, які гратимуть на полі «Арени Львів», частково компенсували ці витрати.

У свою чергу, керівництво «Арени Львів» не може погодитись на вимоги «гірників», адже за такими умовами проведення матчу на стадіоні стане не по кишені не лише іншим клубам, а й національній збірній України. Гостроти ситуації додає й те, що з початком 2015 року базова вартість оренди стадіону виросла до ₴200 тис. грн., держава більше не платитиме за комунальні платежі стадіону, відтак «Арені Львів» потрібно годувати себе самій, а це можливо тільки за умови проведення якнайбільшої кількості футбольних матчів.

Що «Шахтарю» добре, то іншим смерть

Для утримання газону футбольний клуб «Шахтар» застосовує найдорожчі технології, і якби цим займався лише стадіон, який перебуває на державному балансі, то витрати були б утричі меншими, коментує директор «Арени Львів» Денис Ринський. «Шахтар» навіть в еміграції намагається організовувати усе на вищому рівні, тому враховуючи ці витрати, під час укладення нового договору «гірники» сформували власну вартість проведення матчу на полі «Арени Львів».

«Згідно з умовами «Шахтаря», під час підписання договору оренди стадіону з іншими футбольними клубами, «Арені Львів» доведеться ставити у договорі суму, яку пропонує «Шахтар», – а це дуже висока ціна. Усе буде виглядати таким чином, що на львівському стадіоні першочергове право визначення наповнення і формату футбольних заходів визначатиме «Шахтар», а це буде неправильно. Таким чином «Арена Львів» стане заручником цього договору», – розповідає Денис Ринський.

Зважаючи на те, що наразі в Україні лише два стадіони можуть приймати матчі міжнародного рівня – НСК «Олімпійський» та «Арена Львів» – високі цінові умови «Шахтаря» унеможливлюють проведення матчів іншими командами на «Арені Львів».

«Так склалося, що в українському чемпіонаті норми і стандарти одного клубу, продиктовані фінансовими можливостями, не завжди по кишені іншому клубу. Ми хотіли б, щоб усе було чесно і справедливо, аби рішення влаштовували обидві сторони.

Оскільки «Шахтар» виступає на «Арені Львів» як на домашній арені, зрозуміло, що саме цей клуб витрачає більше на утримання стадіону. Ми дуже цінуємо те, що представники ФК «Шахтар» використовують усі свої можливості, аби зберігати газон «Арени Львів» у найкращому стані. Однак, якщо у вартості проведення матчу враховуватимуть дорогу технологію з утримання газону, яку застосовує «Шахтар», то для багатьох клубів проведення матчів на «Арені Львів» стане надто дорогим задоволенням», – додає директор львівської арени.

Керівництву стадіону, який ще зовсім недавно хотіли розібрати на будматеріали, не підходить такий варіант розвитку подій. Наразі сторони намагаються знайти компроміс. Однак для стадіону життєво важливо, аби й інші футбольні клуби мали можливість виступати на «Арені Львів».

«На таких умовах інша команда повинна компенсувати «гірникам» кошти, які вони витрачають на утримання газону. І от зараз стоїть питання у розмірі цієї компенсації, а за технологією, яку використовує «Шахтар», вона буде дуже високою. Відтак в інших клубів і навіть у національної збірної не буде можливості проводити свої матчі на «Арені Львів» взагалі.

Для нас першочерговим є те, що стадіон належить громаді, тому глядач має право на різний футбол, а не тільки на той, який зумовлюють якісь чинники. Ми хочемо укласти цей договір на користь Львова, на користь нашого стадіону, а не на користь комерційної структури, який рівень професійності та досвіду у неї б не був», – підсумував Денис Ринський.

Не «Шахтарем» єдиним

Стадіон «Арена Львів» та ФК «Шахтар» повинні підписати договір вже цього тижня, адже 21 січня стартує продаж квитків на 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, в якому «гірники» прийматимуть у Львові мюнхенську «Баварію». До завершення поточного сезону нових претендентів на проведення єврокубкових матчів у Львові не передбачається: «Динамо» гратиме на домашньому «Олімпійському», який ділитиме з «Дніпром».

Однак не виключено, що зі стартом нового сезону до керівництва «Арени Львів» звернуться й інші клуби, адже ситуація на сході України залишається незмінною, а правила УЄФА щодо безпеки на стадіонах є доволі суворими. У цьому ключі для керівництва «Арени Львів» питання базової ціни оренди стадіону залишається стратегічним – чим більше матчів відбудеться на стадіоні, тим кращим виявиться підсумковий баланс арени.

«Зараз нам потрібно підписати грамотний договір, аби задовольнити потреби усіх гравців футбольного ринку України», – зазначає Денис Ринський.

Також з початку цього року базова ціна оренди чаші стадіону на один матч становитиме не ₴140 тис., а ₴200 тис. Причиною підвищення ціни стало одразу кілька факторів, пояснюють на «Арені Львів». По-перше, зросли тарифи на електроенергію. По-друге, цього року з бюджету країни не виділятимуть коштів для сплати комунальних платежів підприємства. По-третє, у порівнянні з літом 2014 року зріс штат «Арени Львів» з 35 до 67 осіб. «Це мінімальна кількість працівників, які можуть підтримувати всі системи стадіону у робочому стані. Підрахувавши усі показники, ми встановили нову базову ціну за футбольний матч – ₴200 тис.», – коментує директор стадіону.

Окрім 7 матчів «Шахтаря», які повинні відбутись у Львові до завершення поточного сезону, на «Арені Львів» планують провести матч у рамках відбору до Євро-2016 Україна-Люксембург (14 червня) і два матчі жіночої збірної України. Можливо, саме у Львові відбудеться товариський матч української збірної проти Тунісу або Чехії (орієнтовно березень 2015 року), а також відбірковий матч до Євро-2016 Україна-Білорусь (5 вересня).

Щодо не футбольних заходів, то 30 травня «Арена Львів» прийме великий концерт гурту ТІК, а 24 серпня з нагоди Дня незалежності концерт-ярмарок за участю відомих українських зірок.

Цілком ймовірно, що у наступному сезоні прохання Мирона Маркевича нарешті будуть почутими і дніпропетровський «Дніпро» зіграє єврокубкові матчі на «Арені Львів».

«Дуже багато читав і чув, що Мирон Маркевич хотів би грати матчі Ліги Європи у Львові, оскільки УЄФА заборонила проводити єврокубкові матчі у Дніпропетровську. Однак далі слів справа не пішла й офіційних звернень до керівництва «Арени Львів» не надходило. На мою думку, якби дніпряни грали у Львові – це було б чудово. Адже львів'яни дуже люблять Мирона Маркевича, а «Дніпро» показує хорошу гру. Тому для нас було б честю приймати дніпропетровську команду. Також хотілося б запропонувати нашому вболівальнику різний футбол. Це було б цікаво», – додав директор «Арени Львів» Денис Ринський.

***

У листопаді 2014 року інформпростір сколихнула новина про те, що президент «Шахтаря» Рінат Ахметов хоче придбати «Арену Львів». Пізніше керівництво обидвох структур спростувало цю інформацію, а міністр молоді та спорту Ігор Жданов запевнив, що у найближчі роки приватизація «Арени Львів» залишається неможливою.

Однак питання, де ж нарешті осяде «Шахтар» залишається відкритим. «Гірники» не покидають надій повернутися до рідного Донецька, де у їхньому розпорядженні залишається «Донбас Арена». З іншого боку, ситуація на сході України навіть у перспективі кількох місяців не обіцяє розв'язки військового конфлікту. Наразі в цій історії можна сказати лише одне – далі буде.
http://footclub.com.ua/news/Ukraina/Prem...renoy-Lvov
Генеральный директор ФК "Шахтер" прокомментировал корреспонденту "ВВС Украина" появившуюся в СМИ информацию о том, что донецкий клуб не договорился об аренде "Арены Львов".

– Сергей Анатольевич, действительно ли сейчас отсутствует арендный договор на проведение игр ФК "Шахтер" на "Арене Львов" в 2015 году? Если да, какие причины помешали подписать его?
– Мы сейчас ведем переговоры с "Ареной Львов" о подписании договора аренды. В ближайшие дни это произойдет. Я не вижу никаких проблем с подписанием соглашения. Это обычный процесс переговоров, и я не понимаю, кто нагнетает обстановку и кому это все выгодно. Еще раз повторюсь: в ближайшие пару дней договор будет подписан.

– Действительно ли увеличилась стоимость одного матча на "Арене Львов" до 200 тысяч гривен?
– Стоимость увеличилась, но цифры называть не буду, так как все условия данного договора конфиденциальны.

– В СМИ говорят о том, что ФК "Шахтер" предлагает брать компенсации с других команд (в частности, национальной сборной) за игры на "Арене Львов" из-за трат на поддержание газона в нормальном состоянии, которые финансировал донецкий клуб. Так ли это?
– Еще раз повторюсь: все статьи данного договора – это конфиденциальная информация. Разглашать ее мы не собираемся, тем более что контракт еще не подписан, идут переговоры.

– Если все же не получится договориться с "Ареной Львов", какие еще варианты стадионов рассматривает ФК "Шахтер" – в частности, для игр в Лиге чемпионов и национальном чемпионате?
– У нас получится договориться.
http://www.ua-football.com/ukrainian/high/54b8c5e2.html


Донецкий "Шахтер" продолжит выступления во Львове. Об этом на своей странице в Facebook сообщил генеральный директор донецкого клуба Сергей Палкин.

- Сегодня Клуб подписал договор аренды с Ареной Львов на 2015 год, - написал Сергей Палкин.
http://terrikon.com/posts/210802
URL ссылки