На мій погляд, Арнесена можна сприймати не в останню чергу як цікавий іміджевий хід "Металіста". Як би там не було, але це людина з іменем у Європі. І як футболіст,і як менеджер.
З боку Арнесена дуже важливо не зламати те, що вибудував його попередник і налагодити з Красніковим хороший контакт. З боку Арнесена дуже важливо знайти в Україні людей, яким можна довірити саме український вектор трансферної роботи. Хоча, я думаю, що мало хто знає наш футбол в деталях і нюансах краще, ніж Маркевич. Тому дуже важливо, щоби ці дві особистості знайшли спільну мову і тісно співпрацювали, як робив це Мирон Богданович із Красніковим.
Стосовно розбудови власної школи, тут досвід Арнесена теж може бути дуже цікавим і корисним для "Металіста", враховуючи його роботу в ПСВ із його однією з найкращих шкіл в Європі та "Челсі".
На мій погляд, враховуючи ресурс "Металіста", робота над вдосконаленням власної школи повинна була б іти з точки зору пріоритетності на рівні паралельному до завдання потрапляння в ЛЧ головної команди.
http://matchday.com.ua/conference/29-vik...dinim.html