Форум болельщиков ФК Металлист Харьков

Полная версия: 25-й тур. "Металлист" (Харьков) - "Черноморец" (Одесса). Статистика встреч. Анонсы. Видеопревью
Вы просматриваете yпpощеннyю веpсию форума. Пеpейти к полной веpсии.
Страниц: 1 2
Жовте + синє = «Срібло»?


Долю «Металіста» в решті п’яти матчів ПЛ неможливо спрогнозувати. Як і двох його конкурентів за друге місце…

ЛУКАВИТЕ, БОГДАНОВИЧУ!

У останньому наразі інтерв’ю з головним тренером харків’ян, яке реппрезентувала наша газета читачам, на запитання автора цих рядків — «Чи змінилося щось у підготовці команди цьогорічної зими?» — п. Маркевич відповів, мовляв, жодних змін не було, його підопічні працювали так, як і попередні сім років.

Зазначене питання було наслідком роздумів про можливі причини весняного спаду «Металіста». А він, той спад, був однозначно: по-перше, команда майже відразу вилетіла з Ліги Європи, по-друге, в жодному з матчів ПЛ (це до минулої неділі) «жовто-сині» не показували вже звичної гри — гарної, швидкої, комбінаційної, атакувальної…
Як бачиться сьогодні, Мирон Богданович тоді трохи лукавив: звісно, робити далекоглядні висновки на підставі одного матчу — не зовсім правильно, проте попередня гра харків’ян у Полтаві, проти «Ворскли», дає змогу небезпідставно припустити, що взимку,
на тренувальних зборах, Маркевич таки відкоригував дещо, запланувавши витягти своїх хлопців на бажаний пік форми посередині — наприкінці квітня. Тобто десь тепер.
Звідси невдачі (результатні — в Європі, чисто ігрові, «естетичні» — вдома). Звідси фантастична, на мій погляд, гра «Металіста» в Полтаві, яка, переконаний, далі ставатиме ще кращою.

ШВИДШЕ, ШВИДШЕ, ШВИДШЕ…

У тому ж інтерв’ю були моменти, коли Маркевич погоджувався з моїми тезами. Одна з них — про те, що найкращим виконавцем харків’ян навесні є новобранець Азеведо.
Не хочеться робити поспішних висновків — мовляв, цей бразилець уже замінив іншого, Тайсона. І, повторюю, через те, що «лише час покаже», і тому, що Азеведо видимо виконує трохи інші функції: все-таки він бровочник, натомість Тайсон, будучи відтягнутим форвардом, не звужував свої дії винятково до меж флангу. Утім… Те, що новачок «Металіста» — найкращий сьогодні лівофланговий футболіст ПЛ… — чи може хто заперечити це?

Парадоксальним робом матч у Полтаві став ремісією не лише всієї команди загалом, а й багатьох окремих її гвинтиків: Хав’єра, Марлоса, Бланко, Едмара, Торреса… А головне, як на мене, те, що в гру «жовто-синіх» повернулася швидкість: ще пару тижнів тому виникало враження, ніби з відходом того-таки Тайсона вона зникла на кілька місяців, а тепер ми бачимо, як мигцем діють центральна та атакувальна ланки колективу Маркевича. Причому йдеться не лише про фізичний аспект, тобто про біг, а й про швидкість думки. Згадайте, наскільки жвавіше (в рази!) мислили, ухвалювали рішення гравці харків’ян порівняно з полтавськими.
А найшвидшим, найстрімкішим і найпрудкішим був, повторюю, Азеведо.

КАЛЕНДАР — НЕ ПОДАРУНОК

У неділю «Металіст» зустрінеться з «Чорноморцем», тим самим розпочавши завершальну частину чемпіонату. Найскладнішу: після одеситів будуть «Шахтар» (!), «Динамо» (!!), «Зоря», «Дніпро» (!!!) і «Карпати»… Вочевидь, цей фактор — головна перешкода назвати команду Мирона Богдановича найреальнішим кандидатом на срібний п’єдестал, бо оступитися вона може ледь не на кожному кроці.

…Я майже впевнений, що «Чорноморець» буде обіграно: по-перше, недавніми турами одесити аж тричі підтверджували передчасність своїх зазіхань на статус вищий за «перші після чотирьох», по-друге, вони елементарно слабші. Вже в матчі з «Дніпром» проглядало, що дехто (та що там казати — чи не половина!) з підопічних Романа Григорчука діє на явному максимумі можливостей, натисни сильніше й розірветься…
Справжня «жерсть» до Мирона Богдановича прийде 28 квітня та 4 травня, коли стануться «незабутні» (вірю в це!) протистояння з Донецьком та Києвом.

ЧИ МОЖЕ ТАКЕ БУТИ?

Та ось про що хотілося би поміркувати насамкінець: а чи не будуть оті «незабутні» матчі останніми для того ж Маркевича на чолі нинішнього колективу? Тут різне говорять. І сам Маркевич іноді дозволяє собі аж надто відверті слова на адресу клубних керманичів. Дехто каже так: або «срібло», або…

Утім, Святе Письмо вчить нас «жити днем сьогоднішнім, бо в завтрашнього будуть свої турботи». Тому так: на вихідних нас чекають два мегаматчі, в Україні встановилася божественна погода — згадуючи Главу нашої держави, «жінки вже почали роздягатися»; відтак «живемо й любимо футбол».

Володимир БАНЯС, «Український футбол».
Вниманию болельщиков!


Уважаемые болельщики! Сегодня, 21 апреля, на стадионе "Металлист" состоится матч 25 тура Премьер-лиги, в котором наша команда сыграет с одесским "Черноморцем". Убедительно просим вас проходить на территорию стадиона заблаговременно.

Напоминаем, что вход на стадион открывается за 2 часа до начала матча. На территории стадиона расположены кейтеринговые зоны, в которых к вашим услугам предоставлены напитки и питание, а на Восточной трибуне, в семейном секторе, работает детская анимация.

Также хотим обратить ваше внимание на то, что полуростовые турникеты на выход работать не будут. Просим вас воздержаться от выхода за территорию стадиона в перерыве и во время футбольного матча.

Если вам необходимо выйти за территорию стадиона, то вы можете сделать это через эвакуационные ворота, но снова зайти на стадион вы уже не сможете.

Пресс-служба ФК "Металлист"
Слишком много разговоров и серебре, а до него еще ой как далеко.

(2013-04-21 15:11)domic писал(а): [ -> ]У них больше наигранных тактических вариантов развития атаки
Как раз в этом у меня главная претензия к Маркевичу...
(2013-04-21 16:09)romanian писал(а): [ -> ]Слишком много разговоров и серебре, а до него еще ой как далеко.

На каждый роток не накинешь платок.
Есть конкретный следующий матч и конкретный следующий соперник, которого нужно обыграть. Как показывает сегодняшний матч Smile есть еще турнирная стратегия...
Страниц: 1 2
URL ссылки