Євген Боровик: "Коли відібрали очки у "Дніпра", почалися затримки, невиплати..." - Версия для печати +- Форум болельщиков ФК Металлист Харьков (https://forum.metalist-kh-stat.net.ua) +-- Форум: Різне (/forumdisplay.php?fid=160) +--- Форум: Архивы форума (/forumdisplay.php?fid=627) +---- Форум: ФК "Металіст". Минулі сезони. Статистика матчів, відео, фото, звіти. Обговорення та думки (/forumdisplay.php?fid=363) +----- Форум: Сезон 2013/2014 (/forumdisplay.php?fid=460) +------ Форум: Новости сезона 2013/2014 (/forumdisplay.php?fid=354) +------- Форум: июнь 2013 (/forumdisplay.php?fid=355) +------- Тема: Євген Боровик: "Коли відібрали очки у "Дніпра", почалися затримки, невиплати..." (/showthread.php?tid=3689) |
Євген Боровик: "Коли відібрали очки у "Дніпра", почалися затримки, невиплати..." - domic - 2013-06-05 11:28 Голкіпер «Кривбасу» - відверто про те, що діялося навесні в його клубі. - Євгене, мабуть, здогадуєтеся, про що розмовлятимемо? - Звичайно! Проблеми «Кривбасу» останнім часом найбільше на слуху. Та й про невиїзд до «Волині» запитаєте, вгадав? - Так. Це рішення - не їхати до Луцька - було для вас і для партнерів несподіванкою чи все ж таки відчувалося, що все до цього йшло? - Повірте, до цього все йшло, й дуже давно! Дожилися до того, що навіть не було грошей на готель! Усі ж розуміють, скільки годин треба їхати з Кривого Рогу до Луцька. А якщо не ночувати на місці, то фактично треба виїжджати вночі й після тяжкої дороги зразу виходити на поле, навіть не перепочивши й не підготувавшись. Тому й було ухвалене в підсумку рішення - не їхати на матч із «Волинню». Повірте, не можу втримати емоцій! Скільки ж можна так знущатися з колективу, з футболістів?! Тепер маємо те, що маємо. Раніше треба було бодай трохи думати. - І давно таке коїться? - Фактично після матчу з «Дніпром». Коли відібрали в дніпрян очки, почалися затримки, невиплати. Керівництво клубу нас годувало обіцянками, ми ж виходили грати, щоби не осоромити честь клубу. Терпіли-терпіли… - Дивно, адже ще зовсім недавно президент «Кривбасу» Олександр Лівшиць заявляв у пресі, зокрема й нашому виданню, що клуб має спонсорський контракт із групою «Приват». Тобто, кошти на фінансування мали би бути… - (Перебиваючи). Слова! Лише слова! Яке фінансування? Про що ви говорите? - Клуб не мав коштів виплачувати зарплатню футболістам чи керівництво чинило, скажімо так, непорядно? - Мені складно судити. Схиляюся до думки, що в наших керманичів не було коштів. Та все ж від того не легше. Треба ж якось прораховувати бюджет наперед. - Побутувала інформація, ніби й харчування в команди не було на базі… - Не було! Взагалі! Гарячої води не було на базі! Ні помитися, ні поїсти! Гравці - як хочете, так і харчуйтеся. На свої кошти якось існували. Пляшки води після тренування не було! - Що ж надихало на гру та здобуття хорошого результату? - Ось, бачите, такий парадокс. Проблеми нас не вибили з колії, а згуртували. Ми стали зліші. - А відставка Олега Тарана, напевне, стала для команди шоком? - Було прикро й неприємно. А з іншого боку, чому дивуватися? Олег Анатолійович, як тільки міг, нас підтримував. На жаль, од нього в плані керівництва мало що залежало, він же так само, як і ми, людина підневільна. Усе, що він міг зробити як тренер, виконав на совість: дав позитивний результат. А далі не витримав. Я особисто його розумію. - Може, поділитеся: які слова він підбирав футболістам, щоб мотивувати на гру? - Нас особливо й не треба було мотивувати. Говорив нам, що треба битися за своє ім’я, честь. (Після паузи. - О. К.). Казав, щоб шмарклі не розпускали! Переконував, якщо не розкиснемо, то обов’язково будуть пропозиції з інших клубів. І справді, якби ми опустили руки, кому би ми були потрібні? - Євгене, а де ж ви, образно кажучи, зараз? І в якому статусі? - Перебуваю нині у відпустці. В Україні. А щодо статусу - навіть не знаю, що й сказати. Формально залишаюся гравцем «Кривбасу», хоча й активно шукаю варіанти працевлаштування. Та, думаю, отримати статус вільного агента буде не складно, зважаючи на те, як наше керівництво платило зарплатню. - Довелося чути, що місяців три-п’ять… - А з вересня - не хочете? - Овва! - Я особисто тримав повну зарплатню останній раз саме в той період. - Що ж вам сказали: буде команда чи не буде? - Сказали - сидіти на телефонах. До 14 червня мають вирішитися всі питання: щодо боргів по зарплаті, а також чи взагалі буде функціонувати клуб. А якщо не вирішиться, то, мабуть, буде наше керівництво грати на першість лазні. - Із таким станом справ, мабуть, далеко у відпустку не наїздишся? - Усе правильно. Залишився в Україні, бо на закордон коштів немає. Сиджу в Одесі, відпочиваю, приїхав провідати кума (сміється). Що буде далі - життя покаже. Олексій КОМАРОВСЬКИЙ, «Український футбол». |