Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: 1985-04-28 "Металіст" - "Жальгіріс" (Вільнюс) 2:1. З Харкова завжди з нулем ("Спортивна Газета")
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
[Изображение: 1985-04-28_MKh-JV_2-1_SG.jpg]

Текстовый вариант отчета о матче
За весь час виступів у вищому ешелоні «Жальгіріс» не вдалося взяти у Харкові бодай жодного очка. Не змінив цю малоприємну для литовських футболістів традицію і звітний матч.

«Жальгіріс» провів його пасивно, мляво. Це тим більш дивно, що напередодні у команді сталася зміна керівництва і на посаду старшого тренера повернувся відомий фахівець Б. Зелькявічюс, який три роки тому вивів команду до вищої ліги. За 90 хвилин гри гості практично жодного разу не загрожували воротам Кутепова.

А єдиний м’яч забили за 9 хвилин до кінця гри завдяки пенальті, призначеному після того, як у безневинній ситуації в штрафному майданчику Якубаускас упав, зіштовхнувшись з захисником «Металіста». Кутепов угадав напрямок удару, але відбити сильно посланий м’яч не зумів.

У свою чергу харків’яни теж не показали властивого їм бойового духу. По тому, як уже в дебюті гри Бондаренко добив м’яч у ворота після штрафного, виконаного Мотузом, господарі повели гру у повільному темпі, не ризикуючи в обороні і не виявляючи ініціативи в атаці.

Щоправда, біля воріт «Жальгіріс» виникали гострі моменти, але в основному після позиційних помилок гостей. Здебільшого Оленьов, Бондаренко та їхні партнери били по воротах із середньої відстані, але досвідчений Юркус щоразу був на місці.

А от у середині другого тайму воротар «Жальгіріса» допустив прикру помилку, запізніло кинувшись на удар Мотуза метрів з 20-ти. Лише після цього «Жальгіріс» дещо активізував свої дії, але реальних загроз воротам «Металіста» так і не створив.

URL ссылки