Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Начхати чи не начхати?
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
«УФ» звертає увагу на ситуацію в «Металісті», з яким відмовилися продовжувати співпрацю майже всі легіонери. Натомість, команда придивляється в основному до новачків із українським паспортом

Не так давно схожі метаморфози пережив «Чорноморець». Роман Григорчук по крихтах відшукав для «моряків» Франка Джа Джедже, Сіто Рієру, Пабло Фонтанелло, Маркуса Бергера, Андерсона Сантану, імена яких за якийсь час були в усіх на устах. Тоді одесити зачаровували грою у чемпіонаті країни й у Лізі Європи, де вийшли з групи, змагаючись із ПСВ, загребським «Динамо» та «Лудогорцем». Але якоїсь миті всі легіонери помахали вболівальникам рученькою й подалися шукати належної зарплатні в інших місцях.

«Металіст» часів Мирона Маркевича й Олександра Ярославського також був командою із плеядою дуже вправних закордонних виконавців, згадаймо: Тайсон, Марлос, Джонатан Кристальдо, Хосе Соса, Азеведо, Себастьян Бланко, Алехандро Гомес, Хав’єр, Кристіан Вільягра, Дієго Соуза, Папа Гуйє, Род­ріго Моледо та інші. Пригадую, як ця чесна компанія сезону-2011/12 у 1/16 фіналу Ліги Європи за сумою двох матчів переграла спочатку «Зальцбург» (що витворяли Тайсон із партнерами в першому матчі, коли розтрощили австрійців — 4:0!), а в 1/8 фіналу — грецький «Олімпіакос». На жаль, у тому сезоні харків’янам не пощастило у чвертьфіналі, де поступилися «Спортингу». Але нічого вічного не буває. У «Металіста» виникли проблеми із фінансами, тож велика група легіонерів чкурнула за першої ж нагоди, а друга, серед якої виокремлювався Хав’єр, який навіть продовжив конт­ракт із харків’янами до 2017 року, втекла вже цього міжсезоння. Так, разом із Хав’єром, який перебрався в бразильський «Палмейрас», офіційно розірвав стосунки з «Металістом» Кристіан Віль­ягра. Із цього року він виступатиме на батьківщині за «Росаріо Сентраль». За деякими даними, за цей аргентинський клуб гратиме і Чакоww Торрес. Марко Торсільєрі сватають у «Бока Хуніорс». Як інформує провідне місцеве видання Ole, 27-річний захисник приєднався до команди з Буенос-Айреса ще у середині січня — мова начебто йшла про річну оренду з правом викупу. Але аргентинський клуб домовився лише з Торсільєрі та його агентом, залишивши поза справами українців. Це викликало невдоволення «Металіста», який звернувся до «Бока Хуніорс» із вимогою викреслити центрального оборонця із заявки на Кубок Лібертадорес, а також розірвати з ним угоду. Харків’яни мають намір домогтися дискваліфікації Торсільєрі, вважаючи, що він самовільно залишив лави «жовто-синіх». У«Металісті» підкреслюють, що в Торсільєрі чинний контракт до літа 2016 року. Хоча якось не віриться, що Марко повернеться в Україну. За інформацією бразильської преси, в послугах Родріго Моледо, який довгий час був травмований, зацікавлений «Інтер» із Порту-Алегрі. Учора статус вільного агента повинен був отримати голкіпер Володимир Дишленкович. Доля Папи Гуйє залишається невиз­наченою. Існує думка, що, можливо, в клубі спеціально накопичували заборгованість понад три місяці, щоби спровадити коштовних легіонерів. Як би там не було, з іноземців лише один Жажа приєднався до команди.

Водночас клуб придбав доволі серйозних вітчизняних футболістів, зок­рема Івана Бобка, Кирила Ковальчука і Сергія Назаренка. Ці гравці можуть зацементувати центр поля, вони були на хорошому рахунку в Одесі, вочевидь, отримували пристойну винагороду й, мабуть, у Харкові гратимуть не на гірших умовах. Бобка взагалі, образно кажучи, зняли з потяга в Полтаву. На перегляді також перебувають колишній партнер Бобка й Ковальчука у «Чорноморці» Володимир Прийомов і Микола Іщенко, якого свого часу запросив до себе «Шахтар». Але конкуренція у складі «гірників» зашкалює, й виокреми­тися там не кожному щастить. Голкіпер Сергій Погорілий, який уже півроку працює з «Металістом», проявляв своє вміння і в столичному «Арсеналі», й у «Таврії», а зараз йому, ймовірно, не позичати бажання. Судячи зі сторони, всі ці футболісти можуть стати якісним підсиленням. І що би це могло значити: певне, керівництву не начхати на подальшу долю команди, тож є плани щодо розвитку клубу?

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

Здесь
Интересная идея про накопление клубом задолженности перед футболистами, чтобы в качестве свободных агентов от них "избавиться", но никто не мешает расторгнуть договор просто по обоюдному согласию, предоставив статус свободного агента. Расторжение договора не освобождает от выплаты задолженности, об этом почему -то упорно никто не говорит. Просто "некто" определенно кидала.
а как можно руководиить колубом находясь на территории сопредельного государства и не владея клубом-))
(2015-02-11 13:13)sergeo60 писал(а): [ -> ]
(2015-02-11 12:41)nato писал(а): [ -> ]Расторжение договора не освобождает от выплаты задолженности, об этом почему -то упорно никто не говорит. Просто "некто" определенно кидала.

Надя, у меня уже давно появилась уверенность в том, что у руководства клуба явное непонимание ситуации и что с ней делать. Компетентность людей у руля явно не соответствует минимальным требованиям менеджмента или даже простым понятиям ведения бизнеса и уважения к людям. Banned

Да! Вопиющий непрофессионализм, построенный на "донецких" методах работы. face-angry
URL ссылки