Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: 1978-10-14 "Локомотив" (Вінниця) - "Металіст" 0:0. "Металіст" - чемпіон України! (Газета "Вечірній Харків")
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Газета "Вечірній Харків" від 14-10-1978 р.


[Изображение: 1978-10-14_LV-MKh_0-0.jpg]

Текстовий варіант звіту про матч
„МЕТАЛІСТ” — ЧЕМПІОН УКРАЇНИ !

Зігравши вчора в Вінниці з місцевим „Локомотивом” унічию (0:0), футболісти харківського „Металіста” достроково, за два тури до фінішу завоювали звання Чемпіонів України 1978 року.
Нашим землякам, як відомо, у трьох зустрічах, що їм належало провести, треба було набрати лише очко. Воно принесло харків`янам, крім того, і „малі” золоті медалі.

Стосовно вчорашньої зустрічи, то треба відзначити, що залізничники завжди вдало виступають вдома. Починаючи з 24-го ігрового дня, тобто 18-го липня, „Локомотив” вдома не програв жодної зустрічи. А як що до цього додати, що „Металіст” у першому колі переміг його з мінімальним рахунком (1:0), то не має нічого дивного в кінцевому результаті матчу й другого кола.

Переможцями у вчорашній зустрічи були захисні лінії обох команд, які не давали змоги нападаючим точно влучити в ціль. У свою чергу захисників підтримували і голкіпери. Матч пройшов у безкомпромісній боротьбі, але взятии гору ні харків`янам, ні вінничанам так і не вдалося.

Отже, набравши 66 очок після 42 ігор „Металіст” став недосяжним для найближчого переслідувача — нікопольского „Колосу”, який вчора в Сумах зіграв у нічию (0:0) з „Фрунзенцем”. Тепер у нього після 41 ігри 58 очок і три зустрічи в запасі.

У харків`ян зараз утворився невеличкий „таймаут”, бо в наступному, 44-му ігровому дні, що відбудеться 17 жовтня, вони вільні від ігор. А 24-го і 28-го жовтня проведуть заключні матчі з „Фрунзенцем” і „Десною”.

Редакція газети „Вечірній Харків” щиро вітає всіх футболістів „Металіста”, керівництво команди — старшого тренера Євгена Лемешка, начальника команди Роберта Мкртчяна, тренера Володимира Булгакова, адміністратора Романа Шподарунка із заслуженою і цілком закономірною перемогою — званням чемпіонів України сезону-1978. Попереду — боротьба за одну з путівок до першої ліги. Хай щастить їм і тут!

(2012-12-15 12:00)bodry писал(а): [ -> ]Спасибо за начало публикаций отчетов из "Вечернего Харькова" за 1978 год! Как жаль, что я не старше на 3 года, и не приехал в Харьков на учебу не в 1981-м, а именно в 1978 году face-angry
Тогда я ещё жил в Виннице, и ходил с отцом на матчи винницкого "Локомотива", и мне было ещё неизвестно, что через 3 с небольшим года, я стану завзятейшим болельщиком "Металлиста", на всю жизнь Металлист-чемпион
Был я в том году и на матче ЛВ-МХ, который состоялся осенью, и закончился нулевой ничьей. Тот матч естественно совершенно стерся из памяти (кто помнит нулевые ничьи, спустя столько лет?), и только спустя много лет, будучи уже поклонником МХ, я узнал, что именно после той ничьи, наш МХ стал досрочно чемпионом УССР! Good
С нетерпением буду ждать отчета об этом матче!
Специально для Вас!!! Вне графика, публикую этот отчет!
(2012-12-15 12:51)Прохожий писал(а): [ -> ]Специально для Вас!!! Вне графика, публикую этот отчет!
Читаю отчет, и плачу Plakat Как же я мог не знать тогда, что буду так скоро, всем сердцем и душой предан только одному "Металлисту" ОУЖС
Вы мой "Бог и Царь", молюсь на вас каюсь
(2012-12-15 12:57)bodry писал(а): [ -> ]Вы мой "Бог и Царь", молюсь на вас каюсь
А вот это уже лишнее Nono Быстро встаньте с колен, и больше на меня не молитесь Grin
Я атеист (не коммунист), но для меня тоже есть свой БОГ - это ФК "Металлист" Харьков! Вот на него и молитесь каюсь Grin
(2012-12-15 13:15)Прохожий писал(а): [ -> ]
(2012-12-15 12:57)bodry писал(а): [ -> ]Вы мой "Бог и Царь", молюсь на вас каюсь
А вот это уже лишнее Nono Быстро встаньте с колен, и больше на меня не молитесь Grin
Я атеист (не коммунист), но для меня тоже есть свой БОГ - это ФК "Металлист" Харьков! Вот на него и молитесь каюсь Grin
Так это я так написал, в переносном смысле! Я тоже не верю во всякие там сказки/басни, но по вашему совету готов молиться за "Металлист" ОУЖС
Р.S. А вот сам матч, не смог вспомнить, даже 2 раза перечитав отчет Головой об стену
А сколько мне на гостевой доказывали, что Металлист никогда не был чемпионом Украины. Вот этой статьи мне не хватало. (Я то ее помнил с тех времен).
(2012-12-15 15:31)zlex40 писал(а): [ -> ]А сколько мне на гостевой доказывали, что Металлист никогда не был чемпионом Украины. Вот этой статьи мне не хватало. (Я то ее помнил с тех времен).
Как же не был? Конечно же был, и ещё каким чемпионом! Жаль только что в той 2-й лиге не было ДК, ШД, ЧО, ДД, МЗ, ТС, которые тогда играли в союзных вышей и первой лигах face-angry
А если быть точнее, то наш "Металлист" был чемпионом УССР, которой теперь нет!
Если сравнивать уровень украинской зоный 2-й лиги, с уровнем сегодняшнего украинского футбола, то я думаю, что её уровень был немножко выше современной 1-й лиги Украины (ИМХО)
URL ссылки