Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: ФК "Полтава" - "Гелиос" - 0:2.
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Харківський Геліос переграв ФК Полтава 0:2 на виїзді у матчі 23-го туру першої ліги завдяки голам Задої та Сергія Кравченка.

ФК Полтава приймав суперників із Харкова після рятівного голу воротаря Кучинського і нічиї в Чернігові, тому сподівався на реванш: в кількох останніх турах полтавці традиційно втрачають очки на виїзді, зате реабілітуються вдома. Геліос до того відпочивав (мав грати з алчевською Сталлю) і виграв у Миколаєва, завдяки чому майже впритул, на два очки наблизився до Полтави.

Гра розпочалася о 16:00, при цьому за годину свій матч на іншому стадіоні розпочинала полтавська Ворскла, тому нещодавно відремонтований і затишний стадіон Локомотив був відчутно більш порожнім, аніж у попередньому домашньому матчі. Полтава не стала переносити свій поєдинок заздалегідь, тому "винагородою" стали всього кількасот уболівальників на трибунах, включно із фанатами обох команд, враховуючи вільний вхід.

Сама ж гра заслуговувала більшої кількості глядачів. Геліос на початку проявив свої вольові якості і не дав полтавцям як слід увійти в гру. Одразу було помітно, що багато уваги в.о. тренера Геліоса Сергій Сізіхін приділив протидії півзахисту Полтави. У центрі поля Луценко, Панасенко і Задоя високо зустрічали полтавців під час їх атак і не давали вільно розігрувати комбінації. Власне, якраз Євген Задоя і відзначився вже на дев’ятій хвилині: після його дальнього удару низом м’яч підстрибнув перед голкіпером Полтави і ковзнув між його руками у сітку. Для півзахисника це був дебютний гол за Геліос.

Гол дуже вплинув на дії Полтави. Господарі і до того зіштовхнулися із щільною грою Геліоса, а за умови, коли потрібно було відіграватися, їхні дії ефективними не назвеш. Центр поля у Геліоса перегравав Недолю і Ковальчука, фланги теж були перекриті, тому Зеленевич і Вовченко були позбавлені м’яча. Показовий для такої гри момент трапився на 41-й хвилині, коли Прокіпчук на фланзі програв єдиноборство Кравченку, одразу пішов пас на хід Сікорському і той ледь не проштовхнув м’яч у ворота – Кучинський врятував.

Полтава, звісно, відповідала своїми атаками, але вся небезпека йшла після стандартів – на 24-й хвилині Бондаренко пробив головою вище воріт після кутового, а на 32-й прямий удар Насібуліна зі штрафного відбив воротар.

Ще в перерві Федорчук зробив дві заміни: замість Прокіпчука вийшов Соломка, а замість Недолі – Боровець. На 57-й в атаці Вовченка змінив Коркішко, а ще пізніше замість опорника Ковальчука вийшов форвард Шастал. Така гра ва-банк від тренера Полтави, звісно, принесла результати у вигляді посилення атаки, однак моментів все одно було небагато.

А на 78-й хвилині Боровець, який вийшов на заміну після перерви, удруге заробив жовту картку і залишив свою команду в меншості. За таких умов полтавцям складно було розраховувати на позитивний результат. До того ж, на 90-й хвилині гості провели показову контратаку, вивівши Сергія Кравченка сам-на-сам із Кучинським, і той відправив м’яч між ногами воротаря.

У підсумку – несподівана поразка Полтави 0:2.

Євген Бриж, Football.ua

ФК Полтава — Геліос (Харків) 0:2

Голи: Задоя 9, С.Кравченко 90

ФК Полтава: Кучинський, Насібулін, Вовченко (Коркішко 58), Бондаренко, Недоля (Соломка, 46), Зозуля, Ткачев, В.Кравченко, Зеленевич, Прокипчук (Боровець, 46), Ковальчук (Шастал, 66)

Геліос: Литовченко, Задоя, Швидкий, Гершман, Луценко, С.Кравченко (Шаврін, 90+2), Олійник (Пінчук 75), Комарницький, Сикорский, Панасенко (Абеленцев 87), Лобойко

Попередження: Вовченко, 52, Боровець, 67 – Олійник, 22

Вилучення: Боровець, 78
URL ссылки