Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: 1978-04-07 "Металіст" - "Кристал" (Херсон) 0:1. Чим швидше, тим краще (Газета "Вечірній Харків")
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Газета "Вечірній Харків" від 07-04-1978 р.


[Изображение: 1978-04-07_MKh-Kristall_0-1.jpg]

Текстовий варіант звіту про матч
Коли я після матчу зайшов у роздягальню гстей, то побачив, як старший тренер ”Кристалу” Вітор Лукашенко поздоровляв свої вихованців з перемогою. І той факт, що вона здобута на виїзді, причому в такої досвідченою команди, як „Металіст”, це, безперечно, приємно. Але як? Говорити про то,що херсонці переграли харків`ян буде невірно, бо протягом усієї гри ініціативою володіли господарі поля. Інша справа, що вони не змогли перетворити її в голи. А щоб зробити це, потрібні і хороші завершальні удари, і хитрі комбінації, і швидкість, як в обробці м`яча, так і самих футболістів, вдалий розигриш стандартних положень і таке ін. І головне — в сьогодняшньому футболі результат гри переважно залежить від середньої лінії, від її вміння свєчасно і захисту допомогти, і організувати наступ. На жаль цього у харків`ян ми поки що не бачимо.

Лише одного разу, а це трапилось на початку першого тайму, херсонці намагалися нанести прицільний удар по воротах Двурєченського, але м`яч поряд з боковою стойкою пролетів мимо.
Решту часу атакували господарі поля. На 17-й хвилині Бачіашвілі неподалік від штрафного майданчика у важкій боротьбі за м`яч із захисником Сапельняком зумів все-таки вийти переможцем, та на його не сильний, але точний удар вчасно зреагувава голкіпер Новіков. А на 26-й ситуація біля воріт „Кристалу” повторилась, і Бачиашвілі з вигідного становища влучив прямо у воротаря. 30-а хвилина зустрічи. І знову чергова атака господарів поля. Захисники гостей в кількох сантиметрах від штрафного майданчика порушують правила. Лихачов недбало віддає пас Косолапову — і м`ячем оволодівають херсонці. Приклад того, що такі моменти, які були в першій половині матчу в харків`ян не можна не використовувати, показали херсонці одразу після перерви. Варавенко, одержавши м`яч від захисника Помазана з глубини поля, пройшовши правим краєм, і його прострільною передачею в центр штрафного майданчика „Металіста” вдало скористався Бондаренко. Хоча в цей момент поруч з ним були Поточняк і Косолапов.

Через кілька хвилин футболісти „Кристалу” могли збільшити рахунок, але удар Варавенко з близької відстані прийшовся в штангу. А що ж харків`яни? Усвідомивши, що програють зустріч, вони повели навальні атаки на ворота Новікова. Але жодна з них не завершилась успішно. Фінальний свисток судді Качара сповістив про перемогу „Кристала”, який, до речі, в гостях набрав чотири очка з чотирьох можливих.
Як показали перші дві гри наших земляків, та й останні контрольні ігри на Чорноморському узбережжі Кавказу, наша команда поки що не може похвалитись своєю результативністю. Не все гаразд у середній і передній лініях. Значно здали у порівнянні з минулим сезоном Берніков і Дегтярьов, не радують поки що своїм виступом досвідчені Давид, Бачиашвілі і Лихачов. Така одноманітна і невиразна гра „Металіста”, яку ми побачили на початку нового футбольного сезону, повинна насторожити перш за все керівіництво команди, яке повністю відповідає за її підготовку. Як що справи у наших земляків підуть так і надалі, то не може бути й мови про боротьбу за перше місце. А час щоб виправити істотні недоліки в грі як окремих гравців, так і команди в цілому є. Чим швидше — тим краще.

Тепер „Металіст” проведе дві гри на виїзді: 11 квітня — з тираспольским „Стартом”, а 15 — з миколаєвським „Судобудівником”

Первая игра, которую я увидел на стадионе. В сезоне 1978 года не пропустил практически ни одного матча... 35 лет прошло, даже не вериться, что это было так давно...
URL ссылки