Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Говерла - Металлист. Накануне
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.


[Изображение: ZwpzX6A.jpg]



[Изображение: RaAgjSt.jpg]

Дати оцінку майбутньому супернику закарпатського клубу журналісти прес-служби звернулися до головного тренера «говерлян» В’ячеслава Грозного.

– Останні 9 років «Металіст» бореться за найвищі місця в чемпіонаті країни. В мене немає сумніву в тому, що які б процеси не проходили в середині «Металіста» в Харкові завжди буде команда хорошого рівня.

Щодо того, що група основних гравців "Металіста" відмовилася грати, то думаю, що футболісти зробили чесно по відношенню до клубу й зазделегідь заявили, що вони не вийдуть на поле допоки з ними не розрахуються. Було б погано, якби вийшли й грали б у півсили. Але в той же час у харківської команди є такі футболісти як Микола Іщенко, Євген Селін, Юріна Булят, Кирило Ковальчук, Девід Каядо, Олексій Довгий, Іван Бобко – це футболісти високого рівня, які виступають за свої збірні. Я б таких виконавців хотів би мати в команді, а мені тепер доводиться виставляти молодих гравців 1993-1996 років народження. Але доводиться впроваджувати цю практику, адже для більшості досвідчених футболістів зменшення зарплат – болісний процес, а от для молоді – це не є проблемою, адже вони не отримували таких величезних грошей. Певен, що до таких зарплат ми вже не повернемося, український футбол рухається до європейського - до сусідніх польського, угорського, словацького. Вітчизняна економіка не дозволяє вкладати величезні кошти в спорт та професійний футбол. Але ще раз повторюся, що повністю розумію вчинок гравців харківської команди, які своїм рішенням в той же час дали дорогу молодим футболістам. Як бачите хлопці достойно дали бій чинному чемпіону – «Шахтарю», зігравши внічию. З харків’янами в цьому сезоні ми вже зіграли три рази – двічі в Кубку та один поєдинок у чемпіонаті. В матчі чемпіонату в Харкові ми поступилися – 0:1, але гра вийшла хороша. З того часу як у харків’ян так і в нас кардинально змінилися склади. Вважаю «Металіст» - фаворитом зустрічі.

– В цьому році значно зросла кількість орендованих молодих футболістів в «Говерлі»…

– Так, але це ми робимо не від легкого життя. Неодноразово просив місцевих тренерів дайте мені молодих футболістів, такого рівня як Гришин, Качараба, але їх тут нема. Більшість здібних місцевих футболістів поїхали грати за межі області та виїхали в сусідні країни Євросоюзу, їх вевезли. Один Юрій Тома тренується з нами, певен, що з нього вийде футболіст хорошого рівня.

Також мене турбує, що вболівальники, на превеликий жаль, чомусь не ходять на матчі «Говерли». В області немає більше професійної команди, але в той же час людям не цікаво відвідувати поєдинки команди. Дуже б хотів, щоб ставлення змінилося. Так розумію й неодноразово про це говорив, що на Закарпатті потрібна команда другої ліги.
http://fc-metalist.com/lenta/20888
Сегодня в 17:00 чартером в Ужгород вылетел харьковский "Металлист".

В субботу, 14 марта, "Металлист" проведет в Ужгороде матч 17-го тура против местной "Говерлы".

Харьковская команда полетела в Ужгород без игроков основного состава, продолжающих забастовку в связи с невыполнением клубом, по словам бастующих, контрактных обязательств по выплате заработной платы.


http://atn.ua/sport/metallist-poletel-na...utbolistov
Полузащитник Металлиста Алексей Довгий рассказал о ходе подготовки своей команды к матчу против Говерлы.

"Нам только предстоит посмотреть и разбирать игру Говерлы. Уже перед самой игрой тренерский штаб покажет, на что нужно обратить внимание. Пока мы их еще не смотрели. Что разбирали? Только свою игру с Шахтером", — приводит слова Довгого телеканал Футбол 1.

"В Ужгороде никогда не бывает простых матчей, поэтому готовимся очень серьезно", — отметил Довгий.

Матч Говерла — Металлист состоится в субботу, 14 марта. Начало встречи — в 17:00.


http://football.ua/ukraine/265743-dovgij...irali.html
[Изображение: Xwpxzhc.jpg]

Другу частину турніру "Говерла" розпочинала на 12-му місці з невеликим відставанням від 11-ї сходинки і з непоганою перевагою над командами, що йдуть на 13-й та 14-й сходинках. Втім, в двох весняних матчах тільки "Говерла" з компанії аутсайдерів не набрала жодного залікового балу. З такими темпами ужгородцям світить те, чого вони найбільше бояться – останнє місце.

Звісно, ще нічого не втрачено, але підопічним В’ячеслава Грозного потрібно набирати очки. Але в яких матчах це робити – питання актуальне. Сьогодні "Говерла" прийме "Металіст", але, незважаючи на кардинальні зміни, що відбулися в стані харківського колективу, ужгородці фаворитами не будуть. Команда Ігоря Рахаєва у останньому своєму матчі показала, що здатна боротися за результат всупереч абсолютно всім обставинам.

[Изображение: jKCNr0w.jpg]

Родзинка

Ігор Рахаєв зіткнувся з проблемою, яка добре знайома В’ячеславу Грозному: наставнику "Металіста" довелося збирати фактично нову команду, в якій не від хорошого життя знаходиться місце в тому числі і необстріляній молоді. Бесєдін, Бойчук, Ковтун, Осман, Ткачук, Авер'янов, Чегурко, Сизий, Антонов, Рижук – все це молоді, неперевірені на рівні Прем’єр – ліги хлопці, з якими за потенціалом можна порівняти молодь "Говерли" в особах Мякушка, Гришина, Глушицького, Хльобаса, Лухтанова та іншими. При цьому, в "Говерлі" стабільне місце в основі мають (і вже, що важливо, притерті до колективу) такі досвідчені виконавці як Фещук, Шацьких, Акакпо, Тудосе, Герасим’юк.

Ведемо до того, що "Говерлу" навряд чи можна вважати значно слабкішою від "Металіста" командою за кадровим потенціалом. Але ужгородці, при цьому, двічі навесні програли, запам'ятавшись хіба що непоганою атакувальною грою в другому таймі поєдинку проти запорізького Металурга. А "Металіст" зі своїми проблемами уже встиг піднести гучну сенсацію, вдесятьох відібравши очки у чинного чемпіона.

Відтак, сьогоднішні суперники мають приблизно однакові проблеми, але з різним успіхом їх виконують. Матч повинен показати, чи "Говерлу" та "Металіст" можна розглядати в одній площині чи між суперниками все ще є суттєва різниця в силі.

Історична складова

Одна перемога у 27-ми зіграних матчах – то результат, за який закарпатцям може бути соромно. Та й то ця єдина звитяга прийшлася на Першу лігу. А на елітному рівні українського футболу у "Говерли" в цьому протистоянні є тільки дві нічиї.

Одна з них була зафіксована рівно рік тому - у березні 2014-го року. "Металіст" тоді ще був реальним претендентом на чемпіонство і такий результат став громом серед ясного неба. Вже на сьомій хвилині В’ячеслав Шарпар, який виступав у "Говерлі" на правах оренди саме як футболіст "Металіста", скористався з помилки Папи Гуйє і покарав фаворита. Але в ролі лідера "Говерла" в цьому поєдинку була недовго. На 16-й хвилині Папа реабілітувався за ту похибку, замкнувши навіс Шав'єра зі стандарту.

В’ячеслав Грозний, втім, дуже грамотно побудував гру своєї команди і "Металіст" ніяк не міг пробити захисний мур ужгородців, основною якого був голкіпер Олександр Надь. Тільки на останніх секундах зустрічі Едмар вискочив на оперативний простір і таки забив другий м’яч у ворота "Говерли". Але два очки у харків’ян украв боковий арбітр, просигналізувавши про неіснуючий офсайд.

Передматчеві розклади

В’ячеслав Грозний не зрадив собі і перед матчем відсипав "Металісту" величезну порцію компліментів. Мовляв, у Харкові як була, так і є сильна команда. Тренерська етика вона така, але навряд чи Грозний не розуміє, що в його команди за умови правильної гри є хороші шанси на успішний результат. "Говерла" в цьому сезоні двічі зіграла з "Металістом" унічию (в Кубку України) і одного разу поступилася мінімально (в першому колі). І то був "Металіст" набагато сильніший нинішнього.

Вгадати склад "Говерли", як завжди, завдання складне. В’ячеслав Грозний має багато як для команди-аутсайдера варіантів побудови складу. Зважаючи на те, як погано ужгородці зіграли в минулому турі у Полтаві, зміни повинні бути. Люлька має повернутися на свій рідний правий фланг оборони, зліва вийде Качараба, а в центрі – Акакпо та Ягодінскіс. В опорній зоні Тудосе допомагатиме Герасим’юк, Аруна виступатиме під нападником Фещуком, а з флангів атаки підтримуватимуть Мякушко та Гришин.

Орієнтовний склад
[Изображение: ggcwynf.png]

Ігор Рахаєв вже встиг себе зарекомендувати як консерватор. Але відсутність широкої ротації пояснюється не тільки поглядами наставника, а й об’єктивними причинами – відсутністю конкуренції та бажанням награти склад. Але вийти в тій самій побудові, що й проти "Шахтаря", "Металісту" не вдасться. Дискваліфікований Рижук, тому справа в захисті йог повинен замінити Бойчук. Разом з ним в лінії перед воротами Погорілого розташуються Іщенко, Булят та Селін. Довгий і Ковальчук – оптимальна пара в опорній зоні, Бобко, Бесєдін та Прийомов з глибини підтримуватимуть висунутого на вістрі Каядо.

Орієнтовний склад
[Изображение: oTvwKaW.png]
http://www.ua-football.com/ukrainian/hig...atchu.html
[Изображение: n0uRtOF.png]
выходил утром на работу было сыро, мерзко и капал дождь, сейчас солнышко тепло и хорошее настроение. пивко и лящ ждут в холодильнике, Металлушка, надеюсь не подведешь)
(2015-03-14 17:41)uragan писал(а): [ -> ]выходил утром на работу было сыро, мерзко и капал дождь, сейчас солнышко тепло и хорошее настроение. пивко и лящ ждут в холодильнике, Металлушка, надеюсь не подведешь)

подвел!
URL ссылки