– Чим запам’ятався період у "Дніпрі"?
– Я отримав новий життєвий досвід. Зіткнувся з моментами, з якими не стикався раніше, і до яких тоді не був готовий. Перший сезон у "Дніпрі" був для мене непоганий – в плані ігрової практики і статистики. Але згодом ситуація погіршилася, моя кар’єра покотилася вниз. Тренер (Хуанде Рамос – "Футбол 24") запрошував, але потім не бачив. Виникли із ним певні непорозуміння. Десь мені, можливо, потрібно було поводитися по-іншому. Тоді мав багато амбіцій, міг десь щось сказати, відповісти. Зараз – більше здорового глузду.
А після "Металіста" не міг змиритися з тим, що не граю. Потім й узагалі перебував у "дублі". Мені разів зо 5 пропонували продовжити контракт, але я не бачив у цьому сенсу, адже там був тренер, який не бачив мене в основному складі. Підписувати нову угоду, щоб потім піти в оренду у "Карпати" чи ще кудись, я не хотів.
Завжди мав мрію поїхати в Європу. Готовий був втратити в грошах, але пограти там. Радію, що мені випала можливість виступати в чемпіонаті Голландії і Бундеслізі. Багато футболістів можуть лише мріяти про це. У Голландії отримав колосальний життєвий досвід, познайомився з багатьма людьми. Почав вивчати англійську мову. У життєвому плані це все пішло мені на користь. У мене прекрасні стосунки з тренером Петером Босом, який після "Вітесса" зараз очолює "Аякс". Час, проведений у Голландії – це щось особливе. Я отримав задоволення від футболу, від тренувань, від життя.