Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: 1978-05-18 "Металіст" - "Авангард" (Рівне) 1:0. І дощ, і негода (Газета "Вечірній Харків")
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Газета "Вечірній Харків" від 18-05-1978 р.


[Изображение: 1978-05-18_MKh-Avangard_1-0.jpg]

Текстовий варіант звіту про матч
Травень цього року не радує харків`ян хорошую погодою. Часто йдуть дощі. От і вчора, як доречі, й минулого матчу, йшов сильний дощ. Грати було, безперечно, дуже важко. Тому обидві команди розпочали зустріч обережно, бо добре розуміли, що будь яка помилка може коштувати гола.

У харків`ян у нападі на лівому фланзі замість Лихачова (він одержав травму на тренуванні) виступав Шаленко, а замість Лінке —Альошин. Хоча за кілька хвилин до закінчення матчу Лінке і з`явився на полі, відсутність цих футболістів не могла не позначитись на грі команди в цілому.

Цього разу вона не була такою гострою і комбінаційною, як з торпедівцями Луцька, бо нінапівзахисник Шаленко, ні захисник Альошин не змогли повністю впоратися з функціями нападаючих. І лише активність у середній лінії Бернікова і Ткаченка дозволила харків`янам створити кілька небезпечних моментів у ворот гостей. Спочатку Ткаченко, відмінно пройшовши правим краєм, навісив м`яч у штрафний майданчик суперника, і Берников з вигідного становища пробив мимо цілі. Через кілька хвилин послідувала чергова атака господарів поля, і захисники „Авангарду, ліквідуючи небезпеку, відбили мяч на кутовий. А після того, як харків`яни його розіграли, м`яч потрапив до Косолапова, і той метрів з 25 сильно і точно пробив у прямокутник воріт, та захиснику Демідову чудом вдалося вибити м`яч з порожніх воріт.

Після пропущенного гола гості намагаються налагодити гру у нападі, де гостро діяли Бойко і Шаломай, але захисна лінія „Металіста” не залишеє їм неяких шансів на успіх. Тутособливо слід відзначити Крячка, Журавчака, які разом з Поточняком перекривали всі підступи до воріт Двурєченського. На 37-й хвилині харків`яни могли знову вийти вперед, але захисник Павлов буквально на лінії воріт прийняв на себе гарматний удар Косолапова метрів з 27-ми. Небезпеку було ліквідовано. За дві хвилини до перерви гості провели перший прицільний удар по воротах Двурєченського.

У другому таймі гра була невиразною: футболісти обох команд перетримували м`яч, часто грішили дрібними передачами, майже не було ударів з далеку, та й технічного браку припускалося занадто багато. Все це разом мабуть і зумовило те, що після перерви майже не було жодного гострого моменту біля воріт, як „Металіста”, так і „Авангарду”. І тільки одного разу Дегтярьов ледве не примусив голкіпера гостей дістати м`ч з сітки воріт. Та його, як і попередні рази, знову-таки виручили захисники.

Отже перемігши „Авангард” з рахунком 1:0, харків`яни набрали 15 очок. Тепер 22-го і 26-го травня вони проведуть дві зустрічи на виїзді — з хмельницьким „Поділлям” і з чернівецькою „Буковиною”.

URL ссылки