– З ким із людей українського футболу вас пов’язують приятельські стосунки або навіть дружба?
– Дружби немає, є знайомі. У першу чергу завдяки футбольному клубу Маестро. У нас проводили тренування і Кардаш, і Косовський. Завтра вранці у нас буде тренування із Сергієм Нагорняком. Готуємося виступити на Кубку Ларсона. Другий рік поспіль гратимемо у день визволення Краматорська. У команді Маестро був хлопець, який воював і загинув в аварії. Тож на його честь гратимемо з військовими, поліцією, прикордонниками. Цьогоріч збирається взяти участь ще й команда СБУ. Зіграємо турнір, а потім на площі відбудеться концерт.
– Знайомством із ким ви пишаєтеся?
– Для мене футболісти, на відміну від артистів, – це зірки. Пам’ятаю, я виводив команду на поле Олімпійського – ми грали з ветеранами, де капітаном був Володимир Безсонов, один з улюблених гравців мого дитинства. Тим паче, він із Харкова. Все, на що я спромігся, потискаючи йому руку, це бовкнути: "Я також із Харкова" (Сміється).
Знамениті ветерани розповідають дуже цікаві речі. Шкода лише, що не в ефірі. Олександр Заваров розповідав такі історії, що я б слухав його тижнями. Яскраві люди, нехай вони всі будуть здорові. А вболівальникам порадив би ходити на матчі ветеранів – для них це дуже важливо. Це сенс їхнього життя.
– Хто з них найкраще розуміється на музиці?
– Це велика рідкість, коли вони обізнані із музикою. Наприклад, у сучасній музиці добре орієнтувався Горан Гавранчіч – ми з ним якось розмовляли. Зазвичай усі футболісти стежать лише за популярною музикою.
– Усі знають, що Сергій Коновалов любить поспівати у караоке Лєпса, "Океан Ельзи"…
- О-о-о, Коновалов – це готова для телебачення людина. Я не розумію, чому його досі не запросили наші спортивні журналісти. Він дуже харизматичний хлопець. Зрештою, всі ветерани прекрасно розповідають, коли не працюють відеокамери. Камери вмикаються – вони вимикаються. Коновалов, до речі, був тренером одного з наших учасників – Ігоря Грохоцького, переможця шоу "Голос країни", який закінчував академію київського Динамо. Сергій зізнався: дуже шкодує, що Грохоцький заспівав, а не заграв.
– Пригадайте матч, від якого ви востаннє отримали неймовірне задоволення.
– Україна – Швеція на Євро-2012. Ми якраз виступали у Львові і встигли повернутися в готель на другий тайм. У різних залах були ввімкнені різні канали. Сигнал не співпадав – на деяких телевізорах відео йшло на кілька секунд швидше. Наші ще не подали кутовий, а готель вже здійнявся в повітря (Усміхається). Потім я повністю переглянув той матч у відеозапису.
З трибун бачив, як Динамо вигравало у Спартака – 4:1. Це також особливі спогади. Ну й, звісно, я був свідком, як збірна України виграла у збірної Росії (3:2). Був настільки щасливий, що міг злетіти у повітря.
– Якими є ваші вподобання серед закордонних топ-чемпіонатів?
– Я зазвичай вболівав за ті команди, у яких грали наші. Виступав Андрій Канчельскіс за МЮ – я був за МЮ. Андрій Шевченко у Челсі – я за Челсі. Аналогічно з Лужним (Арсенал), Ребровим (Тоттенхем). Подобається вектор дортмундської Борусії. Нещодавно відвідав поєдинок Атлетіко – Малага на "Вісенте Кальдерон". Чекав Бойка, але Бойко просидів увесь матч на лавочці. Мені сподобалося, як там вболівають. Вперше побачив ситуацію, коли головною зіркою команди є її тренер. Арбітр підійшов, щоб зробити зауваження Сімеоне, і увесь стадіон підвівся на ноги, почавши скандувати: "Чоло, Чоло, кампеоне!"
А ще я побував колись на матчі Бока Хуніорс. Дієго Марадони у ложі "Бомбонери" тоді не було, зате був Хуан Рікельме на полі (Усміхається). Пішки ходили, 0:0 зіграли, але за суперників Боки у воротах стояв чувак Лукас Іщук. Трибуни співали і танцювали упродовж всієї гри. Матч проти якогось аутсайдера, матч, який нічого не вирішував, але вони так вміють радіти, що я цього із задоволенням навчився б.
– Окрім музики і футболу ще одна ваша пристрасть – це телесеріали. Відстежуєте всі новинки, ведете про них свій блог. Як знаходите для цього час?
– Мені важливо, щоб я не пропустив тренування. Воно відбувається зранку, тому всі репетиції я посуваю на час після 11-ї. Рік тому у мене була важка травма – я порвав обидва коліна. Буквально заново навчався ходити. Ще й в аварію потрапив, тож довелося пройти дуже багато терапії. Вона триває досі – аби знову пограти так обережненько. Без футболу я себе не уявляю. А серіали я зазвичай дивлюся в дорозі.
Також люблю комп’ютерний футбол. Беру якусь бідну команду і веду її до вершин. Приміром, граєш Вердером Скрипника і робиш його переможцем Ліги чемпіонів. Це – кайф! Зараз зібрав усіх українців, які грають у Європі, і виграв з ними Лігу Європи. Це для мене дуже принципово. Шалено хвилююся, коли граю.