2014-09-30, 13:38
— Дуже прикро за матчі з «Трабзонспором» і «Карпатами», — сказав Пшеничних. — У обох випадках ми непогано грали, але, мабуть, не вистачає концентрації на останніх хвилинах чи, краще сказати, секундах. Суперники забивали у ситуаціях, після яких арбітр одразу давав свисток про завершення гри. Із іншого боку, за рахунком поєдинок із «Говерлою» складався не на нашу користь, але пощастило відігратися незадовго до завершення гри.— Після матчу з ужгородцями В’ячеслав Грозний і Олександр Шуфрич скаржилися на суддівство. Що скажете з приводу арбітражу Сергія Березки?
— Мені незрозуміла така реакція головного тренера й одного з керівників ужгородського клубу. І перша, й друга жовті картки правому захиснику «Говерли» Сергію Люльці абсолютно справедливі. Може, вони хотіли пенальті на останніх хвилинах? Так Руслан Степанюк «малював» 11-метровий на рівному місці. Які можуть бути претензії? Звичайне суддівство.
— Ви п’ять матчів поспіль, у різних турнірах, не можете перемогти. Чого не вистачає?
— «Металіст» зараз уже не той, що раніше. Нашу команду залишили восьмеро гравців, які постійно виходили на поле й від яких багато чого залежало в командній грі. Ці футболісти, в основному, були акцентовані на атаку. Звідси й проблеми.
— Ви, мабуть, раді, що «Металіст» залишив Азеведо, адже звільнилося місце для вас?
— Можу грати не тільки ліворуч, а й у центрі захисту, неодноразово виходив на цю позицію. Азеведо — вправний футболіст, думаю, він був би нам ще при нагоді.
— Вам багато забивають із зони центральних захисників. Невже й на тренуваннях Папа Гуйє та Марко Торсільєрі не знаходять узаєморозуміння?
— Розумієте, надійність команди залежить не тільки від центральних захисників, а й від усієї команди. Як уже казав, нас залишило багато кваліфікованих виконавців, а це так просто не минається.
— На кому зараз тримається «Металіст»? На Хав’єрі?
— Для нас присутність цього футболіста — великий плюс. Хав’єр — мозок команди, ключова для нас фігура. У літнє міжсезоння точилося багато розмов, що він може залишити команду. Але, на щастя, бразилець нікуди не пішов, продовживши кар’єру в «Металісті». Без Хав’єра нам було би ще гірше.
— Попереду у вас важлива гра в Лізі Європи. Про «Локерен» щось знаєте?
— Про бельгійців мені нічого не відомо. Навіть не знаю, на якому місці «Локерен» у чемпіонаті Бельгії. Більше дізнаємося від тренерів на теоретичних заняттях, які заплановані з понеділка (розмова відбулася у неділю. —
С. Т.). Точно можу сказати те, що настрій у нас зараз бойовий, і ми серйозно налаштовуємося на 100-відсотковий результат. У нас максимальні задачі, відтак можу запевнити, що докладемо всіх зусиль, аби вийти з групи.
— Із поразки в грі з «Трабзонспором» зробили висновки?
— Завжди треба грати до кінця, в жодному разі не втрачати пильність. Для нас цей матч, як і з львів’янами, став серйозним уроком.
— Не так давно президент клубу Сергій Курченко сказав, що буде й надалі розвивати клуб. Це якось надихає?
— Головне, щоби слова не розходилися з ділом. Дуже хочеться, щоби в зимове міжсезоння «Металіст» добре підсилився, відтак знову вийшов на високий рівень. Ми, як, переконаний, і вболівальники, хочемо, щоби команда боролася за найвищі місця в прем’єр-лізі, достойно представивши країну на міжнародній арені.
— Наразі, коли у чемпіонаті «Металіст» посідає десяту сходинку, боротьба за призові місця для вас уже не актуальна?
— Чому? Од третього місця нас відділяє дев’ять очок. Варто перемогти в кількох матчах, тим більше, лідери не можуть увесь час виступати без збоїв, і різниця може стати вже не такою відчутною. На даному етапі важливо здобути троє очок у наступному домашньому матчі із запорізьким «Металургом». Хочеться піти на перерву, пов’язану з матчами збірних, у гарному гуморі.
— Наостанок хотів би поцікавитися матеріальною ситуацією в
клубі: вам усе вчасно виплачують?
— Так, у фінансовому плані у нас все нормально.
Сергій ТАЛИМОНЧИК.
http://ukrfootball.ua/news/sergiy-psheni...che-girshe
ФК "Металіст" Харків - новини клубу, інтерв'ю, статті.