Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: 2008-08-05 "Динамо" (Київ) - "Металіст" 1:2. Прагматична перемога Маркевича (газета "Український Футбол")
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
[Изображение: 2008-08-05_DK-MKh_1-2_images_01.jpg]

За якихось півгодини до початку матчу довелося спостерігати унікальну за своєю природою ситуацію. На сцені під відкритим небом (Маріїнський парк) мирно сиділи відпочивали близько 200 людей. Раптом двом, вже нетверезим, особам прикортіло привернути до себе увагу: «Нікчемний Київ, вас сьогодні „Металіст” наголо роздягне. Ви грати у футбол не вмієте!».

На них подивилися косо, але ніхто в словесну суперечку лізти, на диво, не став. Ну п’яниці, що з них візьмеш, подумав народ. Нетверезим, вочевидь, не сподобалася те, що їх ігнорують, і вони давай продовжувати: «І „Спартак” приїде в Київ і трах... вас. Бо вас зараз всі, кому не лінь, трах...».

Що думаєте було потім? Далі один з двох нетверезих розбиває пляшку і гордо заявляє: «Я вас не боюсь. Я і сам вас ...». Міліція стояла осторонь в двадцяти метрах і спостерігала за дійством, як VІР-персони. Такого хамства київський народ стерпіти не міг і просто-таки розбомбив покидька. Його товаришеві пощастило більше. Бо він мовчав. Мораль?

до футболу. І кияни, і харківський „Металіст” підійшли до старту матчу в однаковий умовах. Обидві команди провели в середу поєдинки і мали однаково часу на підготовку до центрального матчу тижня. „Металіст” традиційно зручний супротивник для „Динамо”. „Біло-блакитні” в історії протистоянь в рамках чемпіонатів України святкували 19 перемог у 24 зустрічах. Однак, з приходом на посаду головного тренера харків’ян Мирона Маркевича, ситуація кардинально змінилася. Минулого сезону, восени, харків’яни недружелюбно повелися з господарями, перегравши їх — 1:0. У Харкові команди розійшлися миром - 2:2.

Підопічні Сьоміна з перших хвилин пішли доводити, хто в домі хазяїн: насідали на ворота гостей, але до пори до часу голевих моментів створити не вдавалося. Горяїнову довелося вперше по-справжньому попітніти лише в середині тайму, коли парирував класний постріл Алієва в ближню “дев’ятку”! Взагалі, варто відзначити, що численні штрафні у виконанні Олександра цього вечора, які вже, здавалося б, стали його візитною карткою, за рідкісним виключенням були дуже одноманітними і летіли не в рамку воріт.

Харків’яни з перших хвилин достатньо грамотно захищалися, в атаку особливо не рвалися. Коельо та Девич виглядали інертними і за м’яч майже не чіплялися. Втім, одна з рідкісних не те, що атак, а спроб "Металіста” організувати атаку призвела до гола. Коельо від лицевої праворуч виконав подачу на дальню стійку, де Валяєв виграв повітря у Діакате і бив точно в кут! Зауважте, сенегальський оборонець регулярно програє подібні дуелі.

Тут же Алієв міг виправити становище, але не потрапив у ближній кут після проходу до штрафної. А потім був відмінний момент у Милевського, який вийшов практично віч-на-віч, але Горяїнов парирував його удар. І, все-таки, бажання “Динамо” відігратися до перерви було винагороджено — Нінковичу вдався шикарний удар із-за меж штрафної, і м’яч влетів в лівий верхній кут воріт харків’ян.

Другу половину зустрічі команди провели обережніше, не бажаючи без потреби ризикувати. На 51-й хвилині Валяєв ледь не оформив дубль, завдавши хитрого удару метрів з двадцяти. Шовковський, здавалося б, зафіксував м’яч, але в останню мить випустив з рук. Сфера, пройшовши між ногами голкіпера, зупинилася майже на лінії воріт.

Грім пролунав для господарів на 68-й хвилині, коли після невдалого вибивання в поле Тарасом Михаликом м’яч виявився у Коельо. Бразилець завдав дивовижного удару в дальній від Шовковського кут. Олександр був безсилий, що вдієш - 1:2.

Пропущений гол вибив “Динамо” з колії. Дуже він вже був несподіваним і нелогічним. У “біло-блакитних” розклеїлася комбінаційна гра, і фінальний штурм видався у вигляді банального навалювання на ворота. Хоча відразу після гола був момент у Гіоане, який виконав слаломний прохід до штрафної, обіграв декількох суперників, але сам загнав себе в незручне для удару положення.

Потім на 74-й хвилині забив Бангура, але з офсайду. А після цього реальних моментів біля воріт Горяїнова так і не виникло. Хіба що Михалик вже в доданий час бив головою, але неточно.

Харків’яни поступово стають для киян незручним опонентом, але тим цікавіший вітчизняний чемпіонат. „Динамо” втратило перші очки в чемпіонаті, чим, звісно, скористався головний конкурент — „Шахтар”. З поразки трагедії робити не варто, адже на носі гра з „Дрогедою”, а потім і зі „Спартаком”. Не вірю я, що ірландцям ми можемо програти. А Маркевичу і К° побажаємо й надалі прагматичних перемог над українськими грандами і не тільки... Чому б не зчинити фурор у Кубку УЄФА!


Валерій ПРИГОРНИЦЬКИЙ

URL ссылки