Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: Підсумки 19-го туру УПЛ в цифрах
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
[Изображение: sDd56Pd.jpg]
Нічия "Динамо" і виграш "Шахтаря" нагадують усім, що "золота інтрига" продовжує жити.

Голи. Звітний тур подарував глядачам 20 "маленьких див": 14 разів зуміли відзначитись господарі, 6 – гості. Всього Чемпіонат ПЛ зібрав вже 349 голів (197-152). Середня результативність ігрового дня – 2,86 м’яча за гру, загальна – 2,64.

Дублі та хет-трики. Двоє представників донецьких команд вирішили не зупинятись на одному м’ячі за гру. По двічі супротивників засмучували Джуніор Мораєс з "Металурга" у дербі з "Олімпіком", а також Луіс Адріано ("Шахтар") у зустрічі з "Чорноморцем". У поточному турнірі всього відбулось 26 гольових "дублів" та 4 хет-трика.

Попередження. На всіх арбітри виписали 30 жовтих карток, однак гості були покарані вдвічі частіше (20 проти 10-ти у господарів). Кількість "гірчичників" у змаганнях – 592 (281-311). У середньому у турі попередження виносились по 4,29 рази, загальний показник трохи вищий – 4,48.

Вилучення. До червоної картки справа дійшла лише раз: Ярослав Олійник залишив "Чорноморець" у гостях у меншості проти "Шахтаря". Таким чином, число застосування "найвищої міри покарання" – вже 33 (17-16).

Пенальті. Усі 4 удари з 11-метрової позначки у звітних поєдинках завершились взяттям воріт. За господарів відзначився лише Джуніор Мораєс ("Металург" Д.) у грі з "Олімпіком". Тричі цю процедуру виконували гості: В’ячеслав Чурко ("Іллічівець") в Ужгороді, Ерік Бікфалві ("Волинь") у Запоріжжі, а Андрій Пилявський ("Зоря") у Києві у ворота "Динамо". Всього з початку сезону призначено 36 пенальті (20-16). Голом завершились 30 ударів (17-13), і це складає 83,3% ефективності.

Глядачі. На чергові поєдинки прийшли подивитись 31 471 шанувальник найпопулярнішої в Україні гри. Рекорд серед останніх зустрічей належить Дніпропетровську (13 650), де з’ясовували стосунки "Дніпро" та "Металіст". У змаганнях кількість глядачів зросла до 817 858. Середня відвідуваність туру – 4 496, Чемпіонату ПЛ – 6 243.

Серії (з урахуванням попереднього сезону):
− "Динамо" одну серію продовжило, але дві перервало. Команда Сергія Реброва не програє у 21-му матчі, але не змогла знову виграти після 7-ми переможних турів. Кияни пропустили вперше після 566-ти "сухих" хвилин.
− Безпрограшна серія "Шахтаря" триває 9 ігор, три останні з яких завершились "великими" перемогами (загальна різниця 17:2). Вдома "гірники" грають "на нуль" вже 311 хвилин.
− "Дніпро" не зміг продовжити 4-матчеву виграшну серію.
− "Зоря" забиває у 7-ми останніх поєдинках. Луганці вперше у Чемпіонатах України не програли на полі "Динамо" (після 13-ти поразок).
− "Металіст" не пропускає 200 хвилин.
− "Волинь" не йде з поля без забитого м’яча у 4-х матчах поспіль.
− Безвиграшна серія "Ворскли" на чужих полях триває 6 ігор.
− Донецький "Металург" вперше після 8-ми зустрічей забив більше одного м’яча. При цьому команда Володимира Пятенка 4 рази за гру не забивала більше року ("Зоря" - "Металург" Д. – 0:4, 23 березня 2014 р.)
− "Олімпік" програв вп’яте поспіль (різниця м’ячів – 4:18).
− Запорізький "Металург" перервав 8-матчеву безнічийну серію.
− "Чорноморець" не перемагає 7 разів до ряду. Одесити не можуть забити суперникам 324 хвилини.
− "Говерла" не мала виграшної серії до 2-х найсвіжіших перемог 2 роки – з квітня 2013-го. Ужгородці пропускають хоча б раз вже 8 турів поспіль.
− Безвиграшна серія "Іллічівця" у гостях – 10 поєдинків.
− "Карпати" обходяться без перемог 6 турів, не забивають більше одного м’яча – 12.

Ювілеї:
− "Динамо", "Шахтар" та "Дніпро" зіграли свої 350-і домашні матчі у Чемпіонатах України. Для дніпропетровців він же став 700-м загалом.
− Два пропущених "Чорноморцем" м’яча виявились для них ювілейними. Третій гол "Шахтаря" (автор – Тарас Степаненко) – став 650-м у воротах одеситів за часи виступів на найвищому вітчизняному рівні. А перший, проведений Дугласом Костою, – 400-й у гостьових матчах за той же період.
− Донецький "Металург" провів 650-й гол у національній лізі найсильніших – це четверте взяття воріт "Олімпіка". Він на рахунку Константіноса Макрідіса.
− "Іллічівець" пропустив 700-й гол у Чемпіонатах України (перший, пропущений від "Говерли"). Ним відзначився Валерій Гришин.
− Тайсон ("Шахтар") та Ерік Бікфалві ("Волинь") досягнули кожен позначки у 20 забитих м’ячів у Прем’єр-лізі.
http://www.ua-football.com/ukrainian/hig...ifrah.html
URL ссылки